
Leveles Kosárka



Hozzávalók
Tésztához:
275 g Dr. Oetker leveles tészta
Töltelékhez:
6 db retek
250 g juhsajt vagy Feta sajt
1 pohár 20%-os tejföl (150g)
Ezenkívül:
néhány zsázsalevél
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a hűtőből kivesszük és szobahőmérsékleten kb. 10-15 percig állni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztából 8 egyenlő nagyságú négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított fél centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot ne vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, úgy, hogy egy rombuszformát kapjunk.
A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A retket megtisztítjuk és felszeleteljük. Néhány vékony szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A juhsajtot egy villával összetörjük, hozzáadjuk a retket, a tejfölt és a zsázsát.
A kosárkák közepét benyomjuk, és a tölteléket ráhelyezzük.
Díszítés:
A kosárkákat a retekszelettel és zsázsalevéllel díszítjük.
A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A retket megtisztítjuk és felszeleteljük. Néhány vékony szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A juhsajtot egy villával összetörjük, hozzáadjuk a retket, a tejfölt és a zsázsát.
A kosárkák közepét benyomjuk, és a tölteléket ráhelyezzük.
Díszítés:
A kosárkákat a retekszelettel és zsázsalevéllel díszítjük.

Kedvencnek jelölöm

Leveles Kosárka
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
6 db retek
250 g juhsajt vagy Feta sajt
1 pohár 20%-os tejföl (150g)
Ezenkívül:
néhány zsázsalevél
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a hűtőből kivesszük és szobahőmérsékleten kb. 10-15 percig állni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztából 8 egyenlő nagyságú négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított fél centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot ne vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, úgy, hogy egy rombuszformát kapjunk.
A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A retket megtisztítjuk és felszeleteljük. Néhány vékony szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A juhsajtot egy villával összetörjük, hozzáadjuk a retket, a tejfölt és a zsázsát.
A kosárkák közepét benyomjuk, és a tölteléket ráhelyezzük.
Díszítés:
A kosárkákat a retekszelettel és zsázsalevéllel díszítjük.
A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A retket megtisztítjuk és felszeleteljük. Néhány vékony szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A juhsajtot egy villával összetörjük, hozzáadjuk a retket, a tejfölt és a zsázsát.
A kosárkák közepét benyomjuk, és a tölteléket ráhelyezzük.
Díszítés:
A kosárkákat a retekszelettel és zsázsalevéllel díszítjük.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?