Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Muffinkutya

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab Muffinkutya

Muffin formához (12-es):

kb. 12 muffin-papír

Tésztához:

175 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
2 darab tojás (M-es)
100 ml étolaj, pl. repceolaj
100 ml tej
60-80 g csokicsepp, vagy csokireszelék

Díszítéshez:

vidám cukorszemek
kb. 24 darab mini piskótatallér naranccsal ízesített zselével (kb. 130 g)
néhány szem Smarties®

Elkészítés

A Muffinkutya elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A muffin-papírokat a formába tesszük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet, a kakaót és a sütőport keverőtálban összekeverjük. A csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kézi habverővel, sima tésztává dolgozzuk, majd belekeverjük a csokicseppeket. A tésztát a papírformákba töltjük a sütőformát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffint kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A cukorszemeket dekortollal rögzítjük. Szintén dekortollal 1-1 piskótatallért rögzítünk az orrának, az orra hegyének pedig felragasztunk egy Smartie®-t vagy dekortollal nyomunk egy pöttyöt. A füleknek elfelezünk 12 darab mini piskótatallért, és dekortollal rögzítjük.

Tipp:

Díszítés nélkül a muffin kiválóan fagyasztható.
Muffinkutya

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!