Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládéfonat

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16-18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16-18 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
80 g margarin
1 csipet só

Töltelékhez:

100 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
35 g lágy vaj vagy margarin

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Díszítéshez:

kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Csokoládéfonat hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.

A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A vajat vagy margarint a mikróban felolvasztjuk.
A száraz hozzávalókat egy evőkanál segítségével alaposan összekeverjük.

A megkelt tésztát két részre osztjuk és lisztezett munkafelületen egyenként kb. 20x30 cm-es téglapappá nyújtjuk. Az olvasztott margarinnal mindkettőt megkenjük és a tölteléket is egyenletesen elosztjuk a két lapon. A tésztákat a hosszanti oldalától feltekerjük, majd a hengereket hosszában elfelezzük. A két-két tésztaköteget egymás köré fonjuk, a tepsibe helyezzük, és koszorúvá formázzuk. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a két tésztakoszorút.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csokoládéfonat húsvéti édes süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, hagyjuk kihűlni és langyosan tálaljuk.

Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral meghintjük a Csokoládéfonat sütemény tetejét.

Tippek:

A Csokoládéfonat sütemény tésztáját ízesíthetjük Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjjal.
A Csokoládéfonat sütemény tésztáját tetszés szerint diós töltelékkel is tölthetjük.
A Csokoládéfonat húsvétkor kínálható sütemény, a klasszikus kalács nagyszerű helyettesítője.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!