![Körtetorta tojáslikőrrel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32068/kortetorta-tojaslikorrel-15901.webp)
Körtetorta tojáslikőrrel
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Gyümölcstortaformához (Ø 28 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a muffin keveréket egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a vizet és az olajat. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, amíg sima lesz. Keverjük bele a csokoládédarabokat. A tésztát egyenletesen eloszlassuk el a formában, majd helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában kb. 10 percig, majd fordítsuk ki egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A körtéket szűrőben lecsepegtetjük. Helyezzük a tortát egy tortatálra. Vágjuk fel a körtéket szeletekre. Vízfürdő felett olvasszuk fel a tortabevonót, majd öntsük a tortára és egy kenőecset segítségével egyenletesen kenjük el. A körteszeleteket egyszerre tegyük a bevonóra és hagyjuk a mázat megdermedni.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, és kenjük a körtékre. Egy teáskanál segítségével mélyedéseket készítünk a krémbe.
Díszítés:
A mélyedéseket töltsük meg tojáslikőrrel. A tortát díszítsük reszelt tortabevonóval vagy csokoládépelyhekkel, majd tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Körtetorta tojáslikőrrel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Gyümölcstortaformához (Ø 28 cm):
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a muffin keveréket egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a vizet és az olajat. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, amíg sima lesz. Keverjük bele a csokoládédarabokat. A tésztát egyenletesen eloszlassuk el a formában, majd helyezzük a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt a formában kb. 10 percig, majd fordítsuk ki egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A körtéket szűrőben lecsepegtetjük. Helyezzük a tortát egy tortatálra. Vágjuk fel a körtéket szeletekre. Vízfürdő felett olvasszuk fel a tortabevonót, majd öntsük a tortára és egy kenőecset segítségével egyenletesen kenjük el. A körteszeleteket egyszerre tegyük a bevonóra és hagyjuk a mázat megdermedni.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, és kenjük a körtékre. Egy teáskanál segítségével mélyedéseket készítünk a krémbe.
Díszítés:
A mélyedéseket töltsük meg tojáslikőrrel. A tortát díszítsük reszelt tortabevonóval vagy csokoládépelyhekkel, majd tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tipp:
![Körtetorta tojáslikőrrel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32068/kortetorta-tojaslikorrel-15901.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?