![Leveles fonatok petrezselymes mártogatóssal](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32187/leveles-fonatok-petrezselymes-martogatossal-16050.jpg)
Leveles fonatok petrezselymes mártogatóssal
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Mártogatóshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A Creme VEGA-t kikeverjük a fokhagymával, ízesítjük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a rövidebb oldalával párhuzamosan, a tészta közepéig megkenjük kb. 100-120 g ízesített Creme VEGA-val. A maradék tölteléket félretesszük a mártogatóshoz. Az üres tésztafelet a töltelékre hajtjuk, óvatosan összenyomkodjuk, majd a hajtástól indítva kb. 8 egyenlő szélességű csíkra vágjuk. Minden csíkot további 3-3 egyenlő szélességű csíkra vágunk úgy, hogy a hajtásnál egy kb. 1 cm széles részt egyben hagyunk. Az így kapott tésztadarabokat egyesével, 3-as fonással összefonjuk, és az előkészített tepsibe fektetjük. A tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a fonatokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült fonatokat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
A félretett tölteléket összekeverjük a Creme VEGA-val, a majonézzel, valamint a petrezselyemzölddel, és ízlés szerint sózzuk. A leveles fonatok mellé tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Leveles fonatok petrezselymes mártogatóssal
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Mártogatóshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A Creme VEGA-t kikeverjük a fokhagymával, ízesítjük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a rövidebb oldalával párhuzamosan, a tészta közepéig megkenjük kb. 100-120 g ízesített Creme VEGA-val. A maradék tölteléket félretesszük a mártogatóshoz. Az üres tésztafelet a töltelékre hajtjuk, óvatosan összenyomkodjuk, majd a hajtástól indítva kb. 8 egyenlő szélességű csíkra vágjuk. Minden csíkot további 3-3 egyenlő szélességű csíkra vágunk úgy, hogy a hajtásnál egy kb. 1 cm széles részt egyben hagyunk. Az így kapott tésztadarabokat egyesével, 3-as fonással összefonjuk, és az előkészített tepsibe fektetjük. A tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a fonatokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült fonatokat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
A félretett tölteléket összekeverjük a Creme VEGA-val, a majonézzel, valamint a petrezselyemzölddel, és ízlés szerint sózzuk. A leveles fonatok mellé tálaljuk.
Tipp:
![Leveles fonatok petrezselymes mártogatóssal](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32187/leveles-fonatok-petrezselymes-martogatossal-16050.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?