
Körtés foltos süti



Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Szóráshoz:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd golyóvá formázzuk. A tésztát frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tortaforma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
A tészta ¼ részét a „foltoknak” félretesszük. A maradék tészta felét a formában kinyújtjuk, és köré állítjuk a forma szélét. A tésztát villával többször megszurkáljuk. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra toljuk, és a süteményt elősütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Az elősütött lapot sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni. A maradék tésztát hengerré formázzuk, és úgy nyomjuk a forma széléhez, hogy egy 3-4 cm magas peremet kapjunk. A sütemény alapját zsemlemorzsával vagy búzadarával megszórjuk.
Töltelék:
A körtéket szűrőn lecsöpögtetjük. A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. Fokozatosan belekeverjük a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A pudingport és a túrót a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele. A körtéket elosztjuk a süteményen, majd ráöntjük a tölteléket. A megmaradt tésztát kis darabokra tépkedjük, a tölteléken elosztjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütemény langyosan vagy jól lehűtve a legfinomabb.


Körtés foltos süti
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Szóráshoz:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd golyóvá formázzuk. A tésztát frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tortaforma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
A tészta ¼ részét a „foltoknak” félretesszük. A maradék tészta felét a formában kinyújtjuk, és köré állítjuk a forma szélét. A tésztát villával többször megszurkáljuk. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra toljuk, és a süteményt elősütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Az elősütött lapot sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni. A maradék tésztát hengerré formázzuk, és úgy nyomjuk a forma széléhez, hogy egy 3-4 cm magas peremet kapjunk. A sütemény alapját zsemlemorzsával vagy búzadarával megszórjuk.
Töltelék:
A körtéket szűrőn lecsöpögtetjük. A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. Fokozatosan belekeverjük a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A pudingport és a túrót a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele. A körtéket elosztjuk a süteményen, majd ráöntjük a tölteléket. A megmaradt tésztát kis darabokra tépkedjük, a tölteléken elosztjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütemény langyosan vagy jól lehűtve a legfinomabb.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?