Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles almás háromszögek

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

250 g alma
½ kávéskanál őrölt fahéj
30 g sárgabaracklekvár

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Töltelék:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, és egy kis lábasba tesszük. Hozzáadunk 1-2 evőkanál vizet és az őrölt fahéjat, majd kevergetve, mérsékelt lángon, rövid idő alatt puhára pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a baracklekvárt.

Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A leveles tésztát kitekerjük, és 15 darab kis négyzetre vágjuk. A négyzetek egyik oldalán, átlósan (a széleket üresen hagyva) elosztjuk a tölteléket, a töltelék körüli szabadon hagyott részt megkenjük egy kevés felvert tojással, majd ráhajtjuk a tészta másik oldalát háromszöget formázva. A széleket körben villával összenyomjuk, majd a háromszögek tetejét is megszurkáljuk villával, végül lekenjük felvert tojással. Az almás háromszögeket a tepsire tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az almás háromszögeket sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzzuk, majd hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Tipp:

Körtével is elkészíthetjük a sütemény töltelékét.
Leveles almás háromszögek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!