Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kis svéd hercegnőtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Piskóta tésztához:

25 g vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es méret)
80 g cukor
90 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Málnatöltelékhez:

kb. 150 g málna
50 g porcukor

Vaníliakrémhez:

300 ml hideg habtejszín

Tejszínhez:

200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

zöld és sárga ételszínezék
egy kis porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vajat vagy margarint olvasszuk fel és hagyjuk kihűlni. A tortaformát zsiradékkal vékonyan kenjük ki, béleljük ki sütőpapírral és melegítsük fel a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukorral elkevert cukrot, majd további 2 percig a legmagasabb fokozaton keverjük. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz. Röviden keverjük bele a vajat vagy margarint, majd a tésztát az előkészített tortaformába egyenletesen osszuk el. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótát egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.

Málnatöltelék:
Válogassuk szét a málnát, tegyünk félre 3-6 málnaszemet és a többit pürésítsük a porcukorral, majd keverjük bele a habfixálót.
A tortaalapot vízszintesen vágjuk kétszer át. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. Kenjük meg a málnatöltelékkel az alsó lapot, majd helyezzük rá a felső tortalapot. A harmadik lapot tegyük félre.

Vaníliakrém:
Keverjük össze az expressz desszertöntetet a tejszínnel, és kenjük kupola alakban a tortára.

Tejszín:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Tegyünk félre kb. 3 evőkanálnyit a kenéshez. A maradékot kupolaként terítsük el a tortán, és helyezzük rá az utolsó tortalapot. A maradék krémet vékonyan kenjük a tortára.

Díszítés:
A marcipánt zöld és egy kevés sárga ételfestékkel színezzük meg, ha szükséges, gyúrjunk bele egy kis porcukrot. Nyújtsuk ki a marcipánt 2 fagyasztózacskó között (kb. 28 cm Ø ). Helyezzük a marcipánt a tortára, nyomjuk le egy kicsit, és vágjuk le a felesleget. A tortát legalább 1 órára tegyük a hűtőbe.
Röviddel a tálalás előtt díszítsük a félretett málnával, és szórjuk meg porcukorral.

Tippek:

A málnatöltelék helyett használatunk málnalekvárt.
Gluténmentes változathoz használjon a tésztához gluténmentes lisztet.
Kis svéd hercegnőtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!