Nagymama körtés süteménye
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mogyoró, a csokoládélapok és a körte kivételével, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A mogyorót és a csokoládélapokat belekeverjük a tésztába. A tésztát az előkészített sütőformába simítjuk, és a körtekockákat elrendezzük a tetején úgy, hogy körben a szélén 1 cm területet szabadon hagyunk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. A süteményt leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Nagymama körtés süteménye
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mogyoró, a csokoládélapok és a körte kivételével, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A mogyorót és a csokoládélapokat belekeverjük a tésztába. A tésztát az előkészített sütőformába simítjuk, és a körtekockákat elrendezzük a tetején úgy, hogy körben a szélén 1 cm területet szabadon hagyunk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. A süteményt leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?