Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes méhcsípés

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 9 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

4 darab tojás (közepes méretű)
150 g porcukor
150 g búzaliszt

Ezenkívül:

2 evőkanál cukor
50 g lágy vaj vagy margarin
2 csapott evőkanál méz
30 g őrölt mandula
120 g szeletelt mandula

Krémhez:

750 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kapcsos sütőformát (26 cm-es átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral egy keverőedényben kézi robotgéppel kb. 3 perc alatt habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, és a tésztát közepes fokozaton összedolgozzuk. A tésztát a sütőformában elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a tésztát elősütjük.

Sütési idő: kb. 25 perc (elősütés) + 10 perc (készre sütés)

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Amíg a tészta sül, a sütemény felső rétegéhez a cukrot a margarinnal és a mézzel elkeverjük, majd az egészet felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük az őrölt és a szeletelt mandulát és azonnal az elősütött tészta tetején egyenletesen elosztjuk. A sütőformát visszarakjuk a sütőbe, és a tésztát megsütjük. A megsült tésztát a sütőformából kivéve, egy rácson hagyjuk kihűlni. Majd egy tortatálra helyezzük és vízszintesen kettévágjuk, a megtisztított sütőkeretet a tészta köré helyezzük.

Krém:
A krémhez a Házi Krémes krémet a tasakon szereplő leírás alapján, de csupán 750 ml tejjel elkészítjük és az alsó tésztalapra simítjuk. A felső tésztalapot tetszés szerinti darabokra vágjuk, és a krémre helyezzük (így könnyebben szeletelhető a sütemény). A süteményt legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a sütőkeretet egy kés segítségével meglazítjuk a sütemény szélétől és eltávolítjuk.
A Krémes méhcsípés mézzel és mandulával gazdagított édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!