Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Feketeerdő brownie

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Szögletes csatos tortaformához (25*20 cm):

zsiradék

Tésztához:

125 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
1 csipet só
150 g cukor
125 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krém:

200 ml hideg habtejszín

Meggyszósz:

1 üveg magozott meggybefőtt

Szóráshoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát zsiradékkal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és lassú tűzön a vajjal vagy a margarinnal együtt gőz fölött megolvasztjuk, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A tojást, a cukrot, a vanillincukrot és a sót konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és egész röviden belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a tortabevonós keveréket. A tésztát a formában elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: 22-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütési idő vége felé „tűpróbát” végzünk, ehhez egy hegyes késsel a sütemény közepébe belevágunk. A sütemény akkor sült meg, ha a késen nem maradt tészta. Ekkor a brownie-t a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tejszínes-meggy:
A brownie-t kivesszük a formából, és tortatálra tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük, majd megkenjük vele a brownie-t. A meggylevet lecsöpögtetjük. A léből kb. 100 ml kimérünk és a keményítővel elkeverjük. A maradék meggylevet felforraljuk, majd a keményítős levet hozzáöntjük és megfőzzük, mint egy pudingot. Időközben a meggyet is hozzáadjuk és egy kis ideig azzal együtt főzzük. A meggyszószt hűlni hagyjuk. Kihűlés után kb. a felét a tejszínre öntjük. A maradék szószt a sütemény mellé tálaljuk.

Díszítés:
A tortabevonóból zöldséghámozóval forgácsokat vágunk le, majd elosztjuk a meggyen.

Tipp:

A brownie a tejszínes-meggyes réteg nélkül jól fagyasztható.
A Feketeerdő brownie alapreceptjéből 12-15 szelet gyümölcsös finomság készülhet.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!