![Kis vaníliatorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31510/kis-vaniliatorta-15040.jpg)
Kis vaníliatorta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tortaformához 2 darab 18 cm Ø:
Tésztához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a tojásos krémre, és a kefírrel együtt fakanállal belekeverjük. A tésztát két, sütőpapírral bélelt tortaformába elosztjuk, és elsimítjuk.
A formákat a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortalapokat félbevágjuk.
Töltelék:
A lekvárt a habfixálóval simára keverjük, és 3 tortalapon elosztjuk, közben 1 cm széles peremet szabadon hagyunk.
Krém:
A tortakrémport a csomagoláson található leírás alapján, de 200 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel és a pasztával 3 perc alatt konyhai robotgéppel (habverő) habosra verjük.
A krémet három részre osztjuk. A tortalapokat a krém 1/3 részével egyenletesen megkenjük, a tortát összeállítjuk, majd egy további 1/3 rész krémmel kívülről is megkenjük.
Díszítés:
A torta alsó peremét dekormix-szel díszítjük. A krém maradék 1/3 részét három részre osztjuk, és tetszés szerint színezzük. A színezett krémet díszítőcsöves habzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük a tortát.
Az elkészült tortát tálalásig, legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Kis vaníliatorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tortaformához 2 darab 18 cm Ø:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a tojásos krémre, és a kefírrel együtt fakanállal belekeverjük. A tésztát két, sütőpapírral bélelt tortaformába elosztjuk, és elsimítjuk.
A formákat a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortalapokat félbevágjuk.
Töltelék:
A lekvárt a habfixálóval simára keverjük, és 3 tortalapon elosztjuk, közben 1 cm széles peremet szabadon hagyunk.
Krém:
A tortakrémport a csomagoláson található leírás alapján, de 200 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel és a pasztával 3 perc alatt konyhai robotgéppel (habverő) habosra verjük.
A krémet három részre osztjuk. A tortalapokat a krém 1/3 részével egyenletesen megkenjük, a tortát összeállítjuk, majd egy további 1/3 rész krémmel kívülről is megkenjük.
Díszítés:
A torta alsó peremét dekormix-szel díszítjük. A krém maradék 1/3 részét három részre osztjuk, és tetszés szerint színezzük. A színezett krémet díszítőcsöves habzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük a tortát.
Az elkészült tortát tálalásig, legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
![Kis vaníliatorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31510/kis-vaniliatorta-15040.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?