Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szívből jövő muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin-formához (12-es):

12 darab muffin papír (5 cm ᴓ)

Tésztához:

225 g búzaliszt
80 g lágy vaj vagy margarin
120 g cukor
150 ml natúr joghurt
2 darab tojás (M-es)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Eperkrémhez:

30 g cukor
400 ml tej
150 g lágy margarin
100 g porcukor

Díszítéshez:

100 g bársonyos eperlekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szívből jövő muffin sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin papírokat betesszük a muffin formába, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Puding:
A pudingot a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, de csak 400 ml tejjel és 30 g cukorral, majd a kész pudingot hűlni hagyjuk.

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd 2 adagban felváltva a tejföllel, a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formákban, majd a muffinsütőt a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mindegyik muffin tetejét a muffin papír szélének mentén levágjuk. Minden tetőből kiszúrunk egy-egy szívet.

Krém:
A lágy vajat vagy margarint a porcukorral konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton habos, lágy krémmé verjük. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot és addig keverjük, míg homogén krémet nem kapunk. (Figyelj rá, hogy ne legyen nagy eltérés a margarin és a puding hőmérséklete közt. Amennyiben nagy a hőmérséklet különbség köztük, előfordulhat, hogy kicsapódik a krém.)
Az elkészült krémet habzsákba töltjük és a levágott muffinok tetején egyenletesen elosztjuk, majd mindegyikre rárakjuk a kiszúrt tetejét.
Az eperlekvárt simára keverjük, kis mélyhűtő tasakba töltjük, az egyik csücskét levágjuk, és kitöltjük vele a szíveket.
A Szívből jövő muffin süteményeket tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tippek:

Epres puding helyett használhatunk, puncsot vagy akár vanília ízűt is a Szívből jövő muffin sütemény elkészítéséhez.
Csak a muffint elkészíthetjük már előző nap vagy le is fagyaszthatjuk.
A Szívből jövő muffin dekoratívan díszíthető édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!