Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyszörp

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 üveg (500 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 üveg (500 ml) elkészítéséhez

kb. 1600 g meggy
1 kg cukor
1-2 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Meggylé kinyerése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és kevés vízzel főzőedényben puhára főzzük. Egy finom szitát kibélelünk konyharuhával. A gyümölcspürét a konyharuhára öntjük, a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk, és 1 litert kimérünk belőle.

Főzés:
A kinyert gyümölcslevet a cukorral és a citromsavval főzőedényben összekeverjük, és kevergetés közben addig főzzük, míg a cukor fel nem olvadt. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket a tetejére fordítva lehetőleg 5 percig állni hagyjuk. A szörpöt hűtőszekrényben tároljuk, és fogyasztás előtt erősen felrázzuk.

Tippek:

Az üvegbe töltéskor a felhabzás miatt az üveg felső részében légüres tér keletkezhet. Az eltarthatóság szempontjából fontos, hogy az üveget azonnal zárjuk le, miután forrón beletöltöttük a szörpöt. Az üveget ne nyissuk ki újra, hogy az esetleg keletkezett légüres tér feltöltődjön.
A meggyet fele-fele arányban kombinálhatjuk piros ribizlivel is.
A szörpöt összekeverhetjük ásványvízzel, pezsgővel vagy bóléval is, de akár használhatjuk túrós- és joghurtos ételek ízesítésére is.
Meggyszörp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!