Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-mogyorós rolád

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 25 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

4 darab tojás (közepes méretű)
1 darab tojássárgája (közepes méretű)
3 evőkanál forró víz
75 g porcukor
100 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g darált mogyoró

Töltelékhez:

1 üveg (kb. 350 g) magozott meggy
2 evőkanál porcukor
250 ml meggylé (vagy befőtt leve)
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Krémhez:

400 ml hideg habtejszín
100 ml hideg kávé

Mázhoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat, a tojássárgáját, a forró vizet egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukorral elkevert cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. Végül a mogyorót is hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát porcukorral hintett sütőpapírra borítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tetejéről lehúzzuk a sütőpapírt.

Töltelék:
A meggyet (levét felfogva) jól lecsöpögtetjük. A keményítőt a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a meggylevet (vagy a befőtt levét), és állandó keverés mellett megfőzzük. Majd hozzákeverjük a meggyet és az aromát. Ha kihűlt, a tészta szélső harmad részén (10 cm sávban) egyenletesen elosztjuk.

Krém:
Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de a 400 ml tejszínnel és 100 ml hideg kávéval felverjük. A krém felét a tészta szabadon hagyott részén elsimítjuk, és az egészet óvatosan feltekerjük. A sütemény tetejét a félretett krémmel bevonjuk.

Máz:
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, és a süteményre csorgatjuk.
Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
A Meggyes-mogyorós rolád piskótatésztából feltekert és töltött édes sütemény, mely kreatívan díszíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!