Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyszörp

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 üveg (500 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 üveg (500 ml) elkészítéséhez

kb. 1600 g meggy
1 kg cukor
1-2 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Meggylé kinyerése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és kevés vízzel főzőedényben puhára főzzük. Egy finom szitát kibélelünk konyharuhával. A gyümölcspürét a konyharuhára öntjük, a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk, és 1 litert kimérünk belőle.

Főzés:
A kinyert gyümölcslevet a cukorral és a citromsavval főzőedényben összekeverjük, és kevergetés közben addig főzzük, míg a cukor fel nem olvadt. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket a tetejére fordítva lehetőleg 5 percig állni hagyjuk. A szörpöt hűtőszekrényben tároljuk, és fogyasztás előtt erősen felrázzuk.

Tippek:

Az üvegbe töltéskor a felhabzás miatt az üveg felső részében légüres tér keletkezhet. Az eltarthatóság szempontjából fontos, hogy az üveget azonnal zárjuk le, miután forrón beletöltöttük a szörpöt. Az üveget ne nyissuk ki újra, hogy az esetleg keletkezett légüres tér feltöltődjön.
A meggyet fele-fele arányban kombinálhatjuk piros ribizlivel is.
A szörpöt összekeverhetjük ásványvízzel, pezsgővel vagy bóléval is, de akár használhatjuk túrós- és joghurtos ételek ízesítésére is.
Meggyszörp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!