Kis svéd hercegnőtorta
Hozzávalók
Tortaformához (Ø 18 cm):
sütőpapír
némi zsiradék
Piskóta tésztához:
25 g vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es méret)
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
90 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Málnatöltelékhez:
kb. 150 g málna
50 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Vaníliakrémhez:
1 tasak Dr. Oetker Expressz Desszertöntet vaníliaízű
300 ml hideg habtejszín
Tejszínhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
Díszítéshez:
1 csomag Dr. Oetker Marcipán
zöld és sárga ételszínezék
egy kis porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A vajat vagy margarint olvasszuk fel és hagyjuk kihűlni. A tortaformát zsiradékkal vékonyan kenjük ki, béleljük ki sütőpapírral és melegítsük fel a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukorral elkevert cukrot, majd további 2 percig a legmagasabb fokozaton keverjük. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz. Röviden keverjük bele a vajat vagy margarint, majd a tésztát az előkészített tortaformába egyenletesen osszuk el. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótát egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Málnatöltelék:
Válogassuk szét a málnát, tegyünk félre 3-6 málnaszemet és a többit pürésítsük a porcukorral, majd keverjük bele a habfixálót.
A tortaalapot vízszintesen vágjuk kétszer át. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. Kenjük meg a málnatöltelékkel az alsó lapot, majd helyezzük rá a felső tortalapot. A harmadik lapot tegyük félre.
Vaníliakrém:
Keverjük össze az expressz desszertöntetet a tejszínnel, és kenjük kupola alakban a tortára.
Tejszín:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Tegyünk félre kb. 3 evőkanálnyit a kenéshez. A maradékot kupolaként terítsük el a tortán, és helyezzük rá az utolsó tortalapot. A maradék krémet vékonyan kenjük a tortára.
Díszítés:
A marcipánt zöld és egy kevés sárga ételfestékkel színezzük meg, ha szükséges, gyúrjunk bele egy kis porcukrot. Nyújtsuk ki a marcipánt 2 fagyasztózacskó között (kb. 28 cm Ø ). Helyezzük a marcipánt a tortára, nyomjuk le egy kicsit, és vágjuk le a felesleget. A tortát legalább 1 órára tegyük a hűtőbe.
Röviddel a tálalás előtt díszítsük a félretett málnával, és szórjuk meg porcukorral.
A tojásokat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukorral elkevert cukrot, majd további 2 percig a legmagasabb fokozaton keverjük. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz. Röviden keverjük bele a vajat vagy margarint, majd a tésztát az előkészített tortaformába egyenletesen osszuk el. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótát egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Málnatöltelék:
Válogassuk szét a málnát, tegyünk félre 3-6 málnaszemet és a többit pürésítsük a porcukorral, majd keverjük bele a habfixálót.
A tortaalapot vízszintesen vágjuk kétszer át. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. Kenjük meg a málnatöltelékkel az alsó lapot, majd helyezzük rá a felső tortalapot. A harmadik lapot tegyük félre.
Vaníliakrém:
Keverjük össze az expressz desszertöntetet a tejszínnel, és kenjük kupola alakban a tortára.
Tejszín:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Tegyünk félre kb. 3 evőkanálnyit a kenéshez. A maradékot kupolaként terítsük el a tortán, és helyezzük rá az utolsó tortalapot. A maradék krémet vékonyan kenjük a tortára.
Díszítés:
A marcipánt zöld és egy kevés sárga ételfestékkel színezzük meg, ha szükséges, gyúrjunk bele egy kis porcukrot. Nyújtsuk ki a marcipánt 2 fagyasztózacskó között (kb. 28 cm Ø ). Helyezzük a marcipánt a tortára, nyomjuk le egy kicsit, és vágjuk le a felesleget. A tortát legalább 1 órára tegyük a hűtőbe.
Röviddel a tálalás előtt díszítsük a félretett málnával, és szórjuk meg porcukorral.
Tippek:
A málnatöltelék helyett használatunk málnalekvárt.
Gluténmentes változathoz használjon a tésztához gluténmentes lisztet.
