Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kutya formájú hot-dog zsemlék

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

250 ml tej
60 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 púpozott evőkanál cukor
1,5 teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
2 evőkanál tej

Díszítéshez:

kevés magozott, fekete olajbogyó

Töltelékhez:

8 darab bécsi roppanós virsli
kb. 2 evőkanál pirított hagyma
kb. 2 evőkanál ketchup
kb. 2 evőkanál majonéz vagy remulád mártás
kb. 3 darab csemegeuborka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük. A tejet egy lábasban felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban alaposan összekeverjük. A többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb méretű lesz (kb. 45-50 perc).

A megkelt tésztát finoman megszórjuk liszttel, enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, és 8 egyenlő darabra osztjuk. Egyesével kb. 14x10 cm-es ovális darabokra nyújtjuk, és éles késsel 2-2 fül formát vágunk mindbe. A zsemléket a tepsibe helyezzük, és a füleket néhányszor megcsavarjuk. A tojássárgáját a tejjel elkeverjük, és ecset segítségével megkenjük vele a kutyapofikat. Az olajbogyókat vékony karikákra vágjuk, és szemeket, valamit orrot kialakítva a formázott tésztadarabokba nyomkodjuk. Ezután lefedjük, és meleg helyen újra kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobbak lesznek.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a zsemléket megsütjük.

Sütési idő: kb. 17-19 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész zsemléket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.

Összeállítás:
A virsliket megfőzzük. A zsemléket éles késsel vízszintesen bevágjuk. A virsliket, a pirított hagymát, a ketchupot, a majonézt és az uborkadarabokat a kutyusok „szájába” helyezzük.

Tippek:

Ha csak egy tepsink van, a zsemlék második felét elkészíthetjük egy sütőpapíron, amit sütés előtt egyszerűen áthúzunk a tepsire.
A zsemlék töltetlenül jól fagyaszthatók.
Kutya formájú hot-dog zsemlék

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!