Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles virslis táska

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

6 darab frankfurti virsli (kb. 240 g)
6 csapott evőkanál ketchup

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

némi szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Amennyiben műbeles virslit használunk, a műbelet eltávolítjuk. A virsliket keresztben kettévágjuk, és párszor megszurkáljuk villával. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalát megkenjük ketchuppal, és ráteszünk 2-2 felezett virslit, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre táskát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a virslis táskákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A virslis táskákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Ketchup helyett mustárral is ízesíthetjük a virslis táskákat.
Leveles virslis táska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!