
Töltött mogyorós-diós kalács



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
fél tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Töltelékhez:
40 g cukor
30 g margarin
125 ml tej
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
fél tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 csipet fahéj
100 g aprított dió
100 g aprított mogyoró
50 g zsemlemorzsa
Elkészítés
Előkészítés:
A Töltött mogyorós-diós kalács sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó és felsősűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó és felsősűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A cukrot, a margarint, a tejet, az aromát, a vanillincukrot és a fahéjat összekeverjük, majd összefőzzük. A főzőlapról levéve beletesszük a diót és a mogyorót, és rövid ideig visszahelyezzük a főzőlapra és pirítjuk. Végül hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a zsemlemorzsát.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd feltekerjük.
Az így feltekert kalácsot hosszában, középen kettévágjuk és a tepsibe fektetjük úgy, hogy a megvágott rész legyen felül. A két tekercset összefonjuk.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A cukrot, a margarint, a tejet, az aromát, a vanillincukrot és a fahéjat összekeverjük, majd összefőzzük. A főzőlapról levéve beletesszük a diót és a mogyorót, és rövid ideig visszahelyezzük a főzőlapra és pirítjuk. Végül hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a zsemlemorzsát.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd feltekerjük.
Az így feltekert kalácsot hosszában, középen kettévágjuk és a tepsibe fektetjük úgy, hogy a megvágott rész legyen felül. A két tekercset összefonjuk.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
A Töltött mogyorós-diós kalács sütemény készíthetjük mák töltelékkel is.

Kedvencnek jelölöm

Töltött mogyorós-diós kalács
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
fél tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Töltelékhez:
40 g cukor
30 g margarin
125 ml tej
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
fél tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 csipet fahéj
100 g aprított dió
100 g aprított mogyoró
50 g zsemlemorzsa
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Töltött mogyorós-diós kalács sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó és felsősűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó és felsősűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A cukrot, a margarint, a tejet, az aromát, a vanillincukrot és a fahéjat összekeverjük, majd összefőzzük. A főzőlapról levéve beletesszük a diót és a mogyorót, és rövid ideig visszahelyezzük a főzőlapra és pirítjuk. Végül hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a zsemlemorzsát.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd feltekerjük.
Az így feltekert kalácsot hosszában, középen kettévágjuk és a tepsibe fektetjük úgy, hogy a megvágott rész legyen felül. A két tekercset összefonjuk.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A cukrot, a margarint, a tejet, az aromát, a vanillincukrot és a fahéjat összekeverjük, majd összefőzzük. A főzőlapról levéve beletesszük a diót és a mogyorót, és rövid ideig visszahelyezzük a főzőlapra és pirítjuk. Végül hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a zsemlemorzsát.
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd feltekerjük.
Az így feltekert kalácsot hosszában, középen kettévágjuk és a tepsibe fektetjük úgy, hogy a megvágott rész legyen felül. A két tekercset összefonjuk.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
A Töltött mogyorós-diós kalács sütemény készíthetjük mák töltelékkel is.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?