 
                Vegán almáspite
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Kis gyakorlat szükséges
                        Kis gyakorlat szükséges
                     kb. 12 szelet
                            kb. 12 szelet
                        Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
                                        étolaj, pl. napraforgóolaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Almaréteghez:
                                        700 g alma, pl. Elstar
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        250 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 ml mandulaital (édesítetlen)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Szóráshoz:
                                        kb. 40 g szeletelt mandula
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A sütőforma alját zsiradékkal kikenjük, és belisztezzük. Az almát meghámozzuk, nyolcadokra vágjuk és durvára aprítjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. Az almát belekeverjük a tésztába. A tésztát a formába töltjük, elsimítjuk és mandulával megszórjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük. 
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. Az almáspitét leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.
                            Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. Az almáspitét leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.
Tipp:
                                    A vegán almáspite remekül fagyasztható.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Vegán almáspite
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
                                        étolaj, pl. napraforgóolaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Almaréteghez:
                                        700 g alma, pl. Elstar
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        250 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        125 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 ml mandulaital (édesítetlen)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                            Szóráshoz:
                                        kb. 40 g szeletelt mandula
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A sütőforma alját zsiradékkal kikenjük, és belisztezzük. Az almát meghámozzuk, nyolcadokra vágjuk és durvára aprítjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. Az almát belekeverjük a tésztába. A tésztát a formába töltjük, elsimítjuk és mandulával megszórjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük. 
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. Az almáspitét leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.
                            Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. Az almáspitét leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.
Tipp:
                                    A vegán almáspite remekül fagyasztható.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?