Töltött sörkenyér koszorú
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Élesztős tésztához:
Töltelékhez 1:
Töltelékhez 2:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Töltelék 1:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Süssük meg benne a kolbászokat minden oldalról, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. A kolbászt vágjuk szeletekre. Mindkettőt óvatosan keverjük össze a reszelt sajttal és a pirospaprikával.
Töltelék 2:
A paprikát szitán csepegtessük le és daraboljuk kockákra. Kockázzuk fel a feta sajtot. Az olajbogyót vágjuk karikákra. Hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk finomra, vagy nyomjuk át fokhagymanyomón. Keverjük össze alaposan az összes hozzávalót.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás-töltés:
A tésztát lisztezett munkafelületen még egyszer jól átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 60 x 40 cm) sodorjuk. A tésztát hosszában kettévágjuk, hogy 2 téglalapot (60 x 20 cm) kapjunk. A tészta mindkét felére tegyünk egy-egy tölteléket, és a hosszú oldalról tekerjük fel. Formáljunk mindegyik tekercsből egy-egy koszorút, nyomjuk össze a végeit, és helyezzük a tepsire. Fedjük le, és hagyjuk újra kelni, amíg a koszorúk láthatóan megnőnek (kb. 25-30 perc). A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük aranybarnára a koszorúkat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sörkenyérkoszorúkat a sütőpapírral együtt húzzuk süteményrácsra, és langyosan tálaljuk, vagy hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Sör helyett vizet is használhatunk a tésztához.
A kenyérkoszorúk előző nap is elkészíthetők vagy lefagyaszthatóak.
Töltött sörkenyér koszorú
Hozzávalók
kb. 32 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Élesztős tésztához:
Töltelékhez 1:
Töltelékhez 2:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Töltelék 1:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Süssük meg benne a kolbászokat minden oldalról, és hagyjuk kihűlni. Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. A kolbászt vágjuk szeletekre. Mindkettőt óvatosan keverjük össze a reszelt sajttal és a pirospaprikával.
Töltelék 2:
A paprikát szitán csepegtessük le és daraboljuk kockákra. Kockázzuk fel a feta sajtot. Az olajbogyót vágjuk karikákra. Hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk finomra, vagy nyomjuk át fokhagymanyomón. Keverjük össze alaposan az összes hozzávalót.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás-töltés:
A tésztát lisztezett munkafelületen még egyszer jól átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 60 x 40 cm) sodorjuk. A tésztát hosszában kettévágjuk, hogy 2 téglalapot (60 x 20 cm) kapjunk. A tészta mindkét felére tegyünk egy-egy tölteléket, és a hosszú oldalról tekerjük fel. Formáljunk mindegyik tekercsből egy-egy koszorút, nyomjuk össze a végeit, és helyezzük a tepsire. Fedjük le, és hagyjuk újra kelni, amíg a koszorúk láthatóan megnőnek (kb. 25-30 perc). A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük aranybarnára a koszorúkat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sörkenyérkoszorúkat a sütőpapírral együtt húzzuk süteményrácsra, és langyosan tálaljuk, vagy hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Sör helyett vizet is használhatunk a tésztához.
A kenyérkoszorúk előző nap is elkészíthetők vagy lefagyaszthatóak.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?