Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szívből jövő muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin-formához (12-es):

12 darab muffin papír (5 cm ᴓ)

Tésztához:

225 g búzaliszt
80 g lágy vaj vagy margarin
120 g cukor
150 ml natúr joghurt
2 darab tojás (M-es)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Eperkrémhez:

30 g cukor
400 ml tej
150 g lágy margarin
100 g porcukor

Díszítéshez:

100 g bársonyos eperlekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szívből jövő muffin sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin papírokat betesszük a muffin formába, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Puding:
A pudingot a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, de csak 400 ml tejjel és 30 g cukorral, majd a kész pudingot hűlni hagyjuk.

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd 2 adagban felváltva a tejföllel, a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formákban, majd a muffinsütőt a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mindegyik muffin tetejét a muffin papír szélének mentén levágjuk. Minden tetőből kiszúrunk egy-egy szívet.

Krém:
A lágy vajat vagy margarint a porcukorral konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton habos, lágy krémmé verjük. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot és addig keverjük, míg homogén krémet nem kapunk. (Figyelj rá, hogy ne legyen nagy eltérés a margarin és a puding hőmérséklete közt. Amennyiben nagy a hőmérséklet különbség köztük, előfordulhat, hogy kicsapódik a krém.)
Az elkészült krémet habzsákba töltjük és a levágott muffinok tetején egyenletesen elosztjuk, majd mindegyikre rárakjuk a kiszúrt tetejét.
Az eperlekvárt simára keverjük, kis mélyhűtő tasakba töltjük, az egyik csücskét levágjuk, és kitöltjük vele a szíveket.
A Szívből jövő muffin süteményeket tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tippek:

Epres puding helyett használhatunk, puncsot vagy akár vanília ízűt is a Szívből jövő muffin sütemény elkészítéséhez.
Csak a muffint elkészíthetjük már előző nap vagy le is fagyaszthatjuk.
A Szívből jövő muffin dekoratívan díszíthető édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!