![Leveles csillagok](https://sutnijo.hu/storage/recipes/14193/19293-leveles-csillagok.jpg)
Leveles csillagok
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez, szóráshoz:
Lazacos töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kisimítjuk és a tészta feléből 4 db egyenként 10 cm átmérőjű csillagalapot szúrunk ki. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és egy villával megszúrkáljuk. A maradék tészta felét vízzel vékonyan megkenjük, majd összehajtjuk. Ebből a lapból is kiszúrunk 4 db, egyenként 10 cm átmérőjű csillagot, melyek közepét kiszúrjuk egy kisebb csillag alakú kiszúróformával (6,5 cm). A csillagalapokat megkenjük vízzel, majd a kiszúrt csillagkereteket ráhelyezzük. A csillagokat felvert tojással megkenjük és parmezánnal megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, kaprot és egy kis olajon enyhén megpirítjuk. Hozzákeverjük a kockára vágott lazacot, ízlés szerint borsozzuk, és kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a két evőkanál tejfölt is.
A tölteléket a Leveles csillagok sütemény mélyedésébe töltjük és még melegen tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Leveles csillagok
Hozzávalók
kb. 4 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Kenéshez, szóráshoz:
Lazacos töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kisimítjuk és a tészta feléből 4 db egyenként 10 cm átmérőjű csillagalapot szúrunk ki. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és egy villával megszúrkáljuk. A maradék tészta felét vízzel vékonyan megkenjük, majd összehajtjuk. Ebből a lapból is kiszúrunk 4 db, egyenként 10 cm átmérőjű csillagot, melyek közepét kiszúrjuk egy kisebb csillag alakú kiszúróformával (6,5 cm). A csillagalapokat megkenjük vízzel, majd a kiszúrt csillagkereteket ráhelyezzük. A csillagokat felvert tojással megkenjük és parmezánnal megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, kaprot és egy kis olajon enyhén megpirítjuk. Hozzákeverjük a kockára vágott lazacot, ízlés szerint borsozzuk, és kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a két evőkanál tejfölt is.
A tölteléket a Leveles csillagok sütemény mélyedésébe töltjük és még melegen tálaljuk.
Tipp:
![A Leveles csillagok ízletes aprósütemények, mellyel a vendégeknek kedveskedhetünk, míg terítékre kerül a húsvéti főfogás.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/14193/19293-leveles-csillagok.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?