
Körtés-vörösboros torta



Hozzávalók
Tortaforma (ᴓ 30 cm):
Tésztához:
Átitatáshoz:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180° C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160° C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot és további 1 percig keverjük. A tojásokat kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal, és közepes fokozaton felváltva beledolgozzuk a csokireszeléket és a vörösbort. A tésztát a formában elsimítjuk, és egyenletesen elosztjuk a tetején a körteszeleteket. A formát a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Átitatás:
A vörösbort ecset segítségével egyenletesen elosztjuk a forró süteményen.
A süteményt a formában rácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
Tippek:
Porcukor nélkül a sütemény fagyasztható.


Körtés-vörösboros torta
Hozzávalók
Tortaforma (ᴓ 30 cm):
Tésztához:
Átitatáshoz:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180° C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160° C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot és további 1 percig keverjük. A tojásokat kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal, és közepes fokozaton felváltva beledolgozzuk a csokireszeléket és a vörösbort. A tésztát a formában elsimítjuk, és egyenletesen elosztjuk a tetején a körteszeleteket. A formát a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Átitatás:
A vörösbort ecset segítségével egyenletesen elosztjuk a forró süteményen.
A süteményt a formában rácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
Tippek:
Porcukor nélkül a sütemény fagyasztható.

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?