Leveles fonatok petrezselymes mártogatóssal
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Mártogatóshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A Creme VEGA-t kikeverjük a fokhagymával, ízesítjük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a rövidebb oldalával párhuzamosan, a tészta közepéig megkenjük kb. 100-120 g ízesített Creme VEGA-val. A maradék tölteléket félretesszük a mártogatóshoz. Az üres tésztafelet a töltelékre hajtjuk, óvatosan összenyomkodjuk, majd a hajtástól indítva kb. 8 egyenlő szélességű csíkra vágjuk. Minden csíkot további 3-3 egyenlő szélességű csíkra vágunk úgy, hogy a hajtásnál egy kb. 1 cm széles részt egyben hagyunk. Az így kapott tésztadarabokat egyesével, 3-as fonással összefonjuk, és az előkészített tepsibe fektetjük. A tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a fonatokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült fonatokat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
A félretett tölteléket összekeverjük a Creme VEGA-val, a majonézzel, valamint a petrezselyemzölddel, és ízlés szerint sózzuk. A leveles fonatok mellé tálaljuk.
Tipp:
Leveles fonatok petrezselymes mártogatóssal
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Mártogatóshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A Creme VEGA-t kikeverjük a fokhagymával, ízesítjük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a rövidebb oldalával párhuzamosan, a tészta közepéig megkenjük kb. 100-120 g ízesített Creme VEGA-val. A maradék tölteléket félretesszük a mártogatóshoz. Az üres tésztafelet a töltelékre hajtjuk, óvatosan összenyomkodjuk, majd a hajtástól indítva kb. 8 egyenlő szélességű csíkra vágjuk. Minden csíkot további 3-3 egyenlő szélességű csíkra vágunk úgy, hogy a hajtásnál egy kb. 1 cm széles részt egyben hagyunk. Az így kapott tésztadarabokat egyesével, 3-as fonással összefonjuk, és az előkészített tepsibe fektetjük. A tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a fonatokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 16-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült fonatokat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Mártogatós:
A félretett tölteléket összekeverjük a Creme VEGA-val, a majonézzel, valamint a petrezselyemzölddel, és ízlés szerint sózzuk. A leveles fonatok mellé tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?