![Töltött mogyorós-diós kalács](https://sutnijo.hu/storage/recipes/22566/31164-toltott-mogyoros-dios-kalacs.jpg)
Töltött mogyorós-diós kalács
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó és felsősűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A cukrot, a margarint, a tejet, az aromát, a vanillincukrot és a fahéjat összekeverjük, majd összefőzzük. A főzőlapról levéve beletesszük a diót és a mogyorót, és rövid ideig visszahelyezzük a főzőlapra és pirítjuk. Végül hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a zsemlemorzsát.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd feltekerjük.
Az így feltekert kalácsot hosszában, középen kettévágjuk és a tepsibe fektetjük úgy, hogy a megvágott rész legyen felül. A két tekercset összefonjuk.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Töltött mogyorós-diós kalács
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó és felsősűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A cukrot, a margarint, a tejet, az aromát, a vanillincukrot és a fahéjat összekeverjük, majd összefőzzük. A főzőlapról levéve beletesszük a diót és a mogyorót, és rövid ideig visszahelyezzük a főzőlapra és pirítjuk. Végül hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a zsemlemorzsát.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd feltekerjük.
Az így feltekert kalácsot hosszában, középen kettévágjuk és a tepsibe fektetjük úgy, hogy a megvágott rész legyen felül. A két tekercset összefonjuk.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
![A Töltött mogyorós-diós kalács a klasszikus húsvéti kalács nagyszerű alternatívája.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/22566/31164-toltott-mogyoros-dios-kalacs.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?