Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kapucíner szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (18x25 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

6 darab tojás (M-es)
150 g cukor
150 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál instant kávépor

Krémhez:

600 ml tej
250 g vaj vagy margarin
200 g porcukor
4 evőkanál tej
2 púpozott teáskanál instant kávépor

Tetejére:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

Két tepsit kikenünk zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és az instant kávéporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát kettéosztjuk, a tepsikbe simítjuk, és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapokat deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róluk a sütőpapírt. Ha szükséges, a tésztalapok tetejét egyenesre vágjuk.

Krém:
500 ml tejet egy lábasban felteszünk forrni. A többi tejben simára keverjük a pudingport, a tejhez csorgatjuk, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.

A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a pudingot. A krémet kettéosztjuk.

1 evőkanál felmelegített tejben simára keverjük az instant kávé felét, és az egyik adag krémhez keverjük. A maradék 3 evőkanál felmelegített tejben simára keverjük a többi instant kávét és a kakaóport, majd a másik adag krémhez keverjük.

Összeállítás:
Egy tálcára tesszük az első tésztalapot, és sütőkeretet helyezünk köré. Egyenletesen rákenjük a kávés krémet, majd ráhelyezzük a második tésztalapot. Megkenjük a kakaós-kávés krémmel, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és tálalásig visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a süteményt.

Tipp:

Dr. Oetker fehércsokoládés pudinggal is elkészíthetjük.
Kapucíner szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!