Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Téglalap alakú forma (kb. 16x18 cm)

Krémhez:

250 ml hideg tej
1 csapott teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék

Rétegezéshez:

kb. 50 ml erős, hideg presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 kávéskanál cukor (ízlés szerint)
16 darab spekulatius keksz (fűszeres, karácsonyi ízvilágú keksz)

Díszítéshez:

4 darab spekulatius keksz (fűszeres, karácsonyi ízvilágú keksz)

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tiramisu krémport és a mézeskalács-fűszerkeveréket, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden, a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton a krémes állag eléréséig.

Összeállítás:
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a spekulatius keksz felét, és a formába tesszük szorosan egymás mellé. A tiramisu krém felét egyenletesen elterítjük rajta. Ezután a keksz másik felét is megmártjuk a kávéban, a krémre helyezzük, majd befedjük a maradék krémmel. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és spekulatius keksszel díszítjük.

Tipp:

A tiramisut 4 darab desszertes pohárban is elkészíthetjük, ennél a verziónál a kekszet tördeljük darabokra.
Karácsonyi tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!