Kis vaníliatorta
Hozzávalók
Tortaformához 2 darab 18 cm Ø:
sütőpapír
Tésztához:
6 darab tojás (M-es)
220 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
260 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 ml kefír vagy natúr joghurt
Töltelékhez:
200 g áfonyalekvár
½ tasak Dr. Oetker Habfixáló
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Tejszínes-vaníliás Tortakrém
200 ml tej
200 ml habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Díszítéshez:
dekorok
ételszínezék tetszés szerint
Elkészítés
Előkészítés:
A két tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a tojásos krémre, és a kefírrel együtt fakanállal belekeverjük. A tésztát két, sütőpapírral bélelt tortaformába elosztjuk, és elsimítjuk.
A formákat a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortalapokat félbevágjuk.
Töltelék:
A lekvárt a habfixálóval simára keverjük, és 3 tortalapon elosztjuk, közben 1 cm széles peremet szabadon hagyunk.
Krém:
A tortakrémport a csomagoláson található leírás alapján, de 200 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel és a vaníliás cukorral 3 perc alatt konyhai robotgéppel (habverő) habosra verjük.
A krémet három részre osztjuk. A tortalapokat a krém 1/3 részével egyenletesen megkenjük, a tortát összeállítjuk, majd egy további 1/3 rész krémmel kívülről is megkenjük.
Díszítés:
A torta alsó peremét dekormix-szel díszítjük. A krém maradék 1/3 részét három részre osztjuk, és tetszés szerint színezzük. A színezett krémet díszítőcsöves habzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük a tortát.
Az elkészült tortát tálalásig, legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a tojásos krémre, és a kefírrel együtt fakanállal belekeverjük. A tésztát két, sütőpapírral bélelt tortaformába elosztjuk, és elsimítjuk.
A formákat a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortalapokat félbevágjuk.
Töltelék:
A lekvárt a habfixálóval simára keverjük, és 3 tortalapon elosztjuk, közben 1 cm széles peremet szabadon hagyunk.
Krém:
A tortakrémport a csomagoláson található leírás alapján, de 200 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel és a vaníliás cukorral 3 perc alatt konyhai robotgéppel (habverő) habosra verjük.
A krémet három részre osztjuk. A tortalapokat a krém 1/3 részével egyenletesen megkenjük, a tortát összeállítjuk, majd egy további 1/3 rész krémmel kívülről is megkenjük.
Díszítés:
A torta alsó peremét dekormix-szel díszítjük. A krém maradék 1/3 részét három részre osztjuk, és tetszés szerint színezzük. A színezett krémet díszítőcsöves habzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük a tortát.
Az elkészült tortát tálalásig, legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Kedvencnek jelölöm
Kis vaníliatorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tortaformához 2 darab 18 cm Ø:
sütőpapír
Tésztához:
6 darab tojás (M-es)
220 g cukor
260 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 ml kefír vagy natúr joghurt
Krémhez:
200 ml tej
200 ml habtejszín
Díszítéshez:
dekorok
ételszínezék tetszés szerint
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A két tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a tojásos krémre, és a kefírrel együtt fakanállal belekeverjük. A tésztát két, sütőpapírral bélelt tortaformába elosztjuk, és elsimítjuk.
A formákat a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortalapokat félbevágjuk.
Töltelék:
A lekvárt a habfixálóval simára keverjük, és 3 tortalapon elosztjuk, közben 1 cm széles peremet szabadon hagyunk.
Krém:
A tortakrémport a csomagoláson található leírás alapján, de 200 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel és a vaníliás cukorral 3 perc alatt konyhai robotgéppel (habverő) habosra verjük.
A krémet három részre osztjuk. A tortalapokat a krém 1/3 részével egyenletesen megkenjük, a tortát összeállítjuk, majd egy további 1/3 rész krémmel kívülről is megkenjük.
Díszítés:
A torta alsó peremét dekormix-szel díszítjük. A krém maradék 1/3 részét három részre osztjuk, és tetszés szerint színezzük. A színezett krémet díszítőcsöves habzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük a tortát.
Az elkészült tortát tálalásig, legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a tojásos krémre, és a kefírrel együtt fakanállal belekeverjük. A tésztát két, sütőpapírral bélelt tortaformába elosztjuk, és elsimítjuk.
A formákat a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortalapokat félbevágjuk.
Töltelék:
A lekvárt a habfixálóval simára keverjük, és 3 tortalapon elosztjuk, közben 1 cm széles peremet szabadon hagyunk.
Krém:
A tortakrémport a csomagoláson található leírás alapján, de 200 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel és a vaníliás cukorral 3 perc alatt konyhai robotgéppel (habverő) habosra verjük.
A krémet három részre osztjuk. A tortalapokat a krém 1/3 részével egyenletesen megkenjük, a tortát összeállítjuk, majd egy további 1/3 rész krémmel kívülről is megkenjük.
Díszítés:
A torta alsó peremét dekormix-szel díszítjük. A krém maradék 1/3 részét három részre osztjuk, és tetszés szerint színezzük. A színezett krémet díszítőcsöves habzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük a tortát.
Az elkészült tortát tálalásig, legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?