Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kukoricás lepénykék

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kukoricás lepénykék

15 dkg kukoricaliszt (lehet sima liszt is)
1 tk. só (nagy)
kevés bors
1 db kukoricakonzerv
1 csokor petrezselyemlevél
1 fej lila hagyma
1 db tojás
1,6 dl tej

Sütéshez:

olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, beleszórjuk a fűszereket. Összevágjuk a megmosott zöld levelet. Felkockázzuk a lila hagymát. Mindkettőt beletesszük a lisztbe. Lecsöpögtetjük a konzerv kukoricát. A liszthez adjuk a tejet, a tojást, majd a kukoricát, és alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben felforrósítunk pár evőkanál olajat, majd egy-egy evőkanálnyit a serpenyőbe teszünk, és lepény formára simítjuk. Mindkét oldalát sütjük pár percig. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.

Alternatív elkészítés

Fokhagymás tejföllel kínáljuk, vagy szaftos húsok mellé köretként is kiváló.
Kukoricás lepénykék

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!