Leveles túrós batyu



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, majd kikeverjük a tejföllel és a kétféle cukorral.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű négyzetre vágjuk. A négyzeteken elosztjuk a tölteléket úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk. A tészta sarkait egyesével középre, egymásra hajtjuk batyut formázva, közben mindegyik sarkot lekenjük a felvert tojássárgájával. Végül a batyuk teljes felületét is átkenjük a tojássárgájával. A batyukat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A túrós batyukat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:


Leveles túrós batyu
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, majd kikeverjük a tejföllel és a kétféle cukorral.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű négyzetre vágjuk. A négyzeteken elosztjuk a tölteléket úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk. A tészta sarkait egyesével középre, egymásra hajtjuk batyut formázva, közben mindegyik sarkot lekenjük a felvert tojássárgájával. Végül a batyuk teljes felületét is átkenjük a tojássárgájával. A batyukat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A túrós batyukat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?