Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládéfonat

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16-18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16-18 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
80 g margarin
1 csipet só

Töltelékhez:

100 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
35 g lágy vaj vagy margarin

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Díszítéshez:

kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Csokoládéfonat hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.

A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A vajat vagy margarint a mikróban felolvasztjuk.
A száraz hozzávalókat egy evőkanál segítségével alaposan összekeverjük.

A megkelt tésztát két részre osztjuk és lisztezett munkafelületen egyenként kb. 20x30 cm-es téglapappá nyújtjuk. Az olvasztott margarinnal mindkettőt megkenjük és a tölteléket is egyenletesen elosztjuk a két lapon. A tésztákat a hosszanti oldalától feltekerjük, majd a hengereket hosszában elfelezzük. A két-két tésztaköteget egymás köré fonjuk, a tepsibe helyezzük, és koszorúvá formázzuk. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a két tésztakoszorút.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csokoládéfonat húsvéti édes süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, hagyjuk kihűlni és langyosan tálaljuk.

Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral meghintjük a Csokoládéfonat sütemény tetejét.

Tippek:

A Csokoládéfonat sütemény tésztáját ízesíthetjük Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjjal.
A Csokoládéfonat sütemény tésztáját tetszés szerint diós töltelékkel is tölthetjük.
A Csokoládéfonat húsvétkor kínálható sütemény, a klasszikus kalács nagyszerű helyettesítője.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!