![Nagymama körtés süteménye](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32019/nagymama-kortes-sutemenye-15822.webp)
Nagymama körtés süteménye
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mogyoró, a csokoládélapok és a körte kivételével, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A mogyorót és a csokoládélapokat belekeverjük a tésztába. A tésztát az előkészített sütőformába simítjuk, és a körtekockákat elrendezzük a tetején úgy, hogy körben a szélén 1 cm területet szabadon hagyunk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. A süteményt leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Nagymama körtés süteménye
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mogyoró, a csokoládélapok és a körte kivételével, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A mogyorót és a csokoládélapokat belekeverjük a tésztába. A tésztát az előkészített sütőformába simítjuk, és a körtekockákat elrendezzük a tetején úgy, hogy körben a szélén 1 cm területet szabadon hagyunk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. A süteményt leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Nagymama körtés süteménye](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32019/nagymama-kortes-sutemenye-15822.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?