Karácsonyi tiramisu
Hozzávalók
Téglalap alakú forma (kb. 16x18 cm)
Krémhez:
250 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Tiramisu krém
1 csapott teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
Rétegezéshez:
kb. 50 ml erős, hideg presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 kávéskanál cukor (ízlés szerint)
16 darab spekulatius keksz (fűszeres, karácsonyi ízvilágú keksz)
Díszítéshez:
némi Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
4 darab spekulatius keksz (fűszeres, karácsonyi ízvilágú keksz)
Elkészítés
Elkészítés:
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tiramisu krémport és a mézeskalács-fűszerkeveréket, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden, a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton a krémes állag eléréséig.
Összeállítás:
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a spekulatius keksz felét, és a formába tesszük szorosan egymás mellé. A tiramisu krém felét egyenletesen elterítjük rajta. Ezután a keksz másik felét is megmártjuk a kávéban, a krémre helyezzük, majd befedjük a maradék krémmel. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és spekulatius keksszel díszítjük.
A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tiramisu krémport és a mézeskalács-fűszerkeveréket, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden, a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton a krémes állag eléréséig.
Összeállítás:
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a spekulatius keksz felét, és a formába tesszük szorosan egymás mellé. A tiramisu krém felét egyenletesen elterítjük rajta. Ezután a keksz másik felét is megmártjuk a kávéban, a krémre helyezzük, majd befedjük a maradék krémmel. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és spekulatius keksszel díszítjük.
Tipp:
A tiramisut 4 darab desszertes pohárban is elkészíthetjük, ennél a verziónál a kekszet tördeljük darabokra.
Kedvencnek jelölöm
Karácsonyi tiramisu
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Téglalap alakú forma (kb. 16x18 cm)
Krémhez:
250 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Tiramisu Krém
1 csapott teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
Rétegezéshez:
kb. 50 ml erős, hideg presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 kávéskanál cukor (ízlés szerint)
16 darab spekulatius keksz (fűszeres, karácsonyi ízvilágú keksz)
Díszítéshez:
4 darab spekulatius keksz (fűszeres, karácsonyi ízvilágú keksz)
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tiramisu krémport és a mézeskalács-fűszerkeveréket, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden, a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton a krémes állag eléréséig.
Összeállítás:
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a spekulatius keksz felét, és a formába tesszük szorosan egymás mellé. A tiramisu krém felét egyenletesen elterítjük rajta. Ezután a keksz másik felét is megmártjuk a kávéban, a krémre helyezzük, majd befedjük a maradék krémmel. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és spekulatius keksszel díszítjük.
A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tiramisu krémport és a mézeskalács-fűszerkeveréket, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden, a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton a krémes állag eléréséig.
Összeállítás:
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a spekulatius keksz felét, és a formába tesszük szorosan egymás mellé. A tiramisu krém felét egyenletesen elterítjük rajta. Ezután a keksz másik felét is megmártjuk a kávéban, a krémre helyezzük, majd befedjük a maradék krémmel. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és spekulatius keksszel díszítjük.
Tipp:
A tiramisut 4 darab desszertes pohárban is elkészíthetjük, ennél a verziónál a kekszet tördeljük darabokra.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?