
Feketeerdő brownie



Hozzávalók
Szögletes csatos tortaformához (25*20 cm):
zsiradék
Tésztához:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
125 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
1 csipet só
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
125 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Meggyszósz:
1 üveg magozott meggybefőtt
20 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
Szóráshoz:
némi Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát zsiradékkal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és lassú tűzön a vajjal vagy a margarinnal együtt gőz fölött megolvasztjuk, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A tojást, a cukrot, a vanillincukrot és a sót konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és egész röviden belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a tortabevonós keveréket. A tésztát a formában elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő vége felé „tűpróbát” végzünk, ehhez egy hegyes késsel a sütemény közepébe belevágunk. A sütemény akkor sült meg, ha a késen nem maradt tészta. Ekkor a brownie-t a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tejszínes-meggy:
A brownie-t kivesszük a formából, és tortatálra tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük, majd megkenjük vele a brownie-t. A meggylevet lecsöpögtetjük. A léből kb. 100 ml kimérünk és a keményítővel elkeverjük. A maradék meggylevet felforraljuk, majd a keményítős levet hozzáöntjük és megfőzzük, mint egy pudingot. Időközben a meggyet is hozzáadjuk és egy kis ideig azzal együtt főzzük. A meggyszószt hűlni hagyjuk. Kihűlés után kb. a felét a tejszínre öntjük. A maradék szószt a sütemény mellé tálaljuk.
Díszítés:
A tortabevonóból zöldséghámozóval forgácsokat vágunk le, majd elosztjuk a meggyen.
A tortabevonót durvára aprítjuk, és lassú tűzön a vajjal vagy a margarinnal együtt gőz fölött megolvasztjuk, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A tojást, a cukrot, a vanillincukrot és a sót konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és egész röviden belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a tortabevonós keveréket. A tésztát a formában elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő vége felé „tűpróbát” végzünk, ehhez egy hegyes késsel a sütemény közepébe belevágunk. A sütemény akkor sült meg, ha a késen nem maradt tészta. Ekkor a brownie-t a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tejszínes-meggy:
A brownie-t kivesszük a formából, és tortatálra tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük, majd megkenjük vele a brownie-t. A meggylevet lecsöpögtetjük. A léből kb. 100 ml kimérünk és a keményítővel elkeverjük. A maradék meggylevet felforraljuk, majd a keményítős levet hozzáöntjük és megfőzzük, mint egy pudingot. Időközben a meggyet is hozzáadjuk és egy kis ideig azzal együtt főzzük. A meggyszószt hűlni hagyjuk. Kihűlés után kb. a felét a tejszínre öntjük. A maradék szószt a sütemény mellé tálaljuk.
Díszítés:
A tortabevonóból zöldséghámozóval forgácsokat vágunk le, majd elosztjuk a meggyen.
Tipp:
A brownie a tejszínes-meggyes réteg nélkül jól fagyasztható.

Kedvencnek jelölöm

Feketeerdő brownie
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Szögletes csatos tortaformához (25*20 cm):
zsiradék
Tésztához:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
125 g vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
1 csipet só
150 g cukor
125 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Szóráshoz:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát zsiradékkal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és lassú tűzön a vajjal vagy a margarinnal együtt gőz fölött megolvasztjuk, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A tojást, a cukrot, a vanillincukrot és a sót konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és egész röviden belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a tortabevonós keveréket. A tésztát a formában elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő vége felé „tűpróbát” végzünk, ehhez egy hegyes késsel a sütemény közepébe belevágunk. A sütemény akkor sült meg, ha a késen nem maradt tészta. Ekkor a brownie-t a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tejszínes-meggy:
A brownie-t kivesszük a formából, és tortatálra tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük, majd megkenjük vele a brownie-t. A meggylevet lecsöpögtetjük. A léből kb. 100 ml kimérünk és a keményítővel elkeverjük. A maradék meggylevet felforraljuk, majd a keményítős levet hozzáöntjük és megfőzzük, mint egy pudingot. Időközben a meggyet is hozzáadjuk és egy kis ideig azzal együtt főzzük. A meggyszószt hűlni hagyjuk. Kihűlés után kb. a felét a tejszínre öntjük. A maradék szószt a sütemény mellé tálaljuk.
Díszítés:
A tortabevonóból zöldséghámozóval forgácsokat vágunk le, majd elosztjuk a meggyen.
A tortabevonót durvára aprítjuk, és lassú tűzön a vajjal vagy a margarinnal együtt gőz fölött megolvasztjuk, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A tojást, a cukrot, a vanillincukrot és a sót konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és egész röviden belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a tortabevonós keveréket. A tésztát a formában elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő vége felé „tűpróbát” végzünk, ehhez egy hegyes késsel a sütemény közepébe belevágunk. A sütemény akkor sült meg, ha a késen nem maradt tészta. Ekkor a brownie-t a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tejszínes-meggy:
A brownie-t kivesszük a formából, és tortatálra tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük, majd megkenjük vele a brownie-t. A meggylevet lecsöpögtetjük. A léből kb. 100 ml kimérünk és a keményítővel elkeverjük. A maradék meggylevet felforraljuk, majd a keményítős levet hozzáöntjük és megfőzzük, mint egy pudingot. Időközben a meggyet is hozzáadjuk és egy kis ideig azzal együtt főzzük. A meggyszószt hűlni hagyjuk. Kihűlés után kb. a felét a tejszínre öntjük. A maradék szószt a sütemény mellé tálaljuk.
Díszítés:
A tortabevonóból zöldséghámozóval forgácsokat vágunk le, majd elosztjuk a meggyen.
Tipp:
A brownie a tejszínes-meggyes réteg nélkül jól fagyasztható.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?