
Gombás-spenótos kosárkák



Hozzávalók
Sütéshez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, és nyolc kört (9 cm Ø) szúrunk ki belőle. A korongokat egyesével a muffinsütő mélyedéseibe tesszük, óvatosan belenyomkodjuk. A kosarak peremét 3-4 mm szélesen visszahajtjuk, a kosarak alját villával megszurkáljuk. A tésztadarabokot befedjük sütőpapírral és a mélyedésekbe nehezéket teszünk (pl. sütőbabot). A muffintepsit a sütő középső részébe toljuk és nehezékkel együtt 10 percig sütjük. A sütőpapírt és a nehezéket eltávolítjuk, majd további 5-7 percig sütjük a kosarakat.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
Serpenyőben a felhevített olajon a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát, valamint a gombát és erős lángon, folyamatos keverés mellett puhára sütjük. Végül a bébispenótot is hozzákeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás:
A gombás-spenótos tölteléket púposan a kosarakba halmozzuk, tetejüket parmezánforgáccsal díszítjük.
Tipp:


Gombás-spenótos kosárkák
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Sütéshez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, és nyolc kört (9 cm Ø) szúrunk ki belőle. A korongokat egyesével a muffinsütő mélyedéseibe tesszük, óvatosan belenyomkodjuk. A kosarak peremét 3-4 mm szélesen visszahajtjuk, a kosarak alját villával megszurkáljuk. A tésztadarabokot befedjük sütőpapírral és a mélyedésekbe nehezéket teszünk (pl. sütőbabot). A muffintepsit a sütő középső részébe toljuk és nehezékkel együtt 10 percig sütjük. A sütőpapírt és a nehezéket eltávolítjuk, majd további 5-7 percig sütjük a kosarakat.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
Serpenyőben a felhevített olajon a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát, valamint a gombát és erős lángon, folyamatos keverés mellett puhára sütjük. Végül a bébispenótot is hozzákeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás:
A gombás-spenótos tölteléket púposan a kosarakba halmozzuk, tetejüket parmezánforgáccsal díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?