
Töltött mogyorós-diós kalács



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kelt tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint előkészítjük és kitekerjük. A tölteléket egyenlően elosztjuk a tésztán, majd feltekerjük.
Az így feltekert kalácsot hosszában, középen kettévágjuk és egy margarinnal kikent sütőlapra fektetjük úgy, hogy a megvágott rész legyen felül. A két tekercset összefonjuk.
A sütőlapot az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a kalácsot.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


Töltött mogyorós-diós kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kelt tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint előkészítjük és kitekerjük. A tölteléket egyenlően elosztjuk a tésztán, majd feltekerjük.
Az így feltekert kalácsot hosszában, középen kettévágjuk és egy margarinnal kikent sütőlapra fektetjük úgy, hogy a megvágott rész legyen felül. A két tekercset összefonjuk.
A sütőlapot az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a kalácsot.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?