Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kis vaníliatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tortaformához 2 darab 18 cm Ø:

sütőpapír

Tésztához:

6 darab tojás (M-es)
220 g cukor
260 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 ml kefír vagy natúr joghurt

Töltelékhez:

200 g áfonyalekvár

Krémhez:

200 ml tej
200 ml habtejszín

Díszítéshez:

dekorok
ételszínezék tetszés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A két tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a tojásos krémre, és a kefírrel együtt fakanállal belekeverjük. A tésztát két, sütőpapírral bélelt tortaformába elosztjuk, és elsimítjuk.
A formákat a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A kihűlt tortalapokat félbevágjuk.

Töltelék:
A lekvárt a habfixálóval simára keverjük, és 3 tortalapon elosztjuk, közben 1 cm széles peremet szabadon hagyunk.

Krém:
A tortakrémport a csomagoláson található leírás alapján, de 200 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel és a pasztával 3 perc alatt konyhai robotgéppel (habverő) habosra verjük.
A krémet három részre osztjuk. A tortalapokat a krém 1/3 részével egyenletesen megkenjük, a tortát összeállítjuk, majd egy további 1/3 rész krémmel kívülről is megkenjük.

Díszítés:
A torta alsó peremét dekormix-szel díszítjük. A krém maradék 1/3 részét három részre osztjuk, és tetszés szerint színezzük. A színezett krémet díszítőcsöves habzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük a tortát.
Az elkészült tortát tálalásig, legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Kis vaníliatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!