Meggyes-mogyorós rolád
Hozzávalók
Tésztához:
4 darab tojás (közepes méretű)
1 darab tojássárgája (közepes méretű)
3 evőkanál forró víz
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g darált mogyoró
Töltelékhez:
1 üveg (kb. 350 g) magozott meggy
25 g Dr. Oetker Étkezési Keményítő
2 evőkanál porcukor
250 ml meggylé (vagy befőtt leve)
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Krémhez:
2 tasak Dr. Oetker Aranka Krém vaníliaízű
400 ml hideg habtejszín
100 ml hideg kávé
Mázhoz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat, a tojássárgáját, a forró vizet egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukorral elkevert cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. Végül a mogyorót is hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát porcukorral hintett sütőpapírra borítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tetejéről lehúzzuk a sütőpapírt.
Töltelék:
A meggyet (levét felfogva) jól lecsöpögtetjük. A keményítőt a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a meggylevet (vagy a befőtt levét), és állandó keverés mellett megfőzzük. Majd hozzákeverjük a meggyet és az aromát. Ha kihűlt, a tészta szélső harmad részén (10 cm sávban) egyenletesen elosztjuk.
Krém:
Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de a 400 ml tejszínnel és 100 ml hideg kávéval felverjük. A krém felét a tészta szabadon hagyott részén elsimítjuk, és az egészet óvatosan feltekerjük. A sütemény tetejét a félretett krémmel bevonjuk.
Máz:
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, és a süteményre csorgatjuk.
Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
A tojásokat, a tojássárgáját, a forró vizet egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukorral elkevert cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. Végül a mogyorót is hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát porcukorral hintett sütőpapírra borítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tetejéről lehúzzuk a sütőpapírt.
Töltelék:
A meggyet (levét felfogva) jól lecsöpögtetjük. A keményítőt a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a meggylevet (vagy a befőtt levét), és állandó keverés mellett megfőzzük. Majd hozzákeverjük a meggyet és az aromát. Ha kihűlt, a tészta szélső harmad részén (10 cm sávban) egyenletesen elosztjuk.
Krém:
Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de a 400 ml tejszínnel és 100 ml hideg kávéval felverjük. A krém felét a tészta szabadon hagyott részén elsimítjuk, és az egészet óvatosan feltekerjük. A sütemény tetejét a félretett krémmel bevonjuk.
Máz:
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, és a süteményre csorgatjuk.
Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
Kedvencnek jelölöm
Meggyes-mogyorós rolád
Hozzávalók
kb. 25 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
4 darab tojás (közepes méretű)
1 darab tojássárgája (közepes méretű)
3 evőkanál forró víz
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g darált mogyoró
Töltelékhez:
1 üveg (kb. 350 g) magozott meggy
2 evőkanál porcukor
250 ml meggylé (vagy befőtt leve)
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Mázhoz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat, a tojássárgáját, a forró vizet egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukorral elkevert cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. Végül a mogyorót is hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát porcukorral hintett sütőpapírra borítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tetejéről lehúzzuk a sütőpapírt.
Töltelék:
A meggyet (levét felfogva) jól lecsöpögtetjük. A keményítőt a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a meggylevet (vagy a befőtt levét), és állandó keverés mellett megfőzzük. Majd hozzákeverjük a meggyet és az aromát. Ha kihűlt, a tészta szélső harmad részén (10 cm sávban) egyenletesen elosztjuk.
Krém:
Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de a 400 ml tejszínnel és 100 ml hideg kávéval felverjük. A krém felét a tészta szabadon hagyott részén elsimítjuk, és az egészet óvatosan feltekerjük. A sütemény tetejét a félretett krémmel bevonjuk.
Máz:
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, és a süteményre csorgatjuk.
Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
A tojásokat, a tojássárgáját, a forró vizet egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukorral elkevert cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. Végül a mogyorót is hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát porcukorral hintett sütőpapírra borítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tetejéről lehúzzuk a sütőpapírt.
Töltelék:
A meggyet (levét felfogva) jól lecsöpögtetjük. A keményítőt a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a meggylevet (vagy a befőtt levét), és állandó keverés mellett megfőzzük. Majd hozzákeverjük a meggyet és az aromát. Ha kihűlt, a tészta szélső harmad részén (10 cm sávban) egyenletesen elosztjuk.
Krém:
Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de a 400 ml tejszínnel és 100 ml hideg kávéval felverjük. A krém felét a tészta szabadon hagyott részén elsimítjuk, és az egészet óvatosan feltekerjük. A sütemény tetejét a félretett krémmel bevonjuk.
Máz:
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, és a süteményre csorgatjuk.
Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?