Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kókuszos kuglóf

100 g cukor
300 g liszt
200 g Rama
4 db tojás
1 ek citromlé
6 ek narancslé
100 g kókuszreszelék
100 g meggy (friss, fagyasztott vagy befőtt)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókat a meggy és a kókusz kivételével, robotgéppel jól összekeverjük. Óvatosan belekeverjük a tésztába a meggyet és a kókuszreszeléket is. Ramával kikent, lisztezett formába öntjük és előmelegített sütőben 80-90 percig sütjük. Miután elkészült, a formából azonnal kivesszük és készítünk rá vaníliás porcukorból és vízből cukormázat, majd még meleg rácsepegtetjük.

Alternatív elkészítés

Ha nincs vaníliás porcukor, akkor sima porcukorhoz vaníliás cukrot is lehet keverni és úgy elkészíteni.
Kókuszos kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!