Csokoládéfonat
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
80 g margarin
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
Töltelékhez:
100 g cukor
20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 kávéskanál őrölt fahéj
35 g lágy vaj vagy margarin
Kenéshez:
1 darab felvert tojás (M-es)
Díszítéshez:
kevés porcukor
Elkészítés
Elkészítés:
A Csokoládéfonat hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A vajat vagy margarint a mikróban felolvasztjuk.
A száraz hozzávalókat egy evőkanál segítségével alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk és lisztezett munkafelületen egyenként kb. 20x30 cm-es téglapappá nyújtjuk. Az olvasztott margarinnal mindkettőt megkenjük és a tölteléket is egyenletesen elosztjuk a két lapon. A tésztákat a hosszanti oldalától feltekerjük, majd a hengereket hosszában elfelezzük. A két-két tésztaköteget egymás köré fonjuk, a tepsibe helyezzük, és koszorúvá formázzuk. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a két tésztakoszorút.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csokoládéfonat húsvéti édes süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, hagyjuk kihűlni és langyosan tálaljuk.
Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral meghintjük a Csokoládéfonat sütemény tetejét.
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A vajat vagy margarint a mikróban felolvasztjuk.
A száraz hozzávalókat egy evőkanál segítségével alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk és lisztezett munkafelületen egyenként kb. 20x30 cm-es téglapappá nyújtjuk. Az olvasztott margarinnal mindkettőt megkenjük és a tölteléket is egyenletesen elosztjuk a két lapon. A tésztákat a hosszanti oldalától feltekerjük, majd a hengereket hosszában elfelezzük. A két-két tésztaköteget egymás köré fonjuk, a tepsibe helyezzük, és koszorúvá formázzuk. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a két tésztakoszorút.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csokoládéfonat húsvéti édes süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, hagyjuk kihűlni és langyosan tálaljuk.
Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral meghintjük a Csokoládéfonat sütemény tetejét.
Tippek:
A Csokoládéfonat sütemény tésztáját ízesíthetjük Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjjal.
A Csokoládéfonat sütemény tésztáját tetszés szerint diós töltelékkel is tölthetjük.
A Csokoládéfonat sütemény tésztáját tetszés szerint diós töltelékkel is tölthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Csokoládéfonat
Hozzávalók
kb. 16-18 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
80 g margarin
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
Töltelékhez:
100 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
35 g lágy vaj vagy margarin
Kenéshez:
1 darab felvert tojás (M-es)
Díszítéshez:
kevés porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A Csokoládéfonat hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A vajat vagy margarint a mikróban felolvasztjuk.
A száraz hozzávalókat egy evőkanál segítségével alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk és lisztezett munkafelületen egyenként kb. 20x30 cm-es téglapappá nyújtjuk. Az olvasztott margarinnal mindkettőt megkenjük és a tölteléket is egyenletesen elosztjuk a két lapon. A tésztákat a hosszanti oldalától feltekerjük, majd a hengereket hosszában elfelezzük. A két-két tésztaköteget egymás köré fonjuk, a tepsibe helyezzük, és koszorúvá formázzuk. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a két tésztakoszorút.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csokoládéfonat húsvéti édes süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, hagyjuk kihűlni és langyosan tálaljuk.
Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral meghintjük a Csokoládéfonat sütemény tetejét.
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad. A liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45-50 percig kelesztjük.
A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A vajat vagy margarint a mikróban felolvasztjuk.
A száraz hozzávalókat egy evőkanál segítségével alaposan összekeverjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk és lisztezett munkafelületen egyenként kb. 20x30 cm-es téglapappá nyújtjuk. Az olvasztott margarinnal mindkettőt megkenjük és a tölteléket is egyenletesen elosztjuk a két lapon. A tésztákat a hosszanti oldalától feltekerjük, majd a hengereket hosszában elfelezzük. A két-két tésztaköteget egymás köré fonjuk, a tepsibe helyezzük, és koszorúvá formázzuk. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a két tésztakoszorút.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csokoládéfonat húsvéti édes süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, hagyjuk kihűlni és langyosan tálaljuk.
Díszítés:
Tálalás előtt porcukorral meghintjük a Csokoládéfonat sütemény tetejét.
Tippek:
A Csokoládéfonat sütemény tésztáját ízesíthetjük Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjjal.
A Csokoládéfonat sütemény tésztáját tetszés szerint diós töltelékkel is tölthetjük.
A Csokoládéfonat sütemény tésztáját tetszés szerint diós töltelékkel is tölthetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?