Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Feketeerdő brownie

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Szögletes csatos tortaformához (25*20 cm):

zsiradék

Tésztához:

125 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
1 csipet só
150 g cukor
125 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krém:

200 ml hideg habtejszín

Meggyszósz:

1 üveg magozott meggybefőtt

Szóráshoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát zsiradékkal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és lassú tűzön a vajjal vagy a margarinnal együtt gőz fölött megolvasztjuk, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A tojást, a cukrot, a vanillincukrot és a sót konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és egész röviden belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a tortabevonós keveréket. A tésztát a formában elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: 22-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütési idő vége felé „tűpróbát” végzünk, ehhez egy hegyes késsel a sütemény közepébe belevágunk. A sütemény akkor sült meg, ha a késen nem maradt tészta. Ekkor a brownie-t a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tejszínes-meggy:
A brownie-t kivesszük a formából, és tortatálra tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük, majd megkenjük vele a brownie-t. A meggylevet lecsöpögtetjük. A léből kb. 100 ml kimérünk és a keményítővel elkeverjük. A maradék meggylevet felforraljuk, majd a keményítős levet hozzáöntjük és megfőzzük, mint egy pudingot. Időközben a meggyet is hozzáadjuk és egy kis ideig azzal együtt főzzük. A meggyszószt hűlni hagyjuk. Kihűlés után kb. a felét a tejszínre öntjük. A maradék szószt a sütemény mellé tálaljuk.

Díszítés:
A tortabevonóból zöldséghámozóval forgácsokat vágunk le, majd elosztjuk a meggyen.

Tipp:

A brownie a tejszínes-meggyes réteg nélkül jól fagyasztható.
A Feketeerdő brownie alapreceptjéből 12-15 szelet gyümölcsös finomság készülhet.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!