Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles sajtos perec

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14-15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14-15 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

300 g natúr sajtkrém
150 g trappista sajt

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

kb. 150 g trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sajtot lereszeljük. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A két leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt megkenjük a sajtkrémmel. Ezután az egyik tésztadarabon egyenletesen elosztunk 150 gramm trappista sajtot, majd a másik tésztát sajtkrémes oldalával ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. Az így kapott tésztát hosszabbik oldalával párhuzamosan kb. 14-15 darab egyenlő széles csíkra vágjuk. A csíkokat perec formára hajtjuk úgy, hogy az illesztések a tészta alá kerüljenek, és a pereceket a tepsibe helyezzük. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a sajtos pereceket megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész sajtos pereceket tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A sajtkrémet ízesíthetjük egy gerezd áttört fokhagymával vagy finomra aprított zöldfűszerekkel, például snidlinggel.
Leveles sajtos perec

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!