
Kókusz torta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
Tésztához:
100 g fehércsokoládé
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g kókuszreszelék
2 darab tojás (M-es)
75 g cukor
75 ml étolaj
100 ml tej
Töltelékhez:
50 g mandulapálcika
300 g kókuszos bonbon (pl.: Raffaello)
400 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
3 evőkanál porcukor
Átitatáshoz:
2 - 3 evőkanál kókuszlikőr
Tetejére:
200 ml hideg habtejszín
1 evőkanál cukor
Díszítéshez:
kb. 50 g fehércsokoládé
Elkészítés
Előkészítés:
A tésztához a fehércsokit durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk. A formát sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megolvasztott fehércsokoládét, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A mandulát bevonatos serpenyőben állandó forgatás közben zsiradék nélkül megpirítjuk, míg enyhén meg nem barnul. A mandulát tányéron hagyjuk kihűlni. 6 bonbont félreteszünk díszítésnek. A maradék golyókat késsel elnegyedeljük, és egy nagy tálba tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral keményre felverjük, majd a mandulával együtt hozzákeverjük a bonbon darabokhoz.
Átitatás:
A sütőpapírt lehúzzuk, a tortalapot tortatálra fektetjük, és kókuszlikőrrel átitatjuk. A tölteléket kupolaformában elkenjük rajta.
Tetejére:
A tejszínt és a cukrot magasfalú keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A tejszínt kiskanállal hullámosan elkenjük a tortán.
Díszítés:
A bonbonokat elfelezzük, és dekoratívan elhelyezzük a torta tetején. Zöldséghámozóval lereszeljük a fehércsokit, és tetszetősen elosztjuk a tortán. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megolvasztott fehércsokoládét, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A mandulát bevonatos serpenyőben állandó forgatás közben zsiradék nélkül megpirítjuk, míg enyhén meg nem barnul. A mandulát tányéron hagyjuk kihűlni. 6 bonbont félreteszünk díszítésnek. A maradék golyókat késsel elnegyedeljük, és egy nagy tálba tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral keményre felverjük, majd a mandulával együtt hozzákeverjük a bonbon darabokhoz.
Átitatás:
A sütőpapírt lehúzzuk, a tortalapot tortatálra fektetjük, és kókuszlikőrrel átitatjuk. A tölteléket kupolaformában elkenjük rajta.
Tetejére:
A tejszínt és a cukrot magasfalú keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A tejszínt kiskanállal hullámosan elkenjük a tortán.
Díszítés:
A bonbonokat elfelezzük, és dekoratívan elhelyezzük a torta tetején. Zöldséghámozóval lereszeljük a fehércsokit, és tetszetősen elosztjuk a tortán. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
Alkoholmentes variációhoz egyszerűen hagyjuk el a kókuszlikőrt.
A bonbon legjobban jól lehűtve vágható.
A bonbon legjobban jól lehűtve vágható.

Kedvencnek jelölöm

Kókusz torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
Tésztához:
100 g fehércsokoládé
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g kókuszreszelék
2 darab tojás (M-es)
75 g cukor
75 ml étolaj
100 ml tej
Töltelékhez:
50 g mandulapálcika
300 g kókuszos bonbon (pl.: Raffaello)
400 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
3 evőkanál porcukor
Átitatáshoz:
2 - 3 evőkanál kókuszlikőr
Tetejére:
200 ml hideg habtejszín
1 evőkanál cukor
Díszítéshez:
kb. 50 g fehércsokoládé
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tésztához a fehércsokit durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk. A formát sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megolvasztott fehércsokoládét, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A mandulát bevonatos serpenyőben állandó forgatás közben zsiradék nélkül megpirítjuk, míg enyhén meg nem barnul. A mandulát tányéron hagyjuk kihűlni. 6 bonbont félreteszünk díszítésnek. A maradék golyókat késsel elnegyedeljük, és egy nagy tálba tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral keményre felverjük, majd a mandulával együtt hozzákeverjük a bonbon darabokhoz.
Átitatás:
A sütőpapírt lehúzzuk, a tortalapot tortatálra fektetjük, és kókuszlikőrrel átitatjuk. A tölteléket kupolaformában elkenjük rajta.
Tetejére:
A tejszínt és a cukrot magasfalú keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A tejszínt kiskanállal hullámosan elkenjük a tortán.
Díszítés:
A bonbonokat elfelezzük, és dekoratívan elhelyezzük a torta tetején. Zöldséghámozóval lereszeljük a fehércsokit, és tetszetősen elosztjuk a tortán. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megolvasztott fehércsokoládét, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét kicsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A mandulát bevonatos serpenyőben állandó forgatás közben zsiradék nélkül megpirítjuk, míg enyhén meg nem barnul. A mandulát tányéron hagyjuk kihűlni. 6 bonbont félreteszünk díszítésnek. A maradék golyókat késsel elnegyedeljük, és egy nagy tálba tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral keményre felverjük, majd a mandulával együtt hozzákeverjük a bonbon darabokhoz.
Átitatás:
A sütőpapírt lehúzzuk, a tortalapot tortatálra fektetjük, és kókuszlikőrrel átitatjuk. A tölteléket kupolaformában elkenjük rajta.
Tetejére:
A tejszínt és a cukrot magasfalú keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A tejszínt kiskanállal hullámosan elkenjük a tortán.
Díszítés:
A bonbonokat elfelezzük, és dekoratívan elhelyezzük a torta tetején. Zöldséghámozóval lereszeljük a fehércsokit, és tetszetősen elosztjuk a tortán. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
Alkoholmentes variációhoz egyszerűen hagyjuk el a kókuszlikőrt.
A bonbon legjobban jól lehűtve vágható.
A bonbon legjobban jól lehűtve vágható.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

1

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?