Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-mogyorós rolád

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 25 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

4 darab tojás (közepes méretű)
1 darab tojássárgája (közepes méretű)
3 evőkanál forró víz
75 g porcukor
100 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g darált mogyoró

Töltelékhez:

1 üveg (kb. 350 g) magozott meggy
2 evőkanál porcukor
250 ml meggylé (vagy befőtt leve)
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Krémhez:

400 ml hideg habtejszín
100 ml hideg kávé

Mázhoz:

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat, a tojássárgáját, a forró vizet egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukorral elkevert cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. Végül a mogyorót is hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát porcukorral hintett sütőpapírra borítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tetejéről lehúzzuk a sütőpapírt.

Töltelék:
A meggyet (levét felfogva) jól lecsöpögtetjük. A keményítőt a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a meggylevet (vagy a befőtt levét), és állandó keverés mellett megfőzzük. Majd hozzákeverjük a meggyet és az aromát. Ha kihűlt, a tészta szélső harmad részén (10 cm sávban) egyenletesen elosztjuk.

Krém:
Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás szerint, de a 400 ml tejszínnel és 100 ml hideg kávéval. A krém felét a tészta szabadon hagyott részén elsimítjuk, és az egészet óvatosan feltekerjük. A sütemény tetejét a félretett krémmel bevonjuk.

Máz:
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, és a süteményre csorgatjuk.
Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
Meggyes-mogyorós rolád

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!