Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-mogyorós rolád

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 25 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 szelet Meggyes-mogyorós rolád elkészítéséhez

Tésztához:

4 darab tojás (közepes méretű)
1 darab tojássárgája (közepes méretű)
3 evőkanál forró víz
75 g porcukor
100 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g darált mogyoró

Töltelékhez:

1 üveg (kb. 350 g) magozott meggy
2 evőkanál porcukor
250 ml meggylé (vagy befőtt leve)
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Krémhez:

400 ml hideg habtejszín
100 ml hideg kávé

Mázhoz:

A Meggyes-mogyorós rolád elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat, a tojássárgáját, a forró vizet egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukorral elkevert cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. Végül a mogyorót is hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát porcukorral hintett sütőpapírra borítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tetejéről lehúzzuk a sütőpapírt.

Töltelék:
A meggyet (levét felfogva) jól lecsöpögtetjük. A keményítőt a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a meggylevet (vagy a befőtt levét), és állandó keverés mellett megfőzzük. Majd hozzákeverjük a meggyet és az aromát. Ha kihűlt, a tészta szélső harmad részén (10 cm sávban) egyenletesen elosztjuk.

Krém:
Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de a 400 ml tejszínnel és 100 ml hideg kávéval felverjük. A krém felét a tészta szabadon hagyott részén elsimítjuk, és az egészet óvatosan feltekerjük. A sütemény tetejét a félretett krémmel bevonjuk.

Máz:
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, és a süteményre csorgatjuk.
Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
Meggyes-mogyorós rolád

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!