Gombás-spenótos kosárkák
Hozzávalók
Sütéshez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, és nyolc kört (9 cm Ø) szúrunk ki belőle. A korongokat egyesével a muffinsütő mélyedéseibe tesszük, óvatosan belenyomkodjuk. A kosarak peremét 3-4 mm szélesen visszahajtjuk, a kosarak alját villával megszurkáljuk. A tésztadarabokot befedjük sütőpapírral és a mélyedésekbe nehezéket teszünk (pl. sütőbabot). A muffintepsit a sütő középső részébe toljuk és nehezékkel együtt 10 percig sütjük. A sütőpapírt és a nehezéket eltávolítjuk, majd további 5-7 percig sütjük a kosarakat.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
Serpenyőben a felhevített olajon a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát, valamint a gombát és erős lángon, folyamatos keverés mellett puhára sütjük. Végül a bébispenótot is hozzákeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás:
A gombás-spenótos tölteléket púposan a kosarakba halmozzuk, tetejüket parmezánforgáccsal díszítjük.
Tipp:
Gombás-spenótos kosárkák
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Sütéshez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, és nyolc kört (9 cm Ø) szúrunk ki belőle. A korongokat egyesével a muffinsütő mélyedéseibe tesszük, óvatosan belenyomkodjuk. A kosarak peremét 3-4 mm szélesen visszahajtjuk, a kosarak alját villával megszurkáljuk. A tésztadarabokot befedjük sütőpapírral és a mélyedésekbe nehezéket teszünk (pl. sütőbabot). A muffintepsit a sütő középső részébe toljuk és nehezékkel együtt 10 percig sütjük. A sütőpapírt és a nehezéket eltávolítjuk, majd további 5-7 percig sütjük a kosarakat.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
Serpenyőben a felhevített olajon a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát, valamint a gombát és erős lángon, folyamatos keverés mellett puhára sütjük. Végül a bébispenótot is hozzákeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás:
A gombás-spenótos tölteléket púposan a kosarakba halmozzuk, tetejüket parmezánforgáccsal díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?