
Meggyes-mogyorós rolád



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat, a tojássárgáját, a forró vizet egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukorral elkevert cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. Végül a mogyorót is hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát porcukorral hintett sütőpapírra borítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tetejéről lehúzzuk a sütőpapírt.
Töltelék:
A meggyet (levét felfogva) jól lecsöpögtetjük. A keményítőt a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a meggylevet (vagy a befőtt levét), és állandó keverés mellett megfőzzük. Majd hozzákeverjük a meggyet és az aromát. Ha kihűlt, a tészta szélső harmad részén (10 cm sávban) egyenletesen elosztjuk.
Krém:
Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de a 400 ml tejszínnel és 100 ml hideg kávéval felverjük. A krém felét a tészta szabadon hagyott részén elsimítjuk, és az egészet óvatosan feltekerjük. A sütemény tetejét a félretett krémmel bevonjuk.
Máz:
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, és a süteményre csorgatjuk.
Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.


Meggyes-mogyorós rolád
Hozzávalók
kb. 25 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat, a tojássárgáját, a forró vizet egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukorral elkevert cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. Végül a mogyorót is hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát porcukorral hintett sütőpapírra borítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tetejéről lehúzzuk a sütőpapírt.
Töltelék:
A meggyet (levét felfogva) jól lecsöpögtetjük. A keményítőt a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a meggylevet (vagy a befőtt levét), és állandó keverés mellett megfőzzük. Majd hozzákeverjük a meggyet és az aromát. Ha kihűlt, a tészta szélső harmad részén (10 cm sávban) egyenletesen elosztjuk.
Krém:
Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de a 400 ml tejszínnel és 100 ml hideg kávéval felverjük. A krém felét a tészta szabadon hagyott részén elsimítjuk, és az egészet óvatosan feltekerjük. A sütemény tetejét a félretett krémmel bevonjuk.
Máz:
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, és a süteményre csorgatjuk.
Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?