
Töltött sörkenyér koszorú



Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Élesztős tésztához:
Töltelékhez 1:
Töltelékhez 2:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Töltelék 1:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Süssük meg benne a kolbászokat minden oldalról, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. A kolbászt vágjuk szeletekre. Mindkettőt óvatosan keverjük össze a reszelt sajttal és a pirospaprikával.
Töltelék 2:
A paprikát szitán csepegtessük le és daraboljuk kockákra. Kockázzuk fel a feta sajtot. Az olajbogyót vágjuk karikákra. Hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk finomra, vagy nyomjuk át fokhagymanyomón. Keverjük össze alaposan az összes hozzávalót.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás-töltés:
A tésztát lisztezett munkafelületen még egyszer jól átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 60 x 40 cm) sodorjuk. A tésztát hosszában kettévágjuk, hogy 2 téglalapot (60 x 20 cm) kapjunk. A tészta mindkét felére tegyünk egy-egy tölteléket, és a hosszú oldalról tekerjük fel. Formáljunk mindegyik tekercsből egy-egy koszorút, nyomjuk össze a végeit, és helyezzük a tepsire. Fedjük le, és hagyjuk újra kelni, amíg a koszorúk láthatóan megnőnek (kb. 25-30 perc). A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük aranybarnára a koszorúkat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sörkenyérkoszorúkat a sütőpapírral együtt húzzuk süteményrácsra, és langyosan tálaljuk, vagy hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Sör helyett vizet is használhatunk a tésztához.
A kenyérkoszorúk előző nap is elkészíthetők vagy lefagyaszthatóak.


Töltött sörkenyér koszorú
Hozzávalók
kb. 32 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Élesztős tésztához:
Töltelékhez 1:
Töltelékhez 2:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Töltelék 1:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Süssük meg benne a kolbászokat minden oldalról, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. A kolbászt vágjuk szeletekre. Mindkettőt óvatosan keverjük össze a reszelt sajttal és a pirospaprikával.
Töltelék 2:
A paprikát szitán csepegtessük le és daraboljuk kockákra. Kockázzuk fel a feta sajtot. Az olajbogyót vágjuk karikákra. Hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk finomra, vagy nyomjuk át fokhagymanyomón. Keverjük össze alaposan az összes hozzávalót.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás-töltés:
A tésztát lisztezett munkafelületen még egyszer jól átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 60 x 40 cm) sodorjuk. A tésztát hosszában kettévágjuk, hogy 2 téglalapot (60 x 20 cm) kapjunk. A tészta mindkét felére tegyünk egy-egy tölteléket, és a hosszú oldalról tekerjük fel. Formáljunk mindegyik tekercsből egy-egy koszorút, nyomjuk össze a végeit, és helyezzük a tepsire. Fedjük le, és hagyjuk újra kelni, amíg a koszorúk láthatóan megnőnek (kb. 25-30 perc). A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük aranybarnára a koszorúkat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sörkenyérkoszorúkat a sütőpapírral együtt húzzuk süteményrácsra, és langyosan tálaljuk, vagy hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Sör helyett vizet is használhatunk a tésztához.
A kenyérkoszorúk előző nap is elkészíthetők vagy lefagyaszthatóak.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?