Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Felhő szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (20x30 cm):

sütőpapír

Tésztához:

250 ml víz
50 g vaj vagy margarin
1 csipet só
150 g búzaliszt
5-6 darab tojás (M-es)
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Pudingos réteghez:

800 ml tej
2 darab tojássárgája (M-es)
200 g vaj vagy margarin
150 g porcukor

Tejszínhabos réteghez:

400 ml hideg habtejszín
40 g porcukor

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A vizet a vajjal vagy margarinnal és a sóval egy főzőedényben felforraljuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. 5 darab tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tésztát elfelezzük, egyesével a tepsibe simítjuk, spatulával egyenletesen elkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Pudingos réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a tojássárgájákkal simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük. A tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a kihűlt pudingot.

Az egyik tésztalapot tálcára helyezzük és sütőkeretet helyezünk köré, vagy visszarakjuk az elmosott tepsibe. A pudingos krémmel megkenjük a tésztalapot.

Tejszínhabos réteg:
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A tejszínhabot a pudingos rétegre simítjuk.

A másik tésztalapot 10-12 darab egyforma méretű darabra vágjuk, és a tejszínhabos rétegre helyezzük. A süteményt legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A krémet elkészíthetjük Dr. Oetker karamellás, tejszínes, vagy csokoládéízű Eredeti Pudinggal is.
Felhő szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!