
Leveles Kosárka



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A retket megtisztítjuk és felszeleteljük. Néhány vékony szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A juhsajtot egy villával összetörjük, hozzáadjuk a retket, a tejfölt és a zsázsát.
A kosárkák közepét benyomjuk, és a tölteléket ráhelyezzük.
Díszítés:
A kosárkákat a retekszelettel és zsázsalevéllel díszítjük.


Leveles Kosárka
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A retket megtisztítjuk és felszeleteljük. Néhány vékony szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A juhsajtot egy villával összetörjük, hozzáadjuk a retket, a tejfölt és a zsázsát.
A kosárkák közepét benyomjuk, és a tölteléket ráhelyezzük.
Díszítés:
A kosárkákat a retekszelettel és zsázsalevéllel díszítjük.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?