Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókusz rúd

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg keksz
15 dkg Rama
15 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
1 dl feketekávé
1 dl rum
6-8 ek lekvár

Töltelék:

4 ek liszt
2 dl tej
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, úgy, hogy jól nyújtható legyen. Betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet. Tejet a liszttel, vaníliás cukorral sűrűre főzzük.
Margarint, porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a kihűlt főzött krémmel összekeverjük. Kivesszük a hűtőből a tésztát. Folpackon kinyújtjuk, megkenjük a krémmel. Folpack segítségével jó szorosan feltekerjük. Tekerés közben folyamatosan szórtam kókuszreszelékkel. Két végét is befedtem a folpackkal és 1 napra hűtőbe tettem.

Tálalás

Kb. 60-70 szelet lett belőle

Tárolás

Hűtőben.
Kókusz rúd Kókusz rúd Kókusz rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
74 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!