Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu golyók

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

30 darab elkészítéséhez

150 g babapiskóta
50 ml hideg eszpresszó vagy erős kávé (4 evőkanál)
125 g mascarpone krémsajt
2 teáskanál mandulalikőr (Amaretto)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Tegyük a babapiskótát egy fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, és sodrófával vagy aprítógépben aprítsuk finomra.

Elkészítés:

Tegyük a morzsát egy tálba, locsoljuk meg az eszpresszóval, és hagyjuk állni kb. 10 percig.

Keverjük össze a mascarponét a többi hozzávalóval, és forgassuk bele a piskótamorzsát. Vegyük ki a keveréket a tálból, és formázzunk egy kb. 30 cm hosszú tekercset.

Osszuk a tekercset kb. 30 egyforma vastagságú darabra, és formázzunk belőle golyókat. Forgassuk meg a tiramisugolyókat kakaóban, és tálalásig tartsuk a hűtőszekrényben.

Tippek:

A tiramisugolyók kb. 3 napig eltarthatók a hűtőben.
Ha a tiramisugolyókat alkohol nélkül szeretné elkészíteni, egyszerűen hagyja ki az amarettót.
Tiramisu golyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!