
Mini leveles quiche



Hozzávalók
Muffinformához (12 db-os):
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A Mini leveles quiche hozzávalóit pontosan mérjük ki.
Töltelék:
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, paprikát, gombát és kukoricát és közepes hőfokon 5 perc alatt megpirítjuk. Levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk..
Elkészítés:
A kitekert leveles tésztát 12 egyforma kockára vágjuk, majd egyesével a muffinformába nyomjuk őket úgy, hogy a tészta sarkai felfelé mutassanak (1. kép). A pirított zöldséget egyenletesen elosztjuk a tésztaformákban, majd a tetejüket megszórjuk friss, aprított spenóttal (2. kép). Egyenletesen elosztjuk a tojásos keveréket a tésztákon és végül megszórjuk a reszelt sajttal. Ügyeljünk arra, hogy a formákat ne töltsük túl. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a quiche-t aranybarnára sütjük. A töltelék sütés közben felemelkedik.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát kivesszük a sütőből és néhány percig hűlni hagyjuk, kb. 5 perc múlva kivesszük a muffin formából és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A leveles tésztából készült karácsonyi vendégváró különlegesség töltelékét gazdagíthatjuk mozarellagolyóval,
A mini leveles quiche ízlés szerint füstölt sajttal is megszórható.




Mini leveles quiche
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12 db-os):
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A Mini leveles quiche hozzávalóit pontosan mérjük ki.
Töltelék:
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, paprikát, gombát és kukoricát és közepes hőfokon 5 perc alatt megpirítjuk. Levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk..
Elkészítés:
A kitekert leveles tésztát 12 egyforma kockára vágjuk, majd egyesével a muffinformába nyomjuk őket úgy, hogy a tészta sarkai felfelé mutassanak (1. kép). A pirított zöldséget egyenletesen elosztjuk a tésztaformákban, majd a tetejüket megszórjuk friss, aprított spenóttal (2. kép). Egyenletesen elosztjuk a tojásos keveréket a tésztákon és végül megszórjuk a reszelt sajttal. Ügyeljünk arra, hogy a formákat ne töltsük túl. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a quiche-t aranybarnára sütjük. A töltelék sütés közben felemelkedik.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát kivesszük a sütőből és néhány percig hűlni hagyjuk, kb. 5 perc múlva kivesszük a muffin formából és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A leveles tésztából készült karácsonyi vendégváró különlegesség töltelékét gazdagíthatjuk mozarellagolyóval,
A mini leveles quiche ízlés szerint füstölt sajttal is megszórható.



Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?