Karácsonyi tiramisu
Hozzávalók
Téglalap alakú forma (kb. 16x18 cm)
Krémhez:
Rétegezéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tiramisu krémport és a mézeskalács-fűszerkeveréket, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden, a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton a krémes állag eléréséig.
Összeállítás:
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a spekulatius keksz felét, és a formába tesszük szorosan egymás mellé. A tiramisu krém felét egyenletesen elterítjük rajta. Ezután a keksz másik felét is megmártjuk a kávéban, a krémre helyezzük, majd befedjük a maradék krémmel. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és spekulatius keksszel díszítjük.
Tipp:
Karácsonyi tiramisu
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Téglalap alakú forma (kb. 16x18 cm)
Krémhez:
Rétegezéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tiramisu krémport és a mézeskalács-fűszerkeveréket, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden, a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton a krémes állag eléréséig.
Összeállítás:
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a spekulatius keksz felét, és a formába tesszük szorosan egymás mellé. A tiramisu krém felét egyenletesen elterítjük rajta. Ezután a keksz másik felét is megmártjuk a kávéban, a krémre helyezzük, majd befedjük a maradék krémmel. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és spekulatius keksszel díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?