
Kókuszos pálmalevelek



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a sóval együtt konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A cukrot, a vanillincukrot és a kókuszreszeléket evőkanalanként hozzáadjuk, majd sűrű állagúra keverjük.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A tésztát a hosszabb oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is. A tekercset éles késsel kb. 20 egyforma szeletre vágjuk. A pálmaleveleket az oldalukra fordítjuk és a tepsibe helyezzük. A sütemények oldalát és tetejét megkenjük a vízzel felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:


Kókuszos pálmalevelek
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a sóval együtt konyhai robotgéppel (habverő) habbá verjük. A cukrot, a vanillincukrot és a kókuszreszeléket evőkanalanként hozzáadjuk, majd sűrű állagúra keverjük.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A tésztát a hosszabb oldal mentén szorosan feltekerjük a feléig, majd ugyanezt megismételjük a másik oldalról is. A tekercset éles késsel kb. 20 egyforma szeletre vágjuk. A pálmaleveleket az oldalukra fordítjuk és a tepsibe helyezzük. A sütemények oldalát és tetejét megkenjük a vízzel felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:

Legújabb cikkek

Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.


Süssünk sósat leveles tésztából!
Lassan itt a szünidő, jön a nyári programok sora: kirándulás, strand vagy egy jó grillezés a kertben. Mi a közös bennük? Egyértelmű! Sós snackek után kiáltanak!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?