Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Maci palacsinta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

300 ml tej
kevés margarin a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Maci palacsinta desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tasak tartalmát a kimért 300 ml tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd 10-12 darab kb. 7,5-8 cm átmérőjű, valamint 20-24 darab kb. 3-3,5 cm átmérőjű palacsintát sütünk a masszából. (1 macihoz 1 nagy és 2 kicsi palacsintára lesz szükségünk.) A tésztát a serpenyőbe adagoljuk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A kis Maci palacsinta sütik felét kettévágjuk, ezek lesznek a macik fülei. Összeállítjuk a macifejeket: egy nagy palacsinta a fej, egy kicsi az orr, a félbevágottakból pedig kialakítjuk a füleket. Végül dekor tollal megrajzoljuk a pofijukat. Melegen tálaljuk.

Tipp:

A palacsintákat gyümölcsökkel, lekvárral, tejszínhabbal tálalhatjuk.
A Maci palacsinta desszert ízlés szerint tovább gazdagítható karamell és/vagy csokoládéöntettel is, nyári időszakban fagylalttal, sorbettel tálalható.
A Maci palacsinta mókás desszert gyerekeknek jeles napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!