Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles almás háromszögek

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

250 g alma
½ kávéskanál őrölt fahéj
30 g sárgabaracklekvár

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Töltelék:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, és egy kis lábasba tesszük. Hozzáadunk 1-2 evőkanál vizet és az őrölt fahéjat, majd kevergetve, mérsékelt lángon, rövid idő alatt puhára pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a baracklekvárt.

Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A leveles tésztát kitekerjük, és 15 darab kis négyzetre vágjuk. A négyzetek egyik oldalán, átlósan (a széleket üresen hagyva) elosztjuk a tölteléket, a töltelék körüli szabadon hagyott részt megkenjük egy kevés felvert tojással, majd ráhajtjuk a tészta másik oldalát háromszöget formázva. A széleket körben villával összenyomjuk, majd a háromszögek tetejét is megszurkáljuk villával, végül lekenjük felvert tojással. Az almás háromszögeket a tepsire tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az almás háromszögeket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzzuk, majd hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Tipp:

Körtével is elkészíthetjük a sütemény töltelékét.
Leveles almás háromszögek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!