Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás almatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kelt tésztához:

100 ml tej
250 g búzaliszt
30 g porcukor
1 darab tojás (közepes méretű)

Töltelékhez:

750 g alma
2 evőkanál cukor
3 dl víz

A krémhez:

1 pohár tejföl (150 g, 20%-os zsírtartalmú)
2 darab tojás (közepes méretű)
60 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet és cukrot, majd 2-3 percig pároljuk. Végül leöntjük az almáról a vizet, és egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni. A sütőformát (28 cm átmérő) kivajazzuk.

Elkészítés:

A tésztához a tejet felmelegítjük. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Egy keverőedényben a tejfölt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd egy 30-32 cm átmérőjű lappá nyújtjuk. A lapot a sütőformába helyezzük, úgy hogy egy kis peremet hagyunk a tésztából, amit a tortaforma oldalához nyomkodunk. A tejfölös krémet ráöntjük a tésztára, majd egyenletesen elosztjuk rajta az almaszeleteket. A süteményt újra, kb. 20 percig meleg helyen kelesztjük.
A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Vaníliás almatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!