Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kis napraforgók almával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Tetejére:

2 darab kisebb alma (kb. 250-300 g)
1-2 evőkanál 20 %-os tejföl
1 teáskanál gyümölcsdzsem (pl. sárgabarack)

Kenéshez:

2 evőkanál gyümölcsdzsem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Kis napraforgók almával sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az almákat megmossuk, negyedeljük, majd kivágjuk a közepüket és vékony szeletekre vágjuk. A leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 darab (kb. 12 cm Ø) korongot szaggatunk. A maradék tésztát összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és további 2 korongot szaggatunk belőle. A korongokra ollóval kis cakkokat vagdosunk (1. kép), hogy napformákat kapjunk. A cakkok végei legyenek hegyesek. A napocskákat a sütőpapírral együtt egy tepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük.

Töltelék:
A tejfölt összekeverjük a gyümölcsdzsemmel, majd mindegyik napformára teszünk 1-1 kis adagot, és a forma tetején elkenjük. Az almaszeleteket napsugárformában a tésztadarabokra tesszük (2. kép), majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk.

Kenés:
A gyümölcsdzsemet szitán keresztül átnyomkodjuk, és sütőecset segítségével megkenjük vele a forró süteményeket. A Kis napraforgók almával húsvéti édes süteményt hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Tálaljuk tejszínhabbal, amit Dr. Oetker Habfixálóval és Dr. Oetker Vanillincukorral verjünk keményre.
A Kis napraforgók almával sütemény lefagyasztható.
A Kis napraforgók almával látványos húsvéti sütemény, mely vendégváróként is kínálható. A Kis napraforgók almával sütemény konyhai ollóval vágható a kívánt formára. A kivágott Kis napraforgók almával rétegezett sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!