Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles fonatok petrezselymes mártogatóssal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

2 közepes gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

némi szezámmag

Mártogatóshoz:

30 g majonéz
kb. 2 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, ezután a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük vagy lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A Creme VEGA-t kikeverjük a fokhagymával, ízesítjük sóval és frissen őrölt fekete borssal.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a rövidebb oldalával párhuzamosan, a tészta közepéig megkenjük kb. 100-120 g ízesített Creme VEGA-val. A maradék tölteléket félretesszük a mártogatóshoz. Az üres tésztafelet a töltelékre hajtjuk, óvatosan összenyomkodjuk, majd a hajtástól indítva kb. 8 egyenlő szélességű csíkra vágjuk. Minden csíkot további 3-3 egyenlő szélességű csíkra vágunk úgy, hogy a hajtásnál egy kb. 1 cm széles részt egyben hagyunk. Az így kapott tésztadarabokat egyesével, 3-as fonással összefonjuk, és az előkészített tepsibe fektetjük. A tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a fonatokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 16-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült fonatokat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Mártogatós:
A félretett tölteléket összekeverjük a Creme VEGA-val, a majonézzel, valamint a petrezselyemzölddel, és ízlés szerint sózzuk. A leveles fonatok mellé tálaljuk.

Tipp:

Ha marad mártogatós, felhasználhatjuk salátákhoz dresszingként.
Leveles fonatok petrezselymes mártogatóssal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!