Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kólás süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25-30 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25-30 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

200 g porcukor
5 darab tojás (M-es)
1 csipet só
150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
200 ml kóla
325 g búzaliszt
4 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Mázhoz:

300 g porcukor
kb. 3-4 evőkanál kóla
kb. 1 evőkanál citromlé

Díszítéshez:

kb. 200 g Haribo Happy Cola gumicukorka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük és sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A porcukrot keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanillincukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd konyhai robotgéppel (habverő) 2 perc alatt habosra felverjük. Belekeverjük az olajat és a kólát. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd 2 adagban röviden, közepes fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk, és a sütő alsó részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A porcukrot a kólával és a citromlével sűrű mázzá keverjük. A mázat azonnal elkenjük a süteményen, és hagyjuk megszáradni. Mielőtt teljesen megszáradna, a süteményt kólásüveg alakú gumicukorral díszítjük.
A Kólás süti a népszerű üdítőitallal gazdagított tésztával készül, a tetején kóla gumicukorral díszítve.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!