Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókusz torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

100 g fehércsokoládé
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g kókuszreszelék
2 darab tojás (M-es)
75 g cukor
75 ml étolaj
100 ml tej

Töltelékhez:

50 g mandulapálcika
300 g kókuszos bonbon (pl.: Raffaello)
400 ml hideg habtejszín
3 evőkanál porcukor

Átitatáshoz:

2 - 3 evőkanál kókuszlikőr

Tetejére:

200 ml hideg habtejszín
1 evőkanál cukor

Díszítéshez:

kb. 50 g fehércsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a fehércsokit durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk. A formát sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megolvasztott fehércsokoládét, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 23-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A forma szélét kicsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A mandulát bevonatos serpenyőben állandó forgatás közben zsiradék nélkül megpirítjuk, míg enyhén meg nem barnul. A mandulát tányéron hagyjuk kihűlni. 6 bonbont félreteszünk díszítésnek. A maradék golyókat késsel elnegyedeljük, és egy nagy tálba tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral keményre felverjük, majd a mandulával együtt hozzákeverjük a bonbon darabokhoz.

Átitatás:
A sütőpapírt lehúzzuk, a tortalapot tortatálra fektetjük, és kókuszlikőrrel átitatjuk. A tölteléket kupolaformában elkenjük rajta.

Tetejére:
A tejszínt és a cukrot magasfalú keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A tejszínt kiskanállal hullámosan elkenjük a tortán.

Díszítés:
A bonbonokat elfelezzük, és dekoratívan elhelyezzük a torta tetején. Zöldséghámozóval lereszeljük a fehércsokit, és tetszetősen elosztjuk a tortán. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tippek:

Alkoholmentes variációhoz egyszerűen hagyjuk el a kókuszlikőrt.
A bonbon legjobban jól lehűtve vágható.
A Kókusz torta  receptje 12 szeletes süteményhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
95 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!