Gluténmentes változathoz használjon a tésztához gluténmentes lisztet.
Kedvencnek jelölöm
Kis svéd hercegnőtorta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tortaformához (Ø 18 cm):
sütőpapír
némi zsiradék
Piskóta tésztához:
25 g vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es méret)
80 g cukor
90 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A vajat vagy margarint olvasszuk fel és hagyjuk kihűlni. A tortaformát zsiradékkal vékonyan kenjük ki, béleljük ki sütőpapírral és melegítsük fel a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukorral elkevert cukrot, majd további 2 percig a legmagasabb fokozaton keverjük. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz. Röviden keverjük bele a vajat vagy margarint, majd a tésztát az előkészített tortaformába egyenletesen osszuk el. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótát egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Málnatöltelék:
Válogassuk szét a málnát, tegyünk félre 3-6 málnaszemet és a többit pürésítsük a porcukorral, majd keverjük bele a habfixálót.
A tortaalapot vízszintesen vágjuk kétszer át. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. Kenjük meg a málnatöltelékkel az alsó lapot, majd helyezzük rá a felső tortalapot. A harmadik lapot tegyük félre.
Vaníliakrém:
Keverjük össze az expressz desszertöntetet a tejszínnel, és kenjük kupola alakban a tortára.
Tejszín:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Tegyünk félre kb. 3 evőkanálnyit a kenéshez. A maradékot kupolaként terítsük el a tortán, és helyezzük rá az utolsó tortalapot. A maradék krémet vékonyan kenjük a tortára.
Díszítés:
A marcipánt zöld és egy kevés sárga ételfestékkel színezzük meg, ha szükséges, gyúrjunk bele egy kis porcukrot. Nyújtsuk ki a marcipánt 2 fagyasztózacskó között (kb. 28 cm Ø ). Helyezzük a marcipánt a tortára, nyomjuk le egy kicsit, és vágjuk le a felesleget. A tortát legalább 1 órára tegyük a hűtőbe.
Röviddel a tálalás előtt díszítsük a félretett málnával, és szórjuk meg porcukorral.
A tojásokat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukorral elkevert cukrot, majd további 2 percig a legmagasabb fokozaton keverjük. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid idő alatt keverjük a tojáshabhoz. Röviden keverjük bele a vajat vagy margarint, majd a tésztát az előkészített tortaformába egyenletesen osszuk el. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki a piskótát egy sütőpapírral fedett süteményrácsra. Vegyük le a tortaforma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
Málnatöltelék:
Válogassuk szét a málnát, tegyünk félre 3-6 málnaszemet és a többit pürésítsük a porcukorral, majd keverjük bele a habfixálót.
A tortaalapot vízszintesen vágjuk kétszer át. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra. Kenjük meg a málnatöltelékkel az alsó lapot, majd helyezzük rá a felső tortalapot. A harmadik lapot tegyük félre.
Vaníliakrém:
Keverjük össze az expressz desszertöntetet a tejszínnel, és kenjük kupola alakban a tortára.
Tejszín:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Tegyünk félre kb. 3 evőkanálnyit a kenéshez. A maradékot kupolaként terítsük el a tortán, és helyezzük rá az utolsó tortalapot. A maradék krémet vékonyan kenjük a tortára.
Díszítés:
A marcipánt zöld és egy kevés sárga ételfestékkel színezzük meg, ha szükséges, gyúrjunk bele egy kis porcukrot. Nyújtsuk ki a marcipánt 2 fagyasztózacskó között (kb. 28 cm Ø ). Helyezzük a marcipánt a tortára, nyomjuk le egy kicsit, és vágjuk le a felesleget. A tortát legalább 1 órára tegyük a hűtőbe.
Röviddel a tálalás előtt díszítsük a félretett málnával, és szórjuk meg porcukorral.
Tippek:
A málnatöltelék helyett használatunk málnalekvárt.
Gluténmentes változathoz használjon a tésztához gluténmentes lisztet.
Gluténmentes változathoz használjon a tésztához gluténmentes lisztet.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?