
Leveles virslis táska



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
6 darab frankfurti virsli (kb. 240 g)
6 csapott evőkanál ketchup
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
némi szezámmag
Elkészítés
Előkészítés:
Amennyiben műbeles virslit használunk, a műbelet eltávolítjuk. A virsliket keresztben kettévágjuk, és párszor megszurkáljuk villával. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalát megkenjük ketchuppal, és ráteszünk 2-2 felezett virslit, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre táskát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a virslis táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A virslis táskákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalát megkenjük ketchuppal, és ráteszünk 2-2 felezett virslit, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre táskát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a virslis táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A virslis táskákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Ketchup helyett mustárral is ízesíthetjük a virslis táskákat.

Kedvencnek jelölöm

Leveles virslis táska
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
6 darab frankfurti virsli (kb. 240 g)
6 csapott evőkanál ketchup
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
némi szezámmag
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Amennyiben műbeles virslit használunk, a műbelet eltávolítjuk. A virsliket keresztben kettévágjuk, és párszor megszurkáljuk villával. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalát megkenjük ketchuppal, és ráteszünk 2-2 felezett virslit, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre táskát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a virslis táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A virslis táskákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalát megkenjük ketchuppal, és ráteszünk 2-2 felezett virslit, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert tojással megkenjük, a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre táskát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a virslis táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A virslis táskákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Ketchup helyett mustárral is ízesíthetjük a virslis táskákat.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?