
Kapucíner szelet



Hozzávalók
Tepsihez (18x25 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
6 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 evőkanál instant kávépor
Krémhez:
600 ml tej
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding tejszínes
250 g vaj vagy margarin
200 g porcukor
4 evőkanál tej
2 púpozott teáskanál instant kávépor
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Tetejére:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés:
Két tepsit kikenünk zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és az instant kávéporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát kettéosztjuk, a tepsikbe simítjuk, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapokat deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róluk a sütőpapírt. Ha szükséges, a tésztalapok tetejét egyenesre vágjuk.
Krém:
500 ml tejet egy lábasban felteszünk forrni. A többi tejben simára keverjük a pudingport, a tejhez csorgatjuk, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a pudingot. A krémet kettéosztjuk.
1 evőkanál felmelegített tejben simára keverjük az instant kávé felét, és az egyik adag krémhez keverjük. A maradék 3 evőkanál felmelegített tejben simára keverjük a többi instant kávét és a kakaóport, majd a másik adag krémhez keverjük.
Összeállítás:
Egy tálcára tesszük az első tésztalapot, és sütőkeretet helyezünk köré. Egyenletesen rákenjük a kávés krémet, majd ráhelyezzük a második tésztalapot. Megkenjük a kakaós-kávés krémmel, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és tálalásig visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a süteményt.
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és az instant kávéporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát kettéosztjuk, a tepsikbe simítjuk, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapokat deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róluk a sütőpapírt. Ha szükséges, a tésztalapok tetejét egyenesre vágjuk.
Krém:
500 ml tejet egy lábasban felteszünk forrni. A többi tejben simára keverjük a pudingport, a tejhez csorgatjuk, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a pudingot. A krémet kettéosztjuk.
1 evőkanál felmelegített tejben simára keverjük az instant kávé felét, és az egyik adag krémhez keverjük. A maradék 3 evőkanál felmelegített tejben simára keverjük a többi instant kávét és a kakaóport, majd a másik adag krémhez keverjük.
Összeállítás:
Egy tálcára tesszük az első tésztalapot, és sütőkeretet helyezünk köré. Egyenletesen rákenjük a kávés krémet, majd ráhelyezzük a második tésztalapot. Megkenjük a kakaós-kávés krémmel, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és tálalásig visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a süteményt.
Tipp:
Dr. Oetker fehércsokoládés pudinggal is elkészíthetjük.

Kedvencnek jelölöm

Kapucíner szelet
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (18x25 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
6 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál instant kávépor
Krémhez:
600 ml tej
250 g vaj vagy margarin
200 g porcukor
4 evőkanál tej
2 púpozott teáskanál instant kávépor
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Tetejére:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
Két tepsit kikenünk zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és az instant kávéporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát kettéosztjuk, a tepsikbe simítjuk, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapokat deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róluk a sütőpapírt. Ha szükséges, a tésztalapok tetejét egyenesre vágjuk.
Krém:
500 ml tejet egy lábasban felteszünk forrni. A többi tejben simára keverjük a pudingport, a tejhez csorgatjuk, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a pudingot. A krémet kettéosztjuk.
1 evőkanál felmelegített tejben simára keverjük az instant kávé felét, és az egyik adag krémhez keverjük. A maradék 3 evőkanál felmelegített tejben simára keverjük a többi instant kávét és a kakaóport, majd a másik adag krémhez keverjük.
Összeállítás:
Egy tálcára tesszük az első tésztalapot, és sütőkeretet helyezünk köré. Egyenletesen rákenjük a kávés krémet, majd ráhelyezzük a második tésztalapot. Megkenjük a kakaós-kávés krémmel, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és tálalásig visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a süteményt.
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és az instant kávéporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát kettéosztjuk, a tepsikbe simítjuk, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapokat deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róluk a sütőpapírt. Ha szükséges, a tésztalapok tetejét egyenesre vágjuk.
Krém:
500 ml tejet egy lábasban felteszünk forrni. A többi tejben simára keverjük a pudingport, a tejhez csorgatjuk, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a pudingot. A krémet kettéosztjuk.
1 evőkanál felmelegített tejben simára keverjük az instant kávé felét, és az egyik adag krémhez keverjük. A maradék 3 evőkanál felmelegített tejben simára keverjük a többi instant kávét és a kakaóport, majd a másik adag krémhez keverjük.
Összeállítás:
Egy tálcára tesszük az első tésztalapot, és sütőkeretet helyezünk köré. Egyenletesen rákenjük a kávés krémet, majd ráhelyezzük a második tésztalapot. Megkenjük a kakaós-kávés krémmel, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és tálalásig visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a süteményt.
Tipp:
Dr. Oetker fehércsokoládés pudinggal is elkészíthetjük.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?