Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 64 darabhoz:

A tésztához:

200 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 db tojás (M-es méretű)
125 g Rama Vajas íz (lágy)
50 g kókuszreszelék

A díszítéshez:

100 g fehér tortabevonó
4 ek. kókuszreszelék

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Linzer tészta: A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. A tésztát végül enyhén lisztezett munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. A tésztából kb. 40-50 cm-es hengert formázunk, majd 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk. A 8 kisebb hengert további 8 részre osztjuk, majd ceruzavastagságú kb. 4-5 cm hosszú hengereket formázunk. A végeket kissé vékonyabbra nyomkodjuk, kiflivé formázva tepsibe tesszük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C ( (előmelegítve))
Légkeveréses: Kb. 160°C ( (előmelegítve))
Sütési beállítás: Középre
sütés: 10 - 12 perc

A megsült kifliket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk. Néhány csepp ételszínezéket (piros vagy zöld) pár csepp vízzel egy tálkában elkeverünk. Színenként 2 evőkanál kókuszreszeléket adunk hozzá, majd addig keverjük, amíg a szín egyenletes nem lesz. A kiflik végeit belemártjuk a tortabevonóba, a tál szélén kicsit lecsöpögtetjük és rögtön a kókuszreszelékbe mártjuk. A tortabevonót sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.

Alternatív elkészítés

Ha a tészta ragad, frissentartó fóliába csomagolva tegyük kb. 30 percre hideg helyre.

Jól záró dobozban a kifliket kb. három hétig lehet tárolni.
Kókuszos kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!