
Körtés-vörösboros torta



Hozzávalók
Tortaforma (ᴓ 30 cm):
Tésztához:
Átitatáshoz:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180° C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160° C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot és további 1 percig keverjük. A tojásokat kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal, és közepes fokozaton felváltva beledolgozzuk a csokireszeléket és a vörösbort. A tésztát a formában elsimítjuk, és egyenletesen elosztjuk a tetején a körteszeleteket. A formát a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Átitatás:
A vörösbort ecset segítségével egyenletesen elosztjuk a forró süteményen.
A süteményt a formában rácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
Tippek:
Porcukor nélkül a sütemény fagyasztható.


Körtés-vörösboros torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tortaforma (ᴓ 30 cm):
Tésztához:
Átitatáshoz:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180° C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160° C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot és további 1 percig keverjük. A tojásokat kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal, és közepes fokozaton felváltva beledolgozzuk a csokireszeléket és a vörösbort. A tésztát a formában elsimítjuk, és egyenletesen elosztjuk a tetején a körteszeleteket. A formát a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Átitatás:
A vörösbort ecset segítségével egyenletesen elosztjuk a forró süteményen.
A süteményt a formában rácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
Tippek:
Porcukor nélkül a sütemény fagyasztható.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?