Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kis napraforgók almával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Tetejére:

2 darab kisebb alma (kb. 250-300 g)
1-2 evőkanál 20 %-os tejföl
1 teáskanál gyümölcsdzsem (pl. sárgabarack)

Kenéshez:

2 evőkanál gyümölcsdzsem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Kis napraforgók almával sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az almákat megmossuk, negyedeljük, majd kivágjuk a közepüket és vékony szeletekre vágjuk. A leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 darab (kb. 12 cm Ø) korongot szaggatunk. A maradék tésztát összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és további 2 korongot szaggatunk belőle. A korongokra ollóval kis cakkokat vagdosunk (1. kép), hogy napformákat kapjunk. A cakkok végei legyenek hegyesek. A napocskákat a sütőpapírral együtt egy tepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük.

Töltelék:
A tejfölt összekeverjük a gyümölcsdzsemmel, majd mindegyik napformára teszünk 1-1 kis adagot, és a forma tetején elkenjük. Az almaszeleteket napsugárformában a tésztadarabokra tesszük (2. kép), majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.

Kenés:
A gyümölcsdzsemet szitán keresztül átnyomkodjuk, és sütőecset segítségével megkenjük vele a forró süteményeket. A Kis napraforgók almával húsvéti édes süteményt hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Tálaljuk tejszínhabbal, amit Dr. Oetker Habfixálóval és Dr. Oetker Vanillincukorral verjünk keményre.
A Kis napraforgók almával sütemény lefagyasztható.
A Kis napraforgók almával látványos húsvéti sütemény, mely vendégváróként is kínálható. A Kis napraforgók almával sütemény konyhai ollóval vágható a kívánt formára. A kivágott Kis napraforgók almával rétegezett sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!