Cukkinis mártogatós
Hozzávalók
Sütőtálhoz:
némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj
Cukkinis mártogatóshoz:
350 g cukkini
só
frissen őrölt fekete bors
némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
2-3 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé
Elkészítés
Előkészítés:
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk, a magos-szivacsos részét eltávolítjuk, majd olajjal vékonyan kikent sütőtálba helyezzük vágási felülettel felfelé. A fokhagymát megpucoljuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az előkészített cukkinit átkenjük olajjal és finoman megsózzuk, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a zöldséget puhára sütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült cukkiniről leitatjuk a felesleges folyadékot, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, ezután vágódeszkára helyezzük, és finomra vágjuk.
A Creme VEGA-t összekeverjük a sült cukkinivel, az aprított petrezselyemzölddel, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és a citromlével, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A mártogatóst tálalásig lefedve hűtőbe tesszük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült cukkiniről leitatjuk a felesleges folyadékot, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, ezután vágódeszkára helyezzük, és finomra vágjuk.
A Creme VEGA-t összekeverjük a sült cukkinivel, az aprított petrezselyemzölddel, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és a citromlével, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A mártogatóst tálalásig lefedve hűtőbe tesszük.
Tipp:
Petrezselyemzöld helyett finomra aprított kaprot is keverhetünk a mártogatóshoz.
Kedvencnek jelölöm
Cukkinis mártogatós
Hozzávalók
kb. 2 adag elkészítéséhez
Sütőtálhoz:
némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj
Cukkinis mártogatóshoz:
350 g cukkini
só
frissen őrölt fekete bors
némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
2-3 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk, a magos-szivacsos részét eltávolítjuk, majd olajjal vékonyan kikent sütőtálba helyezzük vágási felülettel felfelé. A fokhagymát megpucoljuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az előkészített cukkinit átkenