Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtetorta tojáslikőrrel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Gyümölcstortaformához (Ø 28 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

1 db tojás (M-es)
125 ml víz
125 ml étolaj

Töltelékhez:

460 g félbevágott körte (lecsöpögtetett súly)
400 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 70 ml tojáslikőr
vagy csokoládépehely
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Kenjük ki és lisztezzük ki a gyümölcstortaformát, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük a muffin keveréket egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a vizet és az olajat. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, amíg sima lesz. Keverjük bele a csokoládédarabokat. A tésztát egyenletesen eloszlassuk el a formában, majd helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a süteményt a formában kb. 10 percig, majd fordítsuk ki egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A körtéket szűrőben lecsepegtetjük. Helyezzük a tortát egy tortatálra. Vágjuk fel a körtéket szeletekre. Vízfürdő felett olvasszuk fel a tortabevonót, majd öntsük a tortára és egy kenőecset segítségével egyenletesen kenjük el. A körteszeleteket egyszerre tegyük a bevonóra és hagyjuk a mázat megdermedni.

Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, és kenjük a körtékre. Egy teáskanál segítségével mélyedéseket készítünk a krémbe.

Díszítés:
A mélyedéseket töltsük meg tojáslikőrrel. A tortát díszítsük reszelt tortabevonóval vagy csokoládépelyhekkel, majd tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Tipp:

Osszuk el a tojáslikőrt a mérőpohár vagy egy teáskanál segítségével.
Körtetorta tojáslikőrrel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
71 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!