Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kis mézes sütemény pohárban

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Vastagfalú pohárhoz (kb. 290 ml-es):

margarin
kb. 40 g szeletelt mandula

Tésztához:

100 g méz
75 g vaj vagy margarin
50 g kandírozott narancs
1 darab tojás (M-es)
4 evőkanál tej
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g barna cukor
30 g szeletelt mandula
1 teáskanál őrölt fahéj
1 kávékanál őrölt szegfűszeg
1 csipet só

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A poharakat alaposan margarinnal kikenjük, és megszórjuk a szeletelt mandulával. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A mézet vajjal vagy margarinnal edényben keverés közben alacsony hőfokon megolvasztjuk, keverőtálba öntjük, majd hideg helyre tesszük. A kandírozott narancsot finomra aprítjuk.
A tojást és a tejet kézi habverővel belekeverjük a majdnem megszilárdult masszába. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a cukrot, a kandírozott narancsot, a fűszereket, a mandulát és a sót. Az egészet hozzáadjuk a mézes masszához, és habverővel összekeverjük.
A tésztát pohárkákba töltjük, és tepsibe állítjuk őket, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt poharakban, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Tipp:

Ha a mézes süteményt a pohárban le szeretnénk zárni (pl. ajándéknak), akkor sütés után rögtön zárjuk le vízben megpuhított gumigyűrűvel, fedővel és kapoccsal.
Kis mézes sütemény pohárban

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
53 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!