Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lekváros piskótatekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-14 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
100 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

kb. 300 g sárgabaracklekvár

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a papírt a tepsi szélein visszahajtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral összekeverjük, és 1 percnyi keverés közben a tojásokhoz adjuk. Az egészet további 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 11-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótatésztát azonnal levesszük a sütőlemezről. Tiszta, porcukorral beszórt sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.

A lekvárt a piskótalapra kenjük úgy, hogy a (távolabbi) hosszabbik oldal mentén egy 2 cm-es sávot üresen hagyunk, majd feltekerjük, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a tekercs tetejét megszórjuk porcukorral, és felszeletelve tálaljuk.

Tippek:

A piskóta tésztájába 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat is tehetünk.
A kész piskóta lefagyasztható.
Másfajta lekvárral, például eperrel vagy áfonyával is elkészíthetjük.
Lekváros piskótatekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!