Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókusz torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

100 g fehércsokoládé
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g kókuszreszelék
2 darab tojás (M-es)
75 g cukor
75 ml étolaj
100 ml tej

Töltelékhez:

50 g mandulapálcika
300 g kókuszos bonbon (pl.: Raffaello)
400 ml hideg habtejszín
3 evőkanál porcukor

Átitatáshoz:

2 - 3 evőkanál kókuszlikőr

Tetejére:

200 ml hideg habtejszín
1 evőkanál cukor

Díszítéshez:

kb. 50 g fehércsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a fehércsokit durvára aprítjuk, és gőz fölött alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk. A formát sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a megolvasztott fehércsokoládét, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában.
A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 23-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A forma szélét kicsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A mandulát bevonatos serpenyőben állandó forgatás közben zsiradék nélkül megpirítjuk, míg enyhén meg nem barnul. A mandulát tányéron hagyjuk kihűlni. 6 bonbont félreteszünk díszítésnek. A maradék golyókat késsel elnegyedeljük, és egy nagy tálba tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral keményre felverjük, majd a mandulával együtt hozzákeverjük a bonbon darabokhoz.

Átitatás:
A sütőpapírt lehúzzuk, a tortalapot tortatálra fektetjük, és kókuszlikőrrel átitatjuk. A tölteléket kupolaformában elkenjük rajta.

Tetejére:
A tejszínt és a cukrot magasfalú keverőtálba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A tejszínt kiskanállal hullámosan elkenjük a tortán.

Díszítés:
A bonbonokat elfelezzük, és dekoratívan elhelyezzük a torta tetején. Zöldséghámozóval lereszeljük a fehércsokit, és tetszetősen elosztjuk a tortán. A tortát tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tippek:

Alkoholmentes variációhoz egyszerűen hagyjuk el a kókuszlikőrt.
A bonbon legjobban jól lehűtve vágható.
Kókusz torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!