Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszgolyó

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kókuszgolyó

50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1/2 tk rumaroma
10 dkg kókuszreszelék
2 dl tej
mandula szemek ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítése:

1.A háztartási kekszet elkeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, a tejjel és a rumaromával.
2.Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben.
3.A kész kókuszgolyókat fóliával letakarva, kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkeményedjenek egy kicsit.
4.Ha van otthon mandulánk akkor rakhatunk bele.

Alternatív elkészítés

Érdemes dupla adagot készíteni, mert hamar elfogy a kedvenc kókuszgolyónk.
Ha gyerek is van a családba, akkor célszerű a felnőtteknek külön készíteni a rumaroma miatt.
Nagyon finom és laktató is egyben.
Kókuszgolyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!