Körtetorta tojáslikőrrel
Hozzávalók
Gyümölcstortaformához (Ø 28 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a muffin keveréket egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a vizet és az olajat. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, amíg sima lesz. Keverjük bele a csokoládédarabokat. A tésztát egyenletesen eloszlassuk el a formában, majd helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában kb. 10 percig, majd fordítsuk ki egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A körtéket szűrőben lecsepegtetjük. Helyezzük a tortát egy tortatálra. Vágjuk fel a körtéket szeletekre. Vízfürdő felett olvasszuk fel a tortabevonót, majd öntsük a tortára és egy kenőecset segítségével egyenletesen kenjük el. A körteszeleteket egyszerre tegyük a bevonóra és hagyjuk a mázat megdermedni.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, és kenjük a körtékre. Egy teáskanál segítségével mélyedéseket készítünk a krémbe.
Díszítés:
A mélyedéseket töltsük meg tojáslikőrrel. A tortát díszítsük reszelt tortabevonóval vagy csokoládépelyhekkel, majd tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tipp:
Körtetorta tojáslikőrrel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Gyümölcstortaformához (Ø 28 cm):
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a muffin keveréket egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a vizet és az olajat. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, amíg sima lesz. Keverjük bele a csokoládédarabokat. A tésztát egyenletesen eloszlassuk el a formában, majd helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában kb. 10 percig, majd fordítsuk ki egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A körtéket szűrőben lecsepegtetjük. Helyezzük a tortát egy tortatálra. Vágjuk fel a körtéket szeletekre. Vízfürdő felett olvasszuk fel a tortabevonót, majd öntsük a tortára és egy kenőecset segítségével egyenletesen kenjük el. A körteszeleteket egyszerre tegyük a bevonóra és hagyjuk a mázat megdermedni.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, és kenjük a körtékre. Egy teáskanál segítségével mélyedéseket készítünk a krémbe.
Díszítés:
A mélyedéseket töltsük meg tojáslikőrrel. A tortát díszítsük reszelt tortabevonóval vagy csokoládépelyhekkel, majd tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?