
Kis mézes sütemény pohárban



Hozzávalók
Vastagfalú pohárhoz (kb. 290 ml-es):
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Elkészítés:
A mézet vajjal vagy margarinnal edényben keverés közben alacsony hőfokon megolvasztjuk, keverőtálba öntjük, majd hideg helyre tesszük. A kandírozott narancsot finomra aprítjuk.
A tojást és a tejet kézi habverővel belekeverjük a majdnem megszilárdult masszába. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a cukrot, a kandírozott narancsot, a fűszereket, a mandulát és a sót. Az egészet hozzáadjuk a mézes masszához, és habverővel összekeverjük.
A tésztát pohárkákba töltjük, és tepsibe állítjuk őket, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt poharakban, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Tipp:


Kis mézes sütemény pohárban
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Vastagfalú pohárhoz (kb. 290 ml-es):
Tésztához:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Elkészítés:
A mézet vajjal vagy margarinnal edényben keverés közben alacsony hőfokon megolvasztjuk, keverőtálba öntjük, majd hideg helyre tesszük. A kandírozott narancsot finomra aprítjuk.
A tojást és a tejet kézi habverővel belekeverjük a majdnem megszilárdult masszába. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a cukrot, a kandírozott narancsot, a fűszereket, a mandulát és a sót. Az egészet hozzáadjuk a mézes masszához, és habverővel összekeverjük.
A tésztát pohárkákba töltjük, és tepsibe állítjuk őket, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt poharakban, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?