Szerelmeslevél cukormentes gyümölcstöltelékkel
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Gyümölcstöltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A fagyasztott gyümölcskeveréket felengedés nélkül egy lábasba tesszük 3 evőkanál vízzel. Lassú tűzön melegíteni kezdjük, majd amikor már levet eresztett, hozzáadjuk a chia magot, az eritritet és a Vanillin Zerót. Lassú-közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük (savanykásabb gyümölcsök esetén adhatunk még hozzá ízlés szerint eritritet), majd lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni, sűrűsödni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A kenéshez a tojássárgáját villával felverjük.
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű négyzetre (12,5x12,5 cm) vágjuk. A megmaradt tésztacsíkot félretesszük. A gyümölcstölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztanégyzetek közepén, majd egy kanál hátuljával elkenjük úgy, hogy körben a szélek üresen maradjanak. A tésztanégyzetek sarkait először jobbról és balról közép felé egymásra hajtjuk, az illesztéseket kevés tojássárgájával rögzítjük, majd alulról felhajtjuk a 3. sarkot is, így kialakítva a nyitott boríték formát. A félretett tésztacsíkot sodrófával vékonyabbra, szélesebbre nyújtjuk, és 6 kis szív formát szaggatunk ki belőle. A szívecskéket egy kevés tojássárgájával az illesztésekre ragasztjuk, és a borítékokat az előkészített tepsibe helyezzük. A többi tojássárgáját felverjük egy teáskanál vízzel, és átkenjük vele a borítékokat. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Eritrittel meghintve tálaljuk.
Tipp:
Szerelmeslevél cukormentes gyümölcstöltelékkel
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Gyümölcstöltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A fagyasztott gyümölcskeveréket felengedés nélkül egy lábasba tesszük 3 evőkanál vízzel. Lassú tűzön melegíteni kezdjük, majd amikor már levet eresztett, hozzáadjuk a chia magot, az eritritet és a Vanillin Zerót. Lassú-közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük (savanykásabb gyümölcsök esetén adhatunk még hozzá ízlés szerint eritritet), majd lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni, sűrűsödni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A kenéshez a tojássárgáját villával felverjük.
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű négyzetre (12,5x12,5 cm) vágjuk. A megmaradt tésztacsíkot félretesszük. A gyümölcstölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztanégyzetek közepén, majd egy kanál hátuljával elkenjük úgy, hogy körben a szélek üresen maradjanak. A tésztanégyzetek sarkait először jobbról és balról közép felé egymásra hajtjuk, az illesztéseket kevés tojássárgájával rögzítjük, majd alulról felhajtjuk a 3. sarkot is, így kialakítva a nyitott boríték formát. A félretett tésztacsíkot sodrófával vékonyabbra, szélesebbre nyújtjuk, és 6 kis szív formát szaggatunk ki belőle. A szívecskéket egy kevés tojássárgájával az illesztésekre ragasztjuk, és a borítékokat az előkészített tepsibe helyezzük. A többi tojássárgáját felverjük egy teáskanál vízzel, és átkenjük vele a borítékokat. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Eritrittel meghintve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?