Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtetorta tojáslikőrrel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Gyümölcstortaformához (Ø 28 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

1 db tojás (M-es)
125 ml víz
125 ml étolaj

Töltelékhez:

460 g félbevágott körte (lecsöpögtetett súly)
400 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 70 ml tojáslikőr
vagy csokoládépehely
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Kenjük ki és lisztezzük ki a gyümölcstortaformát, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük a muffin keveréket egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a vizet és az olajat. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, amíg sima lesz. Keverjük bele a csokoládédarabokat. A tésztát egyenletesen eloszlassuk el a formában, majd helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a süteményt a formában kb. 10 percig, majd fordítsuk ki egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A körtéket szűrőben lecsepegtetjük. Helyezzük a tortát egy tortatálra. Vágjuk fel a körtéket szeletekre. Vízfürdő felett olvasszuk fel a tortabevonót, majd öntsük a tortára és egy kenőecset segítségével egyenletesen kenjük el. A körteszeleteket egyszerre tegyük a bevonóra és hagyjuk a mázat megdermedni.

Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, és kenjük a körtékre. Egy teáskanál segítségével mélyedéseket készítünk a krémbe.

Díszítés:
A mélyedéseket töltsük meg tojáslikőrrel. A tortát díszítsük reszelt tortabevonóval vagy csokoládépelyhekkel, majd tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Tipp:

Osszuk el a tojáslikőrt a mérőpohár vagy egy teáskanál segítségével.
Körtetorta tojáslikőrrel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!