![Felhő szelet](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32034/felho-szelet-15854.jpg)
Felhő szelet
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez (20x30 cm):
Tésztához:
Pudingos réteghez:
Tejszínhabos réteghez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vizet a vajjal vagy margarinnal és a sóval egy főzőedényben felforraljuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. 5 darab tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát elfelezzük, egyesével a tepsibe simítjuk, spatulával egyenletesen elkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Pudingos réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a tojássárgájákkal simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük. A tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a kihűlt pudingot.
Az egyik tésztalapot tálcára helyezzük és sütőkeretet helyezünk köré, vagy visszarakjuk az elmosott tepsibe. A pudingos krémmel megkenjük a tésztalapot.
Tejszínhabos réteg:
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A tejszínhabot a pudingos rétegre simítjuk.
A másik tésztalapot 10-12 darab egyforma méretű darabra vágjuk, és a tejszínhabos rétegre helyezzük. A süteményt legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Felhő szelet
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (20x30 cm):
Tésztához:
Pudingos réteghez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vizet a vajjal vagy margarinnal és a sóval egy főzőedényben felforraljuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. 5 darab tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát elfelezzük, egyesével a tepsibe simítjuk, spatulával egyenletesen elkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Pudingos réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a tojássárgájákkal simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük. A tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a kihűlt pudingot.
Az egyik tésztalapot tálcára helyezzük és sütőkeretet helyezünk köré, vagy visszarakjuk az elmosott tepsibe. A pudingos krémmel megkenjük a tésztalapot.
Tejszínhabos réteg:
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A tejszínhabot a pudingos rétegre simítjuk.
A másik tésztalapot 10-12 darab egyforma méretű darabra vágjuk, és a tejszínhabos rétegre helyezzük. A süteményt legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
![Felhő szelet](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32034/felho-szelet-15854.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?