
Muffinkutya



Hozzávalók
Muffin formához (12-es):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet, a kakaót és a sütőport keverőtálban összekeverjük. A csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kézi habverővel, sima tésztává dolgozzuk, majd belekeverjük a csokicseppeket. A tésztát a papírformákba töltjük a sütőformát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A cukorszemeket dekortollal rögzítjük a sütemény tetején. Szintén dekortollal 1-1 piskótatallért rögzítünk az orrának, az orra hegyének pedig felragasztunk egy Smartie®-t vagy dekortollal nyomunk egy pöttyöt. A Muffinkutya füleknek elfelezünk 12 darab mini piskótatallért, és dekortollal rögzítjük.
Tipp:
A sütemény természetesen egyéb dekorációval is gazdagítható, ízlés és igény szerint.


Muffinkutya
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához (12-es):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet, a kakaót és a sütőport keverőtálban összekeverjük. A csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kézi habverővel, sima tésztává dolgozzuk, majd belekeverjük a csokicseppeket. A tésztát a papírformákba töltjük a sütőformát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A cukorszemeket dekortollal rögzítjük a sütemény tetején. Szintén dekortollal 1-1 piskótatallért rögzítünk az orrának, az orra hegyének pedig felragasztunk egy Smartie®-t vagy dekortollal nyomunk egy pöttyöt. A Muffinkutya füleknek elfelezünk 12 darab mini piskótatallért, és dekortollal rögzítjük.
Tipp:
A sütemény természetesen egyéb dekorációval is gazdagítható, ízlés és igény szerint.

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?