Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Smiley sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaforma (kb. Ø 20 cm):

sütőpapír
Smiley kiszúró (Ø 5 cm)

Tésztához:

120 g lágy vaj vagy margarin
130 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
140 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g őrölt, pörkölt mogyoró

Kenéshez:

3-4 evőkanál eper vagy málnalekvár

Linzer tésztához:

60 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
20 g porcukor
40 g vaj vagy margarin
1 csipetnyi őrölt fahéj
1-2 teáskanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a Finesse-t, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat kb. ½ percig verjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd közepes sebességgel keverjük bele. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. A lekvárt kenjük a tésztára és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 42-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Egy hosszú késsel lazítsuk le az alapot a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Egy tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljünk ki.

Linzer tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtsuk ki és a smiley kiszúróval szaggassuk ki a tésztát. Tegyük az előkészített tepsire és a sütő középső részében süssük meg a kiszúrt formákat.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. A torta tetejét tálalás előtt díszítsük a smiley-kal.

Tippek:

A sütemény és a kekszek előző nap is elkészíthetőek.
Tálaljuk enyhén cukrozott tejszínhabbal.
Smiley sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!