Gyümölcsös-túrós gofrinyársak
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
némi vaj vagy margarin
Tésztához:
1 tasak Dr. Oetker Gofri alappor
150 ml hideg tej
2 darab tojás (M-es)
Krémhez:
200 g félzsíros túró
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
50 g porcukor
kb. 1-2 evőkanál 20%-os tejföl
Öntethez:
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű
250 ml tej
1 evőkanál cukor
Összeállításhoz:
6 darab tetszőleges nyárs
némi gyümölcs (pl. alma, kivi, meggy, nektarin, banán, áfonya szilva stb.)
Szóráshoz:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, majd a nagyobbakat tetszés szerint daraboljuk. A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Elkészítés:
Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. Adagonként kb. 1,5 evőkanál tésztát teszünk a gofrisütőbe, az evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész gofrikat hagyjuk kihűlni.
Krém:
A túrót villával áttörjük, majd összekeverjük a citromhéjjal, a porcukorral és annyi tejföllel, hogy sűrű krémet kapjunk. A gofrik felén elosztjuk a krémet, a maradék gofrikat ráhelyezzük a krémre, óvatosan összenyomjuk, majd az így kapott töltött gofrikat 4-4 kockára vágjuk.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
Összeállítás:
A gyümölcsöket és a töltött gofrikockákat nyársakra húzzuk, ízlés szerint megszórjuk egy kevés porcukorral, és a desszertöntettel tálaljuk.
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. Adagonként kb. 1,5 evőkanál tésztát teszünk a gofrisütőbe, az evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész gofrikat hagyjuk kihűlni.
Krém:
A túrót villával áttörjük, majd összekeverjük a citromhéjjal, a porcukorral és annyi tejföllel, hogy sűrű krémet kapjunk. A gofrik felén elosztjuk a krémet, a maradék gofrikat ráhelyezzük a krémre, óvatosan összenyomjuk, majd az így kapott töltött gofrikat 4-4 kockára vágjuk.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
Összeállítás:
A gyümölcsöket és a töltött gofrikockákat nyársakra húzzuk, ízlés szerint megszórjuk egy kevés porcukorral, és a desszertöntettel tálaljuk.
Tipp:
A gofrinyársakat Dr. Oetker csokoládéízű Desszertöntettel is tálalhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Gyümölcsös-túrós gofrinyársak
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
némi vaj vagy margarin
Krémhez:
200 g félzsíros túró
50 g porcukor
kb. 1-2 evőkanál 20%-os tejföl
Összeállításhoz:
6 darab tetszőleges nyárs
némi gyümölcs (pl. alma, kivi, meggy, nektarin, banán, áfonya szilva stb.)
Szóráshoz:
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, majd a nagyobbakat tetszés szerint daraboljuk. A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk, és hagyjuk felmelegedni. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Elkészítés:
Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. Adagonként kb. 1,5 evőkanál tésztát teszünk a gofrisütőbe, az evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész gofrikat hagyjuk kihűlni.
Krém:
A túrót villával áttörjük, majd összekeverjük a citromhéjjal, a porcukorral és annyi tejföllel, hogy sűrű krémet kapjunk. A gofrik felén elosztjuk a krémet, a maradék gofrikat ráhelyezzük a krémre, óvatosan összenyomjuk, majd az így kapott töltött gofrikat 4-4 kockára vágjuk.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
Összeállítás:
A gyümölcsöket és a töltött gofrikockákat nyársakra húzzuk, ízlés szerint megszórjuk egy kevés porcukorral, és a desszertöntettel tálaljuk.
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, amíg a tészta sima állagúvá válik. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, felületét szükség szerint kikenjük kevés vajjal vagy margarinnal. Adagonként kb. 1,5 evőkanál tésztát teszünk a gofrisütőbe, az evőkanállal egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész gofrikat hagyjuk kihűlni.
Krém:
A túrót villával áttörjük, majd összekeverjük a citromhéjjal, a porcukorral és annyi tejföllel, hogy sűrű krémet kapjunk. A gofrik felén elosztjuk a krémet, a maradék gofrikat ráhelyezzük a krémre, óvatosan összenyomjuk, majd az így kapott töltött gofrikat 4-4 kockára vágjuk.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
Összeállítás:
A gyümölcsöket és a töltött gofrikockákat nyársakra húzzuk, ízlés szerint megszórjuk egy kevés porcukorral, és a desszertöntettel tálaljuk.
Tipp:
A gofrinyársakat Dr. Oetker csokoládéízű Desszertöntettel is tálalhatjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?