Töltött sörkenyér koszorú
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Élesztős tésztához:
Töltelékhez 1:
Töltelékhez 2:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Töltelék 1:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Süssük meg benne a kolbászokat minden oldalról, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. A kolbászt vágjuk szeletekre. Mindkettőt óvatosan keverjük össze a reszelt sajttal és a pirospaprikával.
Töltelék 2:
A paprikát szitán csepegtessük le és daraboljuk kockákra. Kockázzuk fel a feta sajtot. Az olajbogyót vágjuk karikákra. Hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk finomra, vagy nyomjuk át fokhagymanyomón. Keverjük össze alaposan az összes hozzávalót.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás-töltés:
A tésztát lisztezett munkafelületen még egyszer jól átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 60 x 40 cm) sodorjuk. A tésztát hosszában kettévágjuk, hogy 2 téglalapot (60 x 20 cm) kapjunk. A tészta mindkét felére tegyünk egy-egy tölteléket, és a hosszú oldalról tekerjük fel. Formáljunk mindegyik tekercsből egy-egy koszorút, nyomjuk össze a végeit, és helyezzük a tepsire. Fedjük le, és hagyjuk újra kelni, amíg a koszorúk láthatóan megnőnek (kb. 25-30 perc). A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük aranybarnára a koszorúkat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sörkenyérkoszorúkat a sütőpapírral együtt húzzuk süteményrácsra, és langyosan tálaljuk, vagy hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Sör helyett vizet is használhatunk a tésztához.
A kenyérkoszorúk előző nap is elkészíthetők vagy lefagyaszthatóak.
Töltött sörkenyér koszorú
Hozzávalók
kb. 32 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Élesztős tésztához:
Töltelékhez 1:
Töltelékhez 2:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Töltelék 1:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Süssük meg benne a kolbászokat minden oldalról, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. A kolbászt vágjuk szeletekre. Mindkettőt óvatosan keverjük össze a reszelt sajttal és a pirospaprikával.
Töltelék 2:
A paprikát szitán csepegtessük le és daraboljuk kockákra. Kockázzuk fel a feta sajtot. Az olajbogyót vágjuk karikákra. Hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk finomra, vagy nyomjuk át fokhagymanyomón. Keverjük össze alaposan az összes hozzávalót.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás-töltés:
A tésztát lisztezett munkafelületen még egyszer jól átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 60 x 40 cm) sodorjuk. A tésztát hosszában kettévágjuk, hogy 2 téglalapot (60 x 20 cm) kapjunk. A tészta mindkét felére tegyünk egy-egy tölteléket, és a hosszú oldalról tekerjük fel. Formáljunk mindegyik tekercsből egy-egy koszorút, nyomjuk össze a végeit, és helyezzük a tepsire. Fedjük le, és hagyjuk újra kelni, amíg a koszorúk láthatóan megnőnek (kb. 25-30 perc). A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük aranybarnára a koszorúkat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sörkenyérkoszorúkat a sütőpapírral együtt húzzuk süteményrácsra, és langyosan tálaljuk, vagy hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Sör helyett vizet is használhatunk a tésztához.
A kenyérkoszorúk előző nap is elkészíthetők vagy lefagyaszthatóak.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?