Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Smiley sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaforma (kb. Ø 20 cm):

sütőpapír
Smiley kiszúró (Ø 5 cm)

Tésztához:

120 g lágy vaj vagy margarin
130 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
140 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g őrölt, pörkölt mogyoró

Kenéshez:

3-4 evőkanál eper vagy málnalekvár

Linzer tésztához:

60 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
20 g porcukor
40 g vaj vagy margarin
1 csipetnyi őrölt fahéj
1-2 teáskanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a Finesse-t, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat kb. ½ percig verjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd közepes sebességgel keverjük bele. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. A lekvárt kenjük a tésztára és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 42-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Egy hosszú késsel lazítsuk le az alapot a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Egy tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljünk ki.

Linzer tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtsuk ki és a smiley kiszúróval szaggassuk ki a tésztát. Tegyük az előkészített tepsire és a sütő középső részében süssük meg a kiszúrt formákat.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. A torta tetejét tálalás előtt díszítsük a smiley-kal.

Tippek:

A sütemény és a kekszek előző nap is elkészíthetőek.
Tálaljuk enyhén cukrozott tejszínhabbal.
Smiley sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!