 
                Sajttorta tészta nélkül
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 12 szelet
                            kb. 12 szelet
                        Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
                                        némi zsiradék
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 2 evőkanál búzadara
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Sajttorta alap:
                                        150 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        5 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 kg zsírszegény túró
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g búzadara
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál citromlé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    Zsiradékkal kenjük ki a tortaformát, és szórjuk meg búzadarával, majd melegítsük elő a sütőt. 
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, addig keverjük, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a túrót, a búzadarát és a citromlevet, majd alaposan keverjük bele. Öntsük a sajttorta keveréket az előkészített formába. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra. 
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson kihűlni.
Ezután vegyük ki a sajttortát a forma aljából, és helyezzük egy tortatálra.
                            Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson kihűlni.
Ezután vegyük ki a sajttortát a forma aljából, és helyezzük egy tortatálra.
Tipp:
                                    A sajttorta előző nap is megsüthető.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Sajttorta tészta nélkül
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
                                        némi zsiradék
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 2 evőkanál búzadara
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Sajttorta alap:
                                        150 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        5 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 kg zsírszegény túró
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g búzadara
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál citromlé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    Zsiradékkal kenjük ki a tortaformát, és szórjuk meg búzadarával, majd melegítsük elő a sütőt. 
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, addig keverjük, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a túrót, a búzadarát és a citromlevet, majd alaposan keverjük bele. Öntsük a sajttorta keveréket az előkészített formába. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra. 
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson kihűlni.
Ezután vegyük ki a sajttortát a forma aljából, és helyezzük egy tortatálra.
                            Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson kihűlni.
Ezután vegyük ki a sajttortát a forma aljából, és helyezzük egy tortatálra.
Tipp:
                                    A sajttorta előző nap is megsüthető.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 Torták
                                    Torták
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?