Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtés-vörösboros torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tortaforma (ᴓ 30 cm):

sütőpapír

Tésztához:

kb. 600 g körte
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g porcukor
4 darab tojás (M-es)
250 g búzaliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
150 ml vörösbor

Átitatáshoz:

50 ml vörösbor (kb. 4 ek)

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A körtét meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és szeletekre vágjuk. A tortabevonót durva darabokra reszeljük, majd félrerakjuk. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180° C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160° C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot és további 1 percig keverjük. A tojásokat kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal, és közepes fokozaton felváltva beledolgozzuk a csokireszeléket és a vörösbort. A tésztát a formában elsimítjuk, és egyenletesen elosztjuk a tetején a körteszeleteket. A formát a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Átitatás:
A vörösbort ecset segítségével egyenletesen elosztjuk a forró süteményen.
A süteményt a formában rácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.

Tippek:

A süteményt tálalhatjuk a süteményformában.
Porcukor nélkül a sütemény fagyasztható.
Körtés-vörösboros torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
53 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!