 
                Körtés-vörösboros torta
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Kis gyakorlat szükséges
                        Kis gyakorlat szükséges
                     kb. 16 szelet
                            kb. 16 szelet
                        Hozzávalók
Tortaforma (ᴓ 30 cm):
                                        sütőpapír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        kb. 600 g körte
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkankanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál őrölt fahéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 ml vörösbor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Átitatáshoz:
                                        50 ml vörösbor (kb. 4 ek)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Szóráshoz:
                                        porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A körtét meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és szeletekre vágjuk. A tortabevonót durva darabokra reszeljük, majd félrerakjuk. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180° C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160° C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180° C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160° C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot és további 1 percig keverjük. A tojásokat kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal, és közepes fokozaton felváltva beledolgozzuk a csokireszeléket és a vörösbort. A tésztát a formában elsimítjuk, és egyenletesen elosztjuk a tetején a körteszeleteket. A formát a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Átitatás:
A vörösbort ecset segítségével egyenletesen elosztjuk a forró süteményen.
A süteményt a formában rácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
                            A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot és további 1 percig keverjük. A tojásokat kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal, és közepes fokozaton felváltva beledolgozzuk a csokireszeléket és a vörösbort. A tésztát a formában elsimítjuk, és egyenletesen elosztjuk a tetején a körteszeleteket. A formát a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Átitatás:
A vörösbort ecset segítségével egyenletesen elosztjuk a forró süteményen.
A süteményt a formában rácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
Tippek:
                                    A süteményt tálalhatjuk a süteményformában.
Porcukor nélkül a sütemény fagyasztható.
                            Porcukor nélkül a sütemény fagyasztható.
 Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Körtés-vörösboros torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tortaforma (ᴓ 30 cm):
                                        sütőpapír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        kb. 600 g körte
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        4 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkankanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál őrölt fahéj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 ml vörösbor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Átitatáshoz:
                                        50 ml vörösbor (kb. 4 ek)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Szóráshoz:
                                        porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A körtét meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és szeletekre vágjuk. A tortabevonót durva darabokra reszeljük, majd félrerakjuk. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180° C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160° C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180° C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160° C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot és további 1 percig keverjük. A tojásokat kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal, és közepes fokozaton felváltva beledolgozzuk a csokireszeléket és a vörösbort. A tésztát a formában elsimítjuk, és egyenletesen elosztjuk a tetején a körteszeleteket. A formát a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Átitatás:
A vörösbort ecset segítségével egyenletesen elosztjuk a forró süteményen.
A süteményt a formában rácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
                            A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot és további 1 percig keverjük. A tojásokat kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal, és közepes fokozaton felváltva beledolgozzuk a csokireszeléket és a vörösbort. A tésztát a formában elsimítjuk, és egyenletesen elosztjuk a tetején a körteszeleteket. A formát a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Átitatás:
A vörösbort ecset segítségével egyenletesen elosztjuk a forró süteményen.
A süteményt a formában rácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
Tippek:
                                    A süteményt tálalhatjuk a süteményformában.
Porcukor nélkül a sütemény fagyasztható.
                            Porcukor nélkül a sütemény fagyasztható.
 
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 Torták
                                    Torták
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?