![Feketeerdő brownie](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31466/feketeerdo-brownie-14973.jpg)
Feketeerdő brownie
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Szögletes csatos tortaformához (25*20 cm):
Tésztához:
Krém:
Meggyszósz:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és lassú tűzön a vajjal vagy a margarinnal együtt gőz fölött megolvasztjuk, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A tojást, a cukrot, a vanillincukrot és a sót konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és egész röviden belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a tortabevonós keveréket. A tésztát a formában elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő vége felé „tűpróbát” végzünk, ehhez egy hegyes késsel a sütemény közepébe belevágunk. A sütemény akkor sült meg, ha a késen nem maradt tészta. Ekkor a brownie-t a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tejszínes-meggy:
A brownie-t kivesszük a formából, és tortatálra tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük, majd megkenjük vele a brownie-t. A meggylevet lecsöpögtetjük. A léből kb. 100 ml kimérünk és a keményítővel elkeverjük. A maradék meggylevet felforraljuk, majd a keményítős levet hozzáöntjük és megfőzzük, mint egy pudingot. Időközben a meggyet is hozzáadjuk és egy kis ideig azzal együtt főzzük. A meggyszószt hűlni hagyjuk. Kihűlés után kb. a felét a tejszínre öntjük. A maradék szószt a sütemény mellé tálaljuk.
Díszítés:
A tortabevonóból zöldséghámozóval forgácsokat vágunk le, majd elosztjuk a meggyen.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Feketeerdő brownie
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Szögletes csatos tortaformához (25*20 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és lassú tűzön a vajjal vagy a margarinnal együtt gőz fölött megolvasztjuk, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni. A tojást, a cukrot, a vanillincukrot és a sót konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és egész röviden belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a tortabevonós keveréket. A tésztát a formában elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő vége felé „tűpróbát” végzünk, ehhez egy hegyes késsel a sütemény közepébe belevágunk. A sütemény akkor sült meg, ha a késen nem maradt tészta. Ekkor a brownie-t a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tejszínes-meggy:
A brownie-t kivesszük a formából, és tortatálra tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük, majd megkenjük vele a brownie-t. A meggylevet lecsöpögtetjük. A léből kb. 100 ml kimérünk és a keményítővel elkeverjük. A maradék meggylevet felforraljuk, majd a keményítős levet hozzáöntjük és megfőzzük, mint egy pudingot. Időközben a meggyet is hozzáadjuk és egy kis ideig azzal együtt főzzük. A meggyszószt hűlni hagyjuk. Kihűlés után kb. a felét a tejszínre öntjük. A maradék szószt a sütemény mellé tálaljuk.
Díszítés:
A tortabevonóból zöldséghámozóval forgácsokat vágunk le, majd elosztjuk a meggyen.
Tipp:
![A Feketeerdő brownie alapreceptjéből 12-15 szelet gyümölcsös finomság készülhet.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31466/feketeerdo-brownie-14973.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?