Leveles virslis táska
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalát megkenjük ketchuppal, és ráteszünk 2-2 felezett virslit, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre táskát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a virslis táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A virslis táskákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Leveles virslis táska
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalát megkenjük ketchuppal, és ráteszünk 2-2 felezett virslit, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre táskát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a virslis táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A virslis táskákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?