Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Smiley sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaforma (kb. Ø 20 cm):

sütőpapír
Smiley kiszúró (Ø 5 cm)

Tésztához:

120 g lágy vaj vagy margarin
130 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
140 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g őrölt, pörkölt mogyoró

Kenéshez:

3-4 evőkanál eper vagy málnalekvár

Linzer tésztához:

60 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
20 g porcukor
40 g vaj vagy margarin
1 csipetnyi őrölt fahéj
1-2 teáskanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a Finesse-t, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat kb. ½ percig verjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd közepes sebességgel keverjük bele. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. A lekvárt kenjük a tésztára és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 42-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Egy hosszú késsel lazítsuk le az alapot a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Egy tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljünk ki.

Linzer tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtsuk ki és a smiley kiszúróval szaggassuk ki a tésztát. Tegyük az előkészített tepsire és a sütő középső részében süssük meg a kiszúrt formákat.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. A torta tetejét tálalás előtt díszítsük a smiley-kal.

Tippek:

A sütemény és a kekszek előző nap is elkészíthetőek.
Tálaljuk enyhén cukrozott tejszínhabbal.
Smiley sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!