
Vaníliás almatorta



Hozzávalók
Kelt tésztához:
100 ml tej
250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
30 g porcukor
1 darab tojás (közepes méretű)
Töltelékhez:
750 g alma
2 evőkanál cukor
3 dl víz
A krémhez:
1 pohár tejföl (150 g, 20%-os zsírtartalmú)
2 darab tojás (közepes méretű)
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Elkészítés
Előkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet és cukrot, majd 2-3 percig pároljuk. Végül leöntjük az almáról a vizet, és egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni. A sütőformát (28 cm átmérő) kivajazzuk.
Elkészítés:
A tésztához a tejet felmelegítjük. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Egy keverőedényben a tejfölt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd egy 30-32 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. A lapot a sütőformába helyezzük, úgy hogy egy kis peremet hagyunk a tésztából, amit a tortaforma oldalához nyomkodunk. A tejfölös krémet ráöntjük a tésztára, majd egyenletesen elosztjuk rajta az almaszeleteket. A süteményt újra, kb. 20 percig meleg helyen kelesztjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Egy keverőedényben a tejfölt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd egy 30-32 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. A lapot a sütőformába helyezzük, úgy hogy egy kis peremet hagyunk a tésztából, amit a tortaforma oldalához nyomkodunk. A tejfölös krémet ráöntjük a tésztára, majd egyenletesen elosztjuk rajta az almaszeleteket. A süteményt újra, kb. 20 percig meleg helyen kelesztjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Kedvencnek jelölöm

Vaníliás almatorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kelt tésztához:
100 ml tej
250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
30 g porcukor
1 darab tojás (közepes méretű)
Töltelékhez:
750 g alma
2 evőkanál cukor
3 dl víz
A krémhez:
1 pohár tejföl (150 g, 20%-os zsírtartalmú)
2 darab tojás (közepes méretű)
60 g porcukor
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet és cukrot, majd 2-3 percig pároljuk. Végül leöntjük az almáról a vizet, és egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni. A sütőformát (28 cm átmérő) kivajazzuk.
Elkészítés:
A tésztához a tejet felmelegítjük. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Egy keverőedényben a tejfölt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd egy 30-32 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. A lapot a sütőformába helyezzük, úgy hogy egy kis peremet hagyunk a tésztából, amit a tortaforma oldalához nyomkodunk. A tejfölös krémet ráöntjük a tésztára, majd egyenletesen elosztjuk rajta az almaszeleteket. A süteményt újra, kb. 20 percig meleg helyen kelesztjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Egy keverőedényben a tejfölt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd egy 30-32 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. A lapot a sütőformába helyezzük, úgy hogy egy kis peremet hagyunk a tésztából, amit a tortaforma oldalához nyomkodunk. A tejfölös krémet ráöntjük a tésztára, majd egyenletesen elosztjuk rajta az almaszeleteket. A süteményt újra, kb. 20 percig meleg helyen kelesztjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?