
Kólás süti



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A porcukrot keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanillincukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd konyhai robotgéppel (habverő) 2 perc alatt habosra felverjük. Belekeverjük az olajat és a kólát. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd 2 adagban röviden, közepes fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot a kólával és a citromlével sűrű mázzá keverjük. A mázat azonnal elkenjük a süteményen, és hagyjuk megszáradni. Mielőtt teljesen megszáradna, a süteményt kólásüveg alakú gumicukorral díszítjük.


Kólás süti
Hozzávalók
kb. 25-30 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A porcukrot keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanillincukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd konyhai robotgéppel (habverő) 2 perc alatt habosra felverjük. Belekeverjük az olajat és a kólát. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd 2 adagban röviden, közepes fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot a kólával és a citromlével sűrű mázzá keverjük. A mázat azonnal elkenjük a süteményen, és hagyjuk megszáradni. Mielőtt teljesen megszáradna, a süteményt kólásüveg alakú gumicukorral díszítjük.

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?