Leveles sajtos perec
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
300 g natúr sajtkrém
150 g trappista sajt
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
kb. 150 g trappista sajt
Elkészítés
Előkészítés:
A sajtot lereszeljük. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A két leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt megkenjük a sajtkrémmel. Ezután az egyik tésztadarabon egyenletesen elosztunk 150 gramm trappista sajtot, majd a másik tésztát sajtkrémes oldalával ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. Az így kapott tésztát hosszabbik oldalával párhuzamosan kb. 14-15 darab egyenlő széles csíkra vágjuk. A csíkokat perec formára hajtjuk úgy, hogy az illesztések a tészta alá kerüljenek, és a pereceket a tepsibe helyezzük. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a sajtos pereceket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész sajtos pereceket tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
A két leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt megkenjük a sajtkrémmel. Ezután az egyik tésztadarabon egyenletesen elosztunk 150 gramm trappista sajtot, majd a másik tésztát sajtkrémes oldalával ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. Az így kapott tésztát hosszabbik oldalával párhuzamosan kb. 14-15 darab egyenlő széles csíkra vágjuk. A csíkokat perec formára hajtjuk úgy, hogy az illesztések a tészta alá kerüljenek, és a pereceket a tepsibe helyezzük. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a sajtos pereceket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész sajtos pereceket tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A sajtkrémet ízesíthetjük egy gerezd áttört fokhagymával vagy finomra aprított zöldfűszerekkel, például snidlinggel.
Kedvencnek jelölöm
Leveles sajtos perec
Hozzávalók
kb. 14-15 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
kb. 150 g trappista sajt
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sajtot lereszeljük. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A két leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt megkenjük a sajtkrémmel. Ezután az egyik tésztadarabon egyenletesen elosztunk 150 gramm trappista sajtot, majd a másik tésztát sajtkrémes oldalával ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. Az így kapott tésztát hosszabbik oldalával párhuzamosan kb. 14-15 darab egyenlő széles csíkra vágjuk. A csíkokat perec formára hajtjuk úgy, hogy az illesztések a tészta alá kerüljenek, és a pereceket a tepsibe helyezzük. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a sajtos pereceket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész sajtos pereceket tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
A két leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt megkenjük a sajtkrémmel. Ezután az egyik tésztadarabon egyenletesen elosztunk 150 gramm trappista sajtot, majd a másik tésztát sajtkrémes oldalával ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. Az így kapott tésztát hosszabbik oldalával párhuzamosan kb. 14-15 darab egyenlő széles csíkra vágjuk. A csíkokat perec formára hajtjuk úgy, hogy az illesztések a tészta alá kerüljenek, és a pereceket a tepsibe helyezzük. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a sajtos pereceket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész sajtos pereceket tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A sajtkrémet ízesíthetjük egy gerezd áttört fokhagymával vagy finomra aprított zöldfűszerekkel, például snidlinggel.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?