
Leveles csillagok



Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez, szóráshoz:
1 tojás (felverve)
némi reszelt parmezán sajt
Lazacos töltelékhez:
fél sárgarépa
1 evőkanál víz
1 evőkanál olívaolaj
némi újhagyma (apróra vágva)
némi kapor
1 csipet bors
2 evőkanál 20 %-os tejföl
100 g füstölt lazacfilé (felkockázva)
Elkészítés
Előkészítés:
A Leveles csillagok sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kisimítjuk és a tészta feléből 4 db egyenként 10 cm átmérőjű csillagalapot szúrunk ki. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és egy villával megszúrkáljuk. A maradék tészta felét vízzel vékonyan megkenjük, majd összehajtjuk. Ebből a lapból is kiszúrunk 4 db, egyenként 10 cm átmérőjű csillagot, melyek közepét kiszúrjuk egy kisebb csillag alakú kiszúróformával (6,5 cm). A csillagalapokat megkenjük vízzel, majd a kiszúrt csillagkereteket ráhelyezzük. A csillagokat felvert tojással megkenjük és parmezánnal megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, kaprot és egy kis olajon enyhén megpirítjuk. Hozzákeverjük a kockára vágott lazacot, ízlés szerint borsozzuk, és kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a két evőkanál tejfölt is.
A tölteléket a Leveles csillagok sütemény mélyedésébe töltjük és még melegen tálaljuk.
A leveles tésztát kisimítjuk és a tészta feléből 4 db egyenként 10 cm átmérőjű csillagalapot szúrunk ki. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és egy villával megszúrkáljuk. A maradék tészta felét vízzel vékonyan megkenjük, majd összehajtjuk. Ebből a lapból is kiszúrunk 4 db, egyenként 10 cm átmérőjű csillagot, melyek közepét kiszúrjuk egy kisebb csillag alakú kiszúróformával (6,5 cm). A csillagalapokat megkenjük vízzel, majd a kiszúrt csillagkereteket ráhelyezzük. A csillagokat felvert tojással megkenjük és parmezánnal megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, kaprot és egy kis olajon enyhén megpirítjuk. Hozzákeverjük a kockára vágott lazacot, ízlés szerint borsozzuk, és kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a két evőkanál tejfölt is.
A tölteléket a Leveles csillagok sütemény mélyedésébe töltjük és még melegen tálaljuk.
Tipp:
A Leveles csillagok sütemény alaptésztájából kiszúrt kisebb csillagokat is süssük meg, majd díszítésre használhatjuk.

Kedvencnek jelölöm

Leveles csillagok
Hozzávalók
kb. 4 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez, szóráshoz:
1 tojás (felverve)
némi reszelt parmezán sajt
Lazacos töltelékhez:
fél sárgarépa
1 evőkanál víz
1 evőkanál olívaolaj
némi újhagyma (apróra vágva)
némi kapor
1 csipet bors
2 evőkanál 20 %-os tejföl
100 g füstölt lazacfilé (felkockázva)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Leveles csillagok sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kisimítjuk és a tészta feléből 4 db egyenként 10 cm átmérőjű csillagalapot szúrunk ki. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és egy villával megszúrkáljuk. A maradék tészta felét vízzel vékonyan megkenjük, majd összehajtjuk. Ebből a lapból is kiszúrunk 4 db, egyenként 10 cm átmérőjű csillagot, melyek közepét kiszúrjuk egy kisebb csillag alakú kiszúróformával (6,5 cm). A csillagalapokat megkenjük vízzel, majd a kiszúrt csillagkereteket ráhelyezzük. A csillagokat felvert tojással megkenjük és parmezánnal megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, kaprot és egy kis olajon enyhén megpirítjuk. Hozzákeverjük a kockára vágott lazacot, ízlés szerint borsozzuk, és kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a két evőkanál tejfölt is.
A tölteléket a Leveles csillagok sütemény mélyedésébe töltjük és még melegen tálaljuk.
A leveles tésztát kisimítjuk és a tészta feléből 4 db egyenként 10 cm átmérőjű csillagalapot szúrunk ki. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és egy villával megszúrkáljuk. A maradék tészta felét vízzel vékonyan megkenjük, majd összehajtjuk. Ebből a lapból is kiszúrunk 4 db, egyenként 10 cm átmérőjű csillagot, melyek közepét kiszúrjuk egy kisebb csillag alakú kiszúróformával (6,5 cm). A csillagalapokat megkenjük vízzel, majd a kiszúrt csillagkereteket ráhelyezzük. A csillagokat felvert tojással megkenjük és parmezánnal megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, kaprot és egy kis olajon enyhén megpirítjuk. Hozzákeverjük a kockára vágott lazacot, ízlés szerint borsozzuk, és kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a két evőkanál tejfölt is.
A tölteléket a Leveles csillagok sütemény mélyedésébe töltjük és még melegen tálaljuk.
Tipp:
A Leveles csillagok sütemény alaptésztájából kiszúrt kisebb csillagokat is süssük meg, majd díszítésre használhatjuk.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?