Szívből jövő muffin
Hozzávalók
Muffin-formához (12-es):
12 darab muffin papír (5 cm ᴓ)
Tésztához:
225 g búzaliszt
80 g lágy vaj vagy margarin
120 g cukor
150 ml natúr joghurt
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 darab tojás (M-es)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Eperkrémhez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding eperízű
30 g cukor
400 ml tej
150 g lágy margarin
100 g porcukor
Díszítéshez:
100 g bársonyos eperlekvár
Elkészítés
Előkészítés:
A Szívből jövő muffin sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin papírokat betesszük a muffin formába, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A muffin papírokat betesszük a muffin formába, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Puding:
A pudingot a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, de csak 400 ml tejjel és 30 g cukorral, majd a kész pudingot hűlni hagyjuk.
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd 2 adagban felváltva a tejföllel, a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formákban, majd a muffinsütőt a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mindegyik muffin tetejét a muffin papír szélének mentén levágjuk. Minden tetőből kiszúrunk egy-egy szívet.
Krém:
A lágy vajat vagy margarint a porcukorral konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton habos, lágy krémmé verjük. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot és addig keverjük, míg homogén krémet nem kapunk. (Figyelj rá, hogy ne legyen nagy eltérés a margarin és a puding hőmérséklete közt. Amennyiben nagy a hőmérséklet különbség köztük, előfordulhat, hogy kicsapódik a krém.)
Az elkészült krémet habzsákba töltjük és a levágott muffinok tetején egyenletesen elosztjuk, majd mindegyikre rárakjuk a kiszúrt tetejét.
Az eperlekvárt simára keverjük, kis mélyhűtő tasakba töltjük, az egyik csücskét levágjuk, és kitöltjük vele a szíveket.
A Szívből jövő muffin süteményeket tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A pudingot a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, de csak 400 ml tejjel és 30 g cukorral, majd a kész pudingot hűlni hagyjuk.
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd 2 adagban felváltva a tejföllel, a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formákban, majd a muffinsütőt a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mindegyik muffin tetejét a muffin papír szélének mentén levágjuk. Minden tetőből kiszúrunk egy-egy szívet.
Krém:
A lágy vajat vagy margarint a porcukorral konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton habos, lágy krémmé verjük. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot és addig keverjük, míg homogén krémet nem kapunk. (Figyelj rá, hogy ne legyen nagy eltérés a margarin és a puding hőmérséklete közt. Amennyiben nagy a hőmérséklet különbség köztük, előfordulhat, hogy kicsapódik a krém.)
Az elkészült krémet habzsákba töltjük és a levágott muffinok tetején egyenletesen elosztjuk, majd mindegyikre rárakjuk a kiszúrt tetejét.
Az eperlekvárt simára keverjük, kis mélyhűtő tasakba töltjük, az egyik csücskét levágjuk, és kitöltjük vele a szíveket.
A Szívből jövő muffin süteményeket tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
Epres puding helyett használhatunk, puncsot vagy akár vanília ízűt is a Szívből jövő muffin sütemény elkészítéséhez.
Csak a muffint elkészíthetjük már előző nap vagy le is fagyaszthatjuk.
Csak a muffint elkészíthetjük már előző nap vagy le is fagyaszthatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Szívből jövő muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin-formához (12-es):
12 darab muffin papír (5 cm ᴓ)
Tésztához:
225 g búzaliszt
80 g lágy vaj vagy margarin
120 g cukor
150 ml natúr joghurt
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 darab tojás (M-es)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Eperkrémhez:
30 g cukor
400 ml tej
150 g lágy margarin
100 g porcukor
Díszítéshez:
100 g bársonyos eperlekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Szívből jövő muffin sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin papírokat betesszük a muffin formába, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A muffin papírokat betesszük a muffin formába, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Puding:
A pudingot a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, de csak 400 ml tejjel és 30 g cukorral, majd a kész pudingot hűlni hagyjuk.
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd 2 adagban felváltva a tejföllel, a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formákban, majd a muffinsütőt a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mindegyik muffin tetejét a muffin papír szélének mentén levágjuk. Minden tetőből kiszúrunk egy-egy szívet.
Krém:
A lágy vajat vagy margarint a porcukorral konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton habos, lágy krémmé verjük. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot és addig keverjük, míg homogén krémet nem kapunk. (Figyelj rá, hogy ne legyen nagy eltérés a margarin és a puding hőmérséklete közt. Amennyiben nagy a hőmérséklet különbség köztük, előfordulhat, hogy kicsapódik a krém.)
Az elkészült krémet habzsákba töltjük és a levágott muffinok tetején egyenletesen elosztjuk, majd mindegyikre rárakjuk a kiszúrt tetejét.
Az eperlekvárt simára keverjük, kis mélyhűtő tasakba töltjük, az egyik csücskét levágjuk, és kitöltjük vele a szíveket.
A Szívből jövő muffin süteményeket tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A pudingot a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, de csak 400 ml tejjel és 30 g cukorral, majd a kész pudingot hűlni hagyjuk.
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd 2 adagban felváltva a tejföllel, a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formákban, majd a muffinsütőt a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mindegyik muffin tetejét a muffin papír szélének mentén levágjuk. Minden tetőből kiszúrunk egy-egy szívet.
Krém:
A lágy vajat vagy margarint a porcukorral konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton habos, lágy krémmé verjük. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot és addig keverjük, míg homogén krémet nem kapunk. (Figyelj rá, hogy ne legyen nagy eltérés a margarin és a puding hőmérséklete közt. Amennyiben nagy a hőmérséklet különbség köztük, előfordulhat, hogy kicsapódik a krém.)
Az elkészült krémet habzsákba töltjük és a levágott muffinok tetején egyenletesen elosztjuk, majd mindegyikre rárakjuk a kiszúrt tetejét.
Az eperlekvárt simára keverjük, kis mélyhűtő tasakba töltjük, az egyik csücskét levágjuk, és kitöltjük vele a szíveket.
A Szívből jövő muffin süteményeket tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
Epres puding helyett használhatunk, puncsot vagy akár vanília ízűt is a Szívből jövő muffin sütemény elkészítéséhez.
Csak a muffint elkészíthetjük már előző nap vagy le is fagyaszthatjuk.
Csak a muffint elkészíthetjük már előző nap vagy le is fagyaszthatjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?