Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös-túrós gofrinyársak

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

némi vaj vagy margarin

Tésztához:

150 ml hideg tej
2 darab tojás (M-es)

Krémhez:

200 g félzsíros túró
50 g porcukor
kb. 1-2 evőkanál 20%-os tejföl

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor

Összeállításhoz:

6 darab tetszőleges nyárs
némi gyümölcs (pl. alma, kivi, meggy, nektarin, banán, áfonya szilva stb.)

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, majd a nagyobbakat tetszés szerint daraboljuk. A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. Adagonként kb. 1,5 evőkanál tésztát teszünk a gofrisütőbe, az evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész gofrikat hagyjuk kihűlni.

Krém:
A túrót villával áttörjük, majd összekeverjük a citromhéjjal, a porcukorral és annyi tejföllel, hogy sűrű krémet kapjunk. A gofrik felén elosztjuk a krémet, a maradék gofrikat ráhelyezzük a krémre, óvatosan összenyomjuk, majd az így kapott töltött gofrikat 4-4 kockára vágjuk.

Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

Összeállítás:
A gyümölcsöket és a töltött gofrikockákat nyársakra húzzuk, ízlés szerint megszórjuk egy kevés porcukorral, és a desszertöntettel tálaljuk.

Tipp:

A gofrinyársakat Dr. Oetker csokoládéízű Desszertöntettel is tálalhatjuk.
Gyümölcsös-túrós gofrinyársak

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!