
Kókuszos kifli



Hozzávalók
A tésztához:
200 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db tojás (M-es méretű)
125 g Rama Vajas íz (lágy)
50 g kókuszreszelék
A díszítéshez:
100 g fehér tortabevonó
piros ételszínezék
zöld ételszínezék
4 ek. kókuszreszelék
Elkészítés
Előkészítés:
A Kókuszos kifli hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C ( (előmelegítve))
Légkeveréses: Kb. 160°C ( (előmelegítve))
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C ( (előmelegítve))
Légkeveréses: Kb. 160°C ( (előmelegítve))
Elkészítés:
Linzer tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. A tésztát végül enyhén lisztezett munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. A tésztából kb. 40-50 cm-es hengert formázunk, majd 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk. A 8 kisebb hengert további 8 részre osztjuk, majd ceruzavastagságú kb. 4-5 cm hosszú hengereket formázunk. A végeket kissé vékonyabbra nyomkodjuk, kiflivé formázva tepsibe tesszük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: 10 - 12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kifliket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk. Néhány csepp ételszínezéket (piros vagy zöld) pár csepp vízzel egy tálkában elkeverünk. Színenként 2 evőkanál kókuszreszeléket adunk hozzá, majd addig keverjük, amíg a szín egyenletes nem lesz. A Kókuszos kifli sütemények végeit belemártjuk a tortabevonóba, a tál szélén kicsit lecsöpögtetjük és rögtön a kókuszreszelékbe mártjuk. A tortabevonót sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. A tésztát végül enyhén lisztezett munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. A tésztából kb. 40-50 cm-es hengert formázunk, majd 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk. A 8 kisebb hengert további 8 részre osztjuk, majd ceruzavastagságú kb. 4-5 cm hosszú hengereket formázunk. A végeket kissé vékonyabbra nyomkodjuk, kiflivé formázva tepsibe tesszük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: 10 - 12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kifliket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk. Néhány csepp ételszínezéket (piros vagy zöld) pár csepp vízzel egy tálkában elkeverünk. Színenként 2 evőkanál kókuszreszeléket adunk hozzá, majd addig keverjük, amíg a szín egyenletes nem lesz. A Kókuszos kifli sütemények végeit belemártjuk a tortabevonóba, a tál szélén kicsit lecsöpögtetjük és rögtön a kókuszreszelékbe mártjuk. A tortabevonót sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
Ha a tészta ragad, frissentartó fóliába csomagolva tegyük kb. 30 percre hideg helyre.
Jól záró dobozban a Kókuszos kifli sütemény kb. három hétig tárolható.
Jól záró dobozban a Kókuszos kifli sütemény kb. három hétig tárolható.

Kedvencnek jelölöm

Kókuszos kifli
Hozzávalók
kb. 60 darab Kókuszos kifli elkészítéséhez
A tésztához:
200 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db tojás (M-es méretű)
125 g Rama Vajas íz (lágy)
50 g kókuszreszelék
A díszítéshez:
100 g fehér tortabevonó
piros ételszínezék
zöld ételszínezék
4 ek. kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:
A Kókuszos kifli elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Kókuszos kifli hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C ( (előmelegítve))
Légkeveréses: Kb. 160°C ( (előmelegítve))
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C ( (előmelegítve))
Légkeveréses: Kb. 160°C ( (előmelegítve))
Elkészítés:
Linzer tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. A tésztát végül enyhén lisztezett munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. A tésztából kb. 40-50 cm-es hengert formázunk, majd 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk. A 8 kisebb hengert további 8 részre osztjuk, majd ceruzavastagságú kb. 4-5 cm hosszú hengereket formázunk. A végeket kissé vékonyabbra nyomkodjuk, kiflivé formázva tepsibe tesszük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: 10 - 12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kifliket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk. Néhány csepp ételszínezéket (piros vagy zöld) pár csepp vízzel egy tálkában elkeverünk. Színenként 2 evőkanál kókuszreszeléket adunk hozzá, majd addig keverjük, amíg a szín egyenletes nem lesz. A Kókuszos kifli sütemények végeit belemártjuk a tortabevonóba, a tál szélén kicsit lecsöpögtetjük és rögtön a kókuszreszelékbe mártjuk. A tortabevonót sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. A tésztát végül enyhén lisztezett munkafelületen sima tésztává gyúrjuk. A tésztából kb. 40-50 cm-es hengert formázunk, majd 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk. A 8 kisebb hengert további 8 részre osztjuk, majd ceruzavastagságú kb. 4-5 cm hosszú hengereket formázunk. A végeket kissé vékonyabbra nyomkodjuk, kiflivé formázva tepsibe tesszük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: 10 - 12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kifliket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk. Néhány csepp ételszínezéket (piros vagy zöld) pár csepp vízzel egy tálkában elkeverünk. Színenként 2 evőkanál kókuszreszeléket adunk hozzá, majd addig keverjük, amíg a szín egyenletes nem lesz. A Kókuszos kifli sütemények végeit belemártjuk a tortabevonóba, a tál szélén kicsit lecsöpögtetjük és rögtön a kókuszreszelékbe mártjuk. A tortabevonót sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
Ha a tészta ragad, frissentartó fóliába csomagolva tegyük kb. 30 percre hideg helyre.
Jól záró dobozban a Kókuszos kifli sütemény kb. három hétig tárolható.
Jól záró dobozban a Kókuszos kifli sütemény kb. három hétig tárolható.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?