Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtés-vörösboros torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tortaforma (ᴓ 30 cm):

sütőpapír

Tésztához:

kb. 600 g körte
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g porcukor
4 darab tojás (M-es)
250 g búzaliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
150 ml vörösbor

Átitatáshoz:

50 ml vörösbor (kb. 4 ek)

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A körtét meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és szeletekre vágjuk. A tortabevonót durva darabokra reszeljük, majd félrerakjuk. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180° C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160° C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot és további 1 percig keverjük. A tojásokat kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal, és közepes fokozaton felváltva beledolgozzuk a csokireszeléket és a vörösbort. A tésztát a formában elsimítjuk, és egyenletesen elosztjuk a tetején a körteszeleteket. A formát a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Átitatás:
A vörösbort ecset segítségével egyenletesen elosztjuk a forró süteményen.
A süteményt a formában rácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.

Tippek:

A süteményt tálalhatjuk a süteményformában.
Porcukor nélkül a sütemény fagyasztható.
Körtés-vörösboros torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
1 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!