
Töltött mogyorós-diós kalács



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó és felsősűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A cukrot, a margarint, a tejet, az aromát, a vanillincukrot és a fahéjat összekeverjük, majd összefőzzük. A főzőlapról levéve beletesszük a diót és a mogyorót, és rövid ideig visszahelyezzük a főzőlapra és pirítjuk. Végül hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a zsemlemorzsát.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd feltekerjük.
Az így feltekert kalácsot hosszában, középen kettévágjuk és a tepsibe fektetjük úgy, hogy a megvágott rész legyen felül. A két tekercset összefonjuk.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:


Töltött mogyorós-diós kalács
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó és felsősűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A cukrot, a margarint, a tejet, az aromát, a vanillincukrot és a fahéjat összekeverjük, majd összefőzzük. A főzőlapról levéve beletesszük a diót és a mogyorót, és rövid ideig visszahelyezzük a főzőlapra és pirítjuk. Végül hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a zsemlemorzsát.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd feltekerjük.
Az így feltekert kalácsot hosszában, középen kettévágjuk és a tepsibe fektetjük úgy, hogy a megvágott rész legyen felül. A két tekercset összefonjuk.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?