Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtés kevert tészta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg margarin
25 dkg rétes liszt
25 dkg porcukor
5 egész tojás

Tetejére:

3 tojássárgája
20 dkg porcukor
5 db nagyobb körte
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A körtéket meghámozzuk.
A margarint a cukorral összekeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet. Sütőpapírral bélelt 22 x 38 tepsibe öntjük a masszát és tetejére szeleteljük sorban a körtét.180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Teteje:

A tojássárgáját a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a vanílíát és a megsült forró sütemény tetejére simítjuk.Visszatoljuk a sütőbe 5- 10 percre, amíg kissé megszárad.

Alternatív elkészítés

Nagyon jó állagú és ízű sütemény!

Személyes megjegyzés

A körtével egy isteni finom ízvilágú sütemény. Hamar elkészíthető!
Körtés kevert tészta Körtés kevert tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!