Körtetorta tojáslikőrrel
Hozzávalók
Gyümölcstortaformához (Ø 28 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a muffin keveréket egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a vizet és az olajat. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, amíg sima lesz. Keverjük bele a csokoládédarabokat. A tésztát egyenletesen eloszlassuk el a formában, majd helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában kb. 10 percig, majd fordítsuk ki egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A körtéket szűrőben lecsepegtetjük. Helyezzük a tortát egy tortatálra. Vágjuk fel a körtéket szeletekre. Vízfürdő felett olvasszuk fel a tortabevonót, majd öntsük a tortára és egy kenőecset segítségével egyenletesen kenjük el. A körteszeleteket egyszerre tegyük a bevonóra és hagyjuk a mázat megdermedni.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, és kenjük a körtékre. Egy teáskanál segítségével mélyedéseket készítünk a krémbe.
Díszítés:
A mélyedéseket töltsük meg tojáslikőrrel. A tortát díszítsük reszelt tortabevonóval vagy csokoládépelyhekkel, majd tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tipp:
Körtetorta tojáslikőrrel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Gyümölcstortaformához (Ø 28 cm):
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a muffin keveréket egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a vizet és az olajat. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, amíg sima lesz. Keverjük bele a csokoládédarabokat. A tésztát egyenletesen eloszlassuk el a formában, majd helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában kb. 10 percig, majd fordítsuk ki egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A körtéket szűrőben lecsepegtetjük. Helyezzük a tortát egy tortatálra. Vágjuk fel a körtéket szeletekre. Vízfürdő felett olvasszuk fel a tortabevonót, majd öntsük a tortára és egy kenőecset segítségével egyenletesen kenjük el. A körteszeleteket egyszerre tegyük a bevonóra és hagyjuk a mázat megdermedni.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, és kenjük a körtékre. Egy teáskanál segítségével mélyedéseket készítünk a krémbe.
Díszítés:
A mélyedéseket töltsük meg tojáslikőrrel. A tortát díszítsük reszelt tortabevonóval vagy csokoládépelyhekkel, majd tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?