Kólás süti
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A porcukrot keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanillincukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd konyhai robotgéppel (habverő) 2 perc alatt habosra felverjük. Belekeverjük az olajat és a kólát. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd 2 adagban röviden, közepes fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot a kólával és a citromlével sűrű mázzá keverjük. A mázat azonnal elkenjük a süteményen, és hagyjuk megszáradni. Mielőtt teljesen megszáradna, a süteményt kólásüveg alakú gumicukorral díszítjük.
Kólás süti
Hozzávalók
kb. 25-30 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A porcukrot keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanillincukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd konyhai robotgéppel (habverő) 2 perc alatt habosra felverjük. Belekeverjük az olajat és a kólát. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd 2 adagban röviden, közepes fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot a kólával és a citromlével sűrű mázzá keverjük. A mázat azonnal elkenjük a süteményen, és hagyjuk megszáradni. Mielőtt teljesen megszáradna, a süteményt kólásüveg alakú gumicukorral díszítjük.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?