Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtés foltos süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

zsiradék

Tésztához:

300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 csipet só
150 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

2 evőkanál zsemlemorzsa (panírmorzsa) vagy búzadara

Töltelékhez:

470 g felezett körte (lecsöpögtetve)
200 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
3 darab tojás (M-es)
500 g étkezési túró (sovány)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd golyóvá formázzuk. A tésztát frissen tartó fóliába tekerve kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tortaforma alját zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

A tészta ¼ részét a „foltoknak” félretesszük. A maradék tészta felét a formában kinyújtjuk, és köré állítjuk a forma szélét. A tésztát villával többször megszurkáljuk. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra toljuk, és a süteményt elősütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Az elősütött lapot sütőrácson hagyjuk kicsit kihűlni. A maradék tésztát hengerré formázzuk, és úgy nyomjuk a forma széléhez, hogy egy 3-4 cm magas peremet kapjunk. A sütemény alapját zsemlemorzsával vagy búzadarával megszórjuk.

Töltelék:
A körtéket szűrőn lecsöpögtetjük. A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. Fokozatosan belekeverjük a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A pudingport és a túrót a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele. A körtéket elosztjuk a süteményen, majd ráöntjük a tölteléket. A megmaradt tésztát kis darabokra tépkedjük, a tölteléken elosztjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 65-70 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A tészta pereméhez gyúrhatunk a tésztába 1 evőkanál lisztet is.
A sütemény langyosan vagy jól lehűtve a legfinomabb.
Körtés foltos süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!