
Szívből jövő muffin



Hozzávalók
Muffin-formához (12-es):
Tésztához:
Eperkrémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A pudingot a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, de csak 400 ml tejjel és 30 g cukorral, majd a kész pudingot hűlni hagyjuk.
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd 2 adagban felváltva a tejföllel, a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formákban, majd a muffinsütőt a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mindegyik muffin tetejét a muffin papír szélének mentén levágjuk. Minden tetőből kiszúrunk egy-egy szívet.
Krém:
A lágy vajat vagy margarint a porcukorral konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton habos, lágy krémmé verjük. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot és addig keverjük, míg homogén krémet nem kapunk. (Figyelj rá, hogy ne legyen nagy eltérés a margarin és a puding hőmérséklete közt. Amennyiben nagy a hőmérséklet különbség köztük, előfordulhat, hogy kicsapódik a krém.)
Az elkészült krémet habzsákba töltjük és a levágott muffinok tetején egyenletesen elosztjuk, majd mindegyikre rárakjuk a kiszúrt tetejét.
Az eperlekvárt simára keverjük, kis mélyhűtő tasakba töltjük, az egyik csücskét levágjuk, és kitöltjük vele a szíveket.
A kész muffint tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
Csak a muffint elkészíthetjük már előző nap vagy le is fagyaszthatjuk.


Szívből jövő muffin
Hozzávalók
Muffin-formához (12-es):
Tésztához:
Eperkrémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A pudingot a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, de csak 400 ml tejjel és 30 g cukorral, majd a kész pudingot hűlni hagyjuk.
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd 2 adagban felváltva a tejföllel, a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formákban, majd a muffinsütőt a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mindegyik muffin tetejét a muffin papír szélének mentén levágjuk. Minden tetőből kiszúrunk egy-egy szívet.
Krém:
A lágy vajat vagy margarint a porcukorral konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton habos, lágy krémmé verjük. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot és addig keverjük, míg homogén krémet nem kapunk. (Figyelj rá, hogy ne legyen nagy eltérés a margarin és a puding hőmérséklete közt. Amennyiben nagy a hőmérséklet különbség köztük, előfordulhat, hogy kicsapódik a krém.)
Az elkészült krémet habzsákba töltjük és a levágott muffinok tetején egyenletesen elosztjuk, majd mindegyikre rárakjuk a kiszúrt tetejét.
Az eperlekvárt simára keverjük, kis mélyhűtő tasakba töltjük, az egyik csücskét levágjuk, és kitöltjük vele a szíveket.
A kész muffint tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
Csak a muffint elkészíthetjük már előző nap vagy le is fagyaszthatjuk.

Legújabb cikkek

Pizzatésztából sokfélét!
Elsőre talán nem is hinnénk, hogy mennyire változatosan elkészíthető a pizza. Persze minden a jó kezdettel indul: szükségünk lesz egy szuper pizzatésztára.


Hütte-élmény az otthonodban
Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.


Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták
Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.


Gyümölcsök főzve, sütve, töltve
Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.


Burgonyát a sütibe!
Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?