Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Téglalap alakú forma (kb. 16x18 cm)

Krémhez:

250 ml hideg tej
1 csapott teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék

Rétegezéshez:

kb. 50 ml erős, hideg presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 kávéskanál cukor (ízlés szerint)
16 darab spekulatius keksz (fűszeres, karácsonyi ízvilágú keksz)

Díszítéshez:

4 darab spekulatius keksz (fűszeres, karácsonyi ízvilágú keksz)

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tiramisu krémport és a mézeskalács-fűszerkeveréket, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden, a legalacsonyabb fokozaton összekeverjük. Ezután 3 percig verjük a legmagasabb fokozaton a krémes állag eléréséig.

Összeállítás:
A presszókávét a rumaromával és a cukorral ízesítjük, majd miután kihűlt, megmártjuk benne a spekulatius keksz felét, és a formába tesszük szorosan egymás mellé. A tiramisu krém felét egyenletesen elterítjük rajta. Ezután a keksz másik felét is megmártjuk a kávéban, a krémre helyezzük, majd befedjük a maradék krémmel. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és spekulatius keksszel díszítjük.

Tipp:

A tiramisut 4 darab desszertes pohárban is elkészíthetjük, ennél a verziónál a kekszet tördeljük darabokra.
Karácsonyi tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!