Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kis svéd hercegnőtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Piskóta tésztához:

25 g vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es méret)
80 g cukor
90 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Málnatöltelékhez:

kb. 150 g málna
50 g porcukor

Vaníliakrémhez:

300 ml hideg habtejszín

Tejszínhez:

200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

zöld és sárga ételszínezék
egy kis porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vajat vagy margarint olvasszuk fel és hagyjuk kihűlni. A tortaformát zsiradékkal vékonyan kenjük ki, béleljük ki sütőpapírral és melegítsük fel a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukorral elkevert cukrot, majd további 2 percig a legmagasabb fokozaton keverjük. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz. Röviden keverjük bele a vajat vagy margarint, majd a tésztát az előkészített tortaformába egyenletesen osszuk el. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótát egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.

Málnatöltelék:
Válogassuk szét a málnát, tegyünk félre 3-6 málnaszemet és a többit pürésítsük a porcukorral, majd keverjük bele a habfixálót.
A tortaalapot vízszintesen vágjuk kétszer át. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. Kenjük meg a málnatöltelékkel az alsó lapot, majd helyezzük rá a felső tortalapot. A harmadik lapot tegyük félre.

Vaníliakrém:
Keverjük össze az expressz desszertöntetet a tejszínnel, és kenjük kupola alakban a tortára.

Tejszín:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Tegyünk félre kb. 3 evőkanálnyit a kenéshez. A maradékot kupolaként terítsük el a tortán, és helyezzük rá az utolsó tortalapot. A maradék krémet vékonyan kenjük a tortára.

Díszítés:
A marcipánt zöld és egy kevés sárga ételfestékkel színezzük meg, ha szükséges, gyúrjunk bele egy kis porcukrot. Nyújtsuk ki a marcipánt 2 fagyasztózacskó között (kb. 28 cm Ø ). Helyezzük a marcipánt a tortára, nyomjuk le egy kicsit, és vágjuk le a felesleget. A tortát legalább 1 órára tegyük a hűtőbe.
Röviddel a tálalás előtt díszítsük a félretett málnával, és szórjuk meg porcukorral.

Tippek:

A málnatöltelék helyett használatunk málnalekvárt.
Gluténmentes változathoz használjon a tésztához gluténmentes lisztet.
Kis svéd hercegnőtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!