Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kis mézes sütemény pohárban

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Vastagfalú pohárhoz (kb. 290 ml-es):

margarin
kb. 40 g szeletelt mandula

Tésztához:

100 g méz
75 g vaj vagy margarin
50 g kandírozott narancs
1 darab tojás (M-es)
4 evőkanál tej
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g barna cukor
30 g szeletelt mandula
1 teáskanál őrölt fahéj
1 kávékanál őrölt szegfűszeg
1 csipet só

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A poharakat alaposan margarinnal kikenjük, és megszórjuk a szeletelt mandulával. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A mézet vajjal vagy margarinnal edényben keverés közben alacsony hőfokon megolvasztjuk, keverőtálba öntjük, majd hideg helyre tesszük. A kandírozott narancsot finomra aprítjuk.
A tojást és a tejet kézi habverővel belekeverjük a majdnem megszilárdult masszába. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a cukrot, a kandírozott narancsot, a fűszereket, a mandulát és a sót. Az egészet hozzáadjuk a mézes masszához, és habverővel összekeverjük.
A tésztát pohárkákba töltjük, és tepsibe állítjuk őket, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt poharakban, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Tipp:

Ha a mézes süteményt a pohárban le szeretnénk zárni (pl. ajándéknak), akkor sütés után rögtön zárjuk le vízben megpuhított gumigyűrűvel, fedővel és kapoccsal.
Kis mézes sütemény pohárban

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!