Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyszörp

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 üveg (500 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 üveg (500 ml) elkészítéséhez

kb. 1600 g meggy
1 kg cukor
1-2 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Meggylé kinyerése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és kevés vízzel főzőedényben puhára főzzük. Egy finom szitát kibélelünk konyharuhával. A gyümölcspürét a konyharuhára öntjük, a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk, és 1 litert kimérünk belőle.

Főzés:
A kinyert gyümölcslevet a cukorral és a citromsavval főzőedényben összekeverjük, és kevergetés közben addig főzzük, míg a cukor fel nem olvadt. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket a tetejére fordítva lehetőleg 5 percig állni hagyjuk. A szörpöt hűtőszekrényben tároljuk, és fogyasztás előtt erősen felrázzuk.

Tippek:

Az üvegbe töltéskor a felhabzás miatt az üveg felső részében légüres tér keletkezhet. Az eltarthatóság szempontjából fontos, hogy az üveget azonnal zárjuk le, miután forrón beletöltöttük a szörpöt. Az üveget ne nyissuk ki újra, hogy az esetleg keletkezett légüres tér feltöltődjön.
A meggyet fele-fele arányban kombinálhatjuk piros ribizlivel is.
A szörpöt összekeverhetjük ásványvízzel, pezsgővel vagy bóléval is, de akár használhatjuk túrós- és joghurtos ételek ízesítésére is.
Meggyszörp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!