![Kólás süti](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31719/kolas-suti-15379.webp)
Kólás süti
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A porcukrot keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanillincukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd konyhai robotgéppel (habverő) 2 perc alatt habosra felverjük. Belekeverjük az olajat és a kólát. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd 2 adagban röviden, közepes fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot a kólával és a citromlével sűrű mázzá keverjük. A mázat azonnal elkenjük a süteményen, és hagyjuk megszáradni. Mielőtt teljesen megszáradna, a süteményt kólásüveg alakú gumicukorral díszítjük.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Kólás süti
Hozzávalók
kb. 25-30 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A porcukrot keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanillincukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd konyhai robotgéppel (habverő) 2 perc alatt habosra felverjük. Belekeverjük az olajat és a kólát. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd 2 adagban röviden, közepes fokozaton belekeverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot a kólával és a citromlével sűrű mázzá keverjük. A mázat azonnal elkenjük a süteményen, és hagyjuk megszáradni. Mielőtt teljesen megszáradna, a süteményt kólásüveg alakú gumicukorral díszítjük.
![A Kólás süti a népszerű üdítőitallal gazdagított tésztával készül, a tetején kóla gumicukorral díszítve.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31719/kolas-suti-15379.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?