Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött sörkenyér koszorú

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 32 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 32 szelet elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Élesztős tésztához:

500 g búzaliszt
1 teáskanál só
1 teáskanál méz
4 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
330 ml barna sör

Töltelékhez 1:

kb. 1 evőkanál étolaj
250 g grillkolbász vagy más kolbász
körülbelül ½ csokor újhagyma
100 g reszelt sajt, pl. Gouda
kb. 1 teáskanál paprikapor

Töltelékhez 2:

150 g savanyított, grillezett piros paprika
100 g juhsajt vagy feta sajt
80 g zöld olajbogyó
körülbelül 1 gerezd fokhagyma
kb. 1 evőkanál apróra vágott oregánó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).

Töltelék 1:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Süssük meg benne a kolbászokat minden oldalról, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. A kolbászt vágjuk szeletekre. Mindkettőt óvatosan keverjük össze a reszelt sajttal és a pirospaprikával.

Töltelék 2:
A paprikát szitán csepegtessük le és daraboljuk kockákra. Kockázzuk fel a feta sajtot. Az olajbogyót vágjuk karikákra. Hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk finomra, vagy nyomjuk át fokhagymanyomón. Keverjük össze alaposan az összes hozzávalót.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Formázás-töltés:
A tésztát lisztezett munkafelületen még egyszer jól átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 60 x 40 cm) sodorjuk. A tésztát hosszában kettévágjuk, hogy 2 téglalapot (60 x 20 cm) kapjunk. A tészta mindkét felére tegyünk egy-egy tölteléket, és a hosszú oldalról tekerjük fel. Formáljunk mindegyik tekercsből egy-egy koszorút, nyomjuk össze a végeit, és helyezzük a tepsire. Fedjük le, és hagyjuk újra kelni, amíg a koszorúk láthatóan megnőnek (kb. 25-30 perc). A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük aranybarnára a koszorúkat.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sörkenyérkoszorúkat a sütőpapírral együtt húzzuk süteményrácsra, és langyosan tálaljuk, vagy hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A töltelékhez bármilyen kolbász használható, de készíthetjük akár virslivel is.
Sör helyett vizet is használhatunk a tésztához.
A kenyérkoszorúk előző nap is elkészíthetők vagy lefagyaszthatóak.
Töltött sörkenyér koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!