Leveles fonatok petrezselymes mártogatóssal
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
2 közepes gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt fekete bors
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
némi szezámmag
Mártogatóshoz:
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
30 g majonéz
kb. 2 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
só
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, ezután a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük vagy lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A Creme VEGA-t kikeverjük a fokhagymával, ízesítjük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a rövidebb oldalával párhuzamosan, a tészta közepéig megkenjük kb. 100-120 g ízesített Creme VEGA-val. A maradék tölteléket félretesszük a mártogatóshoz. Az üres tésztafelet a töltelékre hajtjuk, óvatosan összenyomkodjuk, majd a hajtástól indítva kb. 8 egyenlő szélességű csíkra vágjuk. Minden csíkot további 3-3 egyenlő szélességű csíkra vágunk úgy, hogy a hajtásnál egy kb. 1 cm széles részt egyben hagyunk. Az így kapott tésztadarabokat egyesével, 3-as fonással összefonjuk, és az előkészített tepsibe fektetjük. A tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a fonatokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült fonatokat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
A félretett tölteléket összekeverjük a Creme VEGA-val, a majonézzel, valamint a petrezselyemzölddel, és ízlés szerint sózzuk. A leveles fonatok mellé tálaljuk.
A Creme VEGA-t kikeverjük a fokhagymával, ízesítjük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a rövidebb oldalával párhuzamosan, a tészta közepéig megkenjük kb. 100-120 g ízesített Creme VEGA-val. A maradék tölteléket félretesszük a mártogatóshoz. Az üres tésztafelet a töltelékre hajtjuk, óvatosan összenyomkodjuk, majd a hajtástól indítva kb. 8 egyenlő szélességű csíkra vágjuk. Minden csíkot további 3-3 egyenlő szélességű csíkra vágunk úgy, hogy a hajtásnál egy kb. 1 cm széles részt egyben hagyunk. Az így kapott tésztadarabokat egyesével, 3-as fonással összefonjuk, és az előkészített tepsibe fektetjük. A tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a fonatokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült fonatokat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
A félretett tölteléket összekeverjük a Creme VEGA-val, a majonézzel, valamint a petrezselyemzölddel, és ízlés szerint sózzuk. A leveles fonatok mellé tálaljuk.
Tipp:
Ha marad mártogatós, felhasználhatjuk salátákhoz dresszingként.
Kedvencnek jelölöm
Leveles fonatok petrezselymes mártogatóssal
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
némi szezámmag
Mártogatóshoz:
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
30 g majonéz
kb. 2 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
só
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, ezután a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük vagy lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A Creme VEGA-t kikeverjük a fokhagymával, ízesítjük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a rövidebb oldalával párhuzamosan, a tészta közepéig megkenjük kb. 100-120 g ízesített Creme VEGA-val. A maradék tölteléket félretesszük a mártogatóshoz. Az üres tésztafelet a töltelékre hajtjuk, óvatosan összenyomkodjuk, majd a hajtástól indítva kb. 8 egyenlő szélességű csíkra vágjuk. Minden csíkot további 3-3 egyenlő szélességű csíkra vágunk úgy, hogy a hajtásnál egy kb. 1 cm széles részt egyben hagyunk. Az így kapott tésztadarabokat egyesével, 3-as fonással összefonjuk, és az előkészített tepsibe fektetjük. A tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a fonatokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült fonatokat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
A félretett tölteléket összekeverjük a Creme VEGA-val, a majonézzel, valamint a petrezselyemzölddel, és ízlés szerint sózzuk. A leveles fonatok mellé tálaljuk.
A Creme VEGA-t kikeverjük a fokhagymával, ízesítjük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a rövidebb oldalával párhuzamosan, a tészta közepéig megkenjük kb. 100-120 g ízesített Creme VEGA-val. A maradék tölteléket félretesszük a mártogatóshoz. Az üres tésztafelet a töltelékre hajtjuk, óvatosan összenyomkodjuk, majd a hajtástól indítva kb. 8 egyenlő szélességű csíkra vágjuk. Minden csíkot további 3-3 egyenlő szélességű csíkra vágunk úgy, hogy a hajtásnál egy kb. 1 cm széles részt egyben hagyunk. Az így kapott tésztadarabokat egyesével, 3-as fonással összefonjuk, és az előkészített tepsibe fektetjük. A tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a fonatokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült fonatokat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
A félretett tölteléket összekeverjük a Creme VEGA-val, a majonézzel, valamint a petrezselyemzölddel, és ízlés szerint sózzuk. A leveles fonatok mellé tálaljuk.
Tipp:
Ha marad mártogatós, felhasználhatjuk salátákhoz dresszingként.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?