Szerelmeslevél cukormentes gyümölcstöltelékkel
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Gyümölcstöltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A fagyasztott gyümölcskeveréket felengedés nélkül egy lábasba tesszük 3 evőkanál vízzel. Lassú tűzön melegíteni kezdjük, majd amikor már levet eresztett, hozzáadjuk a chia magot, az eritritet és a Vanillin Zerót. Lassú-közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük (savanykásabb gyümölcsök esetén adhatunk még hozzá ízlés szerint eritritet), majd lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni, sűrűsödni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A kenéshez a tojássárgáját villával felverjük.
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű négyzetre (12,5x12,5 cm) vágjuk. A megmaradt tésztacsíkot félretesszük. A gyümölcstölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztanégyzetek közepén, majd egy kanál hátuljával elkenjük úgy, hogy körben a szélek üresen maradjanak. A tésztanégyzetek sarkait először jobbról és balról közép felé egymásra hajtjuk, az illesztéseket kevés tojássárgájával rögzítjük, majd alulról felhajtjuk a 3. sarkot is, így kialakítva a nyitott boríték formát. A félretett tésztacsíkot sodrófával vékonyabbra, szélesebbre nyújtjuk, és 6 kis szív formát szaggatunk ki belőle. A szívecskéket egy kevés tojássárgájával az illesztésekre ragasztjuk, és a borítékokat az előkészített tepsibe helyezzük. A többi tojássárgáját felverjük egy teáskanál vízzel, és átkenjük vele a borítékokat. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Eritrittel meghintve tálaljuk.
Tipp:
Szerelmeslevél cukormentes gyümölcstöltelékkel
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Gyümölcstöltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A fagyasztott gyümölcskeveréket felengedés nélkül egy lábasba tesszük 3 evőkanál vízzel. Lassú tűzön melegíteni kezdjük, majd amikor már levet eresztett, hozzáadjuk a chia magot, az eritritet és a Vanillin Zerót. Lassú-közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük (savanykásabb gyümölcsök esetén adhatunk még hozzá ízlés szerint eritritet), majd lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni, sűrűsödni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A kenéshez a tojássárgáját villával felverjük.
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű négyzetre (12,5x12,5 cm) vágjuk. A megmaradt tésztacsíkot félretesszük. A gyümölcstölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztanégyzetek közepén, majd egy kanál hátuljával elkenjük úgy, hogy körben a szélek üresen maradjanak. A tésztanégyzetek sarkait először jobbról és balról közép felé egymásra hajtjuk, az illesztéseket kevés tojássárgájával rögzítjük, majd alulról felhajtjuk a 3. sarkot is, így kialakítva a nyitott boríték formát. A félretett tésztacsíkot sodrófával vékonyabbra, szélesebbre nyújtjuk, és 6 kis szív formát szaggatunk ki belőle. A szívecskéket egy kevés tojássárgájával az illesztésekre ragasztjuk, és a borítékokat az előkészített tepsibe helyezzük. A többi tojássárgáját felverjük egy teáskanál vízzel, és átkenjük vele a borítékokat. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Eritrittel meghintve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?