Nagymama körtés süteménye
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
némi zsiradék
Tésztához:
230 g felezett körtebefőtt (lecsepegtetve)
200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
175 g cukor
50 g pörkölt, őrölt mogyoró
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csipet só
100 g csokoládélap
Elkészítés
Előkészítés:
A jól lecsepegtetett körtét felkockázzuk. A sütőforma alját zsiradékkal kikenjük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mogyoró, a csokoládélapok és a körte kivételével, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A mogyorót és a csokoládélapokat belekeverjük a tésztába. A tésztát az előkészített sütőformába simítjuk, és a körtekockákat elrendezzük a tetején úgy, hogy körben a szélén 1 cm területet szabadon hagyunk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. A süteményt leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mogyoró, a csokoládélapok és a körte kivételével, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A mogyorót és a csokoládélapokat belekeverjük a tésztába. A tésztát az előkészített sütőformába simítjuk, és a körtekockákat elrendezzük a tetején úgy, hogy körben a szélén 1 cm területet szabadon hagyunk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. A süteményt leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A süteményt porcukorral megszórva tálalhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Nagymama körtés süteménye
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
némi zsiradék
Tésztához:
230 g felezett körtebefőtt (lecsepegtetve)
200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
175 g cukor
50 g pörkölt, őrölt mogyoró
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csipet só
100 g csokoládélap
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A jól lecsepegtetett körtét felkockázzuk. A sütőforma alját zsiradékkal kikenjük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mogyoró, a csokoládélapok és a körte kivételével, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A mogyorót és a csokoládélapokat belekeverjük a tésztába. A tésztát az előkészített sütőformába simítjuk, és a körtekockákat elrendezzük a tetején úgy, hogy körben a szélén 1 cm területet szabadon hagyunk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. A süteményt leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mogyoró, a csokoládélapok és a körte kivételével, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A mogyorót és a csokoládélapokat belekeverjük a tésztába. A tésztát az előkészített sütőformába simítjuk, és a körtekockákat elrendezzük a tetején úgy, hogy körben a szélén 1 cm területet szabadon hagyunk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. A süteményt leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A süteményt porcukorral megszórva tálalhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?