Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kutya formájú hot-dog zsemlék

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

250 ml tej
60 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 púpozott evőkanál cukor
1,5 teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
2 evőkanál tej

Díszítéshez:

kevés magozott, fekete olajbogyó

Töltelékhez:

8 darab bécsi roppanós virsli
kb. 2 evőkanál pirított hagyma
kb. 2 evőkanál ketchup
kb. 2 evőkanál majonéz vagy remulád mártás
kb. 3 darab csemegeuborka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük. A tejet egy lábasban felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb méretű lesz (kb. 45-50 perc).

A megkelt tésztát finoman megszórjuk liszttel, enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, és 8 egyenlő darabra osztjuk. Egyesével kb. 14x10 cm-es ovális darabokra nyújtjuk, és éles késsel 2-2 fül formát vágunk mindbe. A zsemléket a tepsibe helyezzük, és a füleket néhányszor megcsavarjuk. A tojássárgáját a tejjel elkeverjük, és ecset segítségével megkenjük vele a kutyapofikat. Az olajbogyókat vékony karikákra vágjuk, és szemeket, valamit orrot kialakítva a formázott tésztadarabokba nyomkodjuk. Ezután lefedjük, és meleg helyen újra kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobbak lesznek.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a zsemléket megsütjük.

Sütési idő: kb. 17-19 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész zsemléket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.

Összeállítás:
A virsliket megfőzzük. A zsemléket éles késsel vízszintesen bevágjuk. A virsliket, a pirított hagymát, a ketchupot, a majonézt és az uborkadarabokat a kutyusok „szájába” helyezzük.

Tippek:

Ha csak egy tepsink van, a zsemlék második felét elkészíthetjük egy sütőpapíron, amit sütés előtt egyszerűen áthúzunk a tepsire.
A zsemlék töltetlenül jól fagyaszthatók.
Kutya formájú hot-dog zsemlék

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!