Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kosárka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg liszt
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
2-3 evőkanál tej

Krém:

15 dkg margarin
15 dkg porcukor

Tetejére:

4 tojásfehérje
20 dkg cukor

Díszítéshez:

Francia drazsé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Ezen süti elkészítéséhez szükségünk van kosárka formára, melyben a tészta darabkákat megsütjük.

Elkészítés

A tésztához valókat összegyúrjuk, kb. 30 golyócskára osztjuk, és a kosárka formákba nyomkodjuk egyesével. Kb. 200 fokos sütőben szép aranysárgára sütjük
Amíg hűl, alaposan kikeverjük a margarint a porcukorral, majd a kakaóporral. A kihűlt, formából kiszedegetett kosárkákat megtöltögetjük a kakaós krémmel.
A tojásfehérjéből és cukorból gőz fölött habot verünk, és díszítjük vele a kosárkákat. Majd a "habcsúcsok" tetejére egy-egy szem francia drazsét nyomunk.

Alternatív elkészítés

Ha nincs a hab formázásához zsákunk, nyugodtan kezdjünk hozzá. Édesanyám gyermekkoromban teáskanállal halmozta a kosárkák tetejére a habot, és körkörös mozdulattal igyekezett kúp alakúra simítani.
Kosárka Kosárka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!