Mini leveles quiche
Hozzávalók
Muffinformához (12 db-os):
zsiradék
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker leveles tészta
Töltelékhez:
1 teáskanál olívaolaj
½ vöröshagyma finomra vágva
½ piros kaliforniai paprika kis kockákra vágva
4 fej csiperke gomba finomra vágva
½ bögre fagyasztott kukorica
½ bögre finomra aprított spenót
4 darab tojás (M-es)
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
só és bors
Szóráshoz:
½ bögre reszelt sajt (pl. Cheddar vagy Gouda)
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük. A muffinformát zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A Mini leveles quiche hozzávalóit pontosan mérjük ki.
Töltelék:
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, paprikát, gombát és kukoricát és közepes hőfokon 5 perc alatt megpirítjuk. Levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk..
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A Mini leveles quiche hozzávalóit pontosan mérjük ki.
Töltelék:
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, paprikát, gombát és kukoricát és közepes hőfokon 5 perc alatt megpirítjuk. Levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk..
Elkészítés:
A tojásokat, a Creme VEGA-t, a sót és a borsot egy tálban kézi habverővel összekeverjük.
A kitekert leveles tésztát 12 egyforma kockára vágjuk, majd egyesével a muffinformába nyomjuk őket úgy, hogy a tészta sarkai felfelé mutassanak (1. kép). A pirított zöldséget egyenletesen elosztjuk a tésztaformákban, majd a tetejüket megszórjuk friss, aprított spenóttal (2. kép). Egyenletesen elosztjuk a tojásos keveréket a tésztákon és végül megszórjuk a reszelt sajttal. Ügyeljünk arra, hogy a formákat ne töltsük túl. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a quiche-t aranybarnára sütjük. A töltelék sütés közben felemelkedik.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát kivesszük a sütőből és néhány percig hűlni hagyjuk, kb. 5 perc múlva kivesszük a muffin formából és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A kitekert leveles tésztát 12 egyforma kockára vágjuk, majd egyesével a muffinformába nyomjuk őket úgy, hogy a tészta sarkai felfelé mutassanak (1. kép). A pirított zöldséget egyenletesen elosztjuk a tésztaformákban, majd a tetejüket megszórjuk friss, aprított spenóttal (2. kép). Egyenletesen elosztjuk a tojásos keveréket a tésztákon és végül megszórjuk a reszelt sajttal. Ügyeljünk arra, hogy a formákat ne töltsük túl. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a quiche-t aranybarnára sütjük. A töltelék sütés közben felemelkedik.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát kivesszük a sütőből és néhány percig hűlni hagyjuk, kb. 5 perc múlva kivesszük a muffin formából és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A zöldségeket kedvünk szerint variálhatjuk is.
A leveles tésztából készült karácsonyi vendégváró különlegesség töltelékét gazdagíthatjuk mozarellagolyóval,
A mini leveles quiche ízlés szerint füstölt sajttal is megszórható.
A leveles tésztából készült karácsonyi vendégváró különlegesség töltelékét gazdagíthatjuk mozarellagolyóval,
A mini leveles quiche ízlés szerint füstölt sajttal is megszórható.
Kedvencnek jelölöm
Mini leveles quiche
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12 db-os):
zsiradék
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
1 teáskanál olívaolaj
½ vöröshagyma finomra vágva
½ piros kaliforniai paprika kis kockákra vágva
4 fej csiperke gomba finomra vágva
½ bögre fagyasztott kukorica
½ bögre finomra aprított spenót
4 darab tojás (M-es)
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
só és bors
Szóráshoz:
½ bögre reszelt sajt (pl. Cheddar vagy Gouda)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát az előírásnak megfelelően előkészítjük. A muffinformát zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A Mini leveles quiche hozzávalóit pontosan mérjük ki.
Töltelék:
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, paprikát, gombát és kukoricát és közepes hőfokon 5 perc alatt megpirítjuk. Levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk..
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A Mini leveles quiche hozzávalóit pontosan mérjük ki.
Töltelék:
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, paprikát, gombát és kukoricát és közepes hőfokon 5 perc alatt megpirítjuk. Levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk..
Elkészítés:
A tojásokat, a Creme VEGA-t, a sót és a borsot egy tálban kézi habverővel összekeverjük.
A kitekert leveles tésztát 12 egyforma kockára vágjuk, majd egyesével a muffinformába nyomjuk őket úgy, hogy a tészta sarkai felfelé mutassanak (1. kép). A pirított zöldséget egyenletesen elosztjuk a tésztaformákban, majd a tetejüket megszórjuk friss, aprított spenóttal (2. kép). Egyenletesen elosztjuk a tojásos keveréket a tésztákon és végül megszórjuk a reszelt sajttal. Ügyeljünk arra, hogy a formákat ne töltsük túl. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a quiche-t aranybarnára sütjük. A töltelék sütés közben felemelkedik.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát kivesszük a sütőből és néhány percig hűlni hagyjuk, kb. 5 perc múlva kivesszük a muffin formából és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A kitekert leveles tésztát 12 egyforma kockára vágjuk, majd egyesével a muffinformába nyomjuk őket úgy, hogy a tészta sarkai felfelé mutassanak (1. kép). A pirított zöldséget egyenletesen elosztjuk a tésztaformákban, majd a tetejüket megszórjuk friss, aprított spenóttal (2. kép). Egyenletesen elosztjuk a tojásos keveréket a tésztákon és végül megszórjuk a reszelt sajttal. Ügyeljünk arra, hogy a formákat ne töltsük túl. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a quiche-t aranybarnára sütjük. A töltelék sütés közben felemelkedik.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát kivesszük a sütőből és néhány percig hűlni hagyjuk, kb. 5 perc múlva kivesszük a muffin formából és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A zöldségeket kedvünk szerint variálhatjuk is.
A leveles tésztából készült karácsonyi vendégváró különlegesség töltelékét gazdagíthatjuk mozarellagolyóval,
A mini leveles quiche ízlés szerint füstölt sajttal is megszórható.
A leveles tésztából készült karácsonyi vendégváró különlegesség töltelékét gazdagíthatjuk mozarellagolyóval,
A mini leveles quiche ízlés szerint füstölt sajttal is megszórható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?