Kis svéd hercegnőtorta
Hozzávalók
Tortaformához (Ø 18 cm):
Piskóta tésztához:
Málnatöltelékhez:
Vaníliakrémhez:
Tejszínhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukorral elkevert cukrot, majd további 2 percig a legmagasabb fokozaton keverjük. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz. Röviden keverjük bele a vajat vagy margarint, majd a tésztát az előkészített tortaformába egyenletesen osszuk el. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótát egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Málnatöltelék:
Válogassuk szét a málnát, tegyünk félre 3-6 málnaszemet és a többit pürésítsük a porcukorral, majd keverjük bele a habfixálót.
A tortaalapot vízszintesen vágjuk kétszer át. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. Kenjük meg a málnatöltelékkel az alsó lapot, majd helyezzük rá a felső tortalapot. A harmadik lapot tegyük félre.
Vaníliakrém:
Keverjük össze az expressz desszertöntetet a tejszínnel, és kenjük kupola alakban a tortára.
Tejszín:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Tegyünk félre kb. 3 evőkanálnyit a kenéshez. A maradékot kupolaként terítsük el a tortán, és helyezzük rá az utolsó tortalapot. A maradék krémet vékonyan kenjük a tortára.
Díszítés:
A marcipánt zöld és egy kevés sárga ételfestékkel színezzük meg, ha szükséges, gyúrjunk bele egy kis porcukrot. Nyújtsuk ki a marcipánt 2 fagyasztózacskó között (kb. 28 cm Ø ). Helyezzük a marcipánt a tortára, nyomjuk le egy kicsit, és vágjuk le a felesleget. A tortát legalább 1 órára tegyük a hűtőbe.
Röviddel a tálalás előtt díszítsük a félretett málnával, és szórjuk meg porcukorral.
Tippek:
Gluténmentes változathoz használjon a tésztához gluténmentes lisztet.
Kis svéd hercegnőtorta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tortaformához (Ø 18 cm):
Piskóta tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukorral elkevert cukrot, majd további 2 percig a legmagasabb fokozaton keverjük. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz. Röviden keverjük bele a vajat vagy margarint, majd a tésztát az előkészített tortaformába egyenletesen osszuk el. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótát egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Málnatöltelék:
Válogassuk szét a málnát, tegyünk félre 3-6 málnaszemet és a többit pürésítsük a porcukorral, majd keverjük bele a habfixálót.
A tortaalapot vízszintesen vágjuk kétszer át. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. Kenjük meg a málnatöltelékkel az alsó lapot, majd helyezzük rá a felső tortalapot. A harmadik lapot tegyük félre.
Vaníliakrém:
Keverjük össze az expressz desszertöntetet a tejszínnel, és kenjük kupola alakban a tortára.
Tejszín:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Tegyünk félre kb. 3 evőkanálnyit a kenéshez. A maradékot kupolaként terítsük el a tortán, és helyezzük rá az utolsó tortalapot. A maradék krémet vékonyan kenjük a tortára.
Díszítés:
A marcipánt zöld és egy kevés sárga ételfestékkel színezzük meg, ha szükséges, gyúrjunk bele egy kis porcukrot. Nyújtsuk ki a marcipánt 2 fagyasztózacskó között (kb. 28 cm Ø ). Helyezzük a marcipánt a tortára, nyomjuk le egy kicsit, és vágjuk le a felesleget. A tortát legalább 1 órára tegyük a hűtőbe.
Röviddel a tálalás előtt díszítsük a félretett málnával, és szórjuk meg porcukorral.
Tippek:
Gluténmentes változathoz használjon a tésztához gluténmentes lisztet.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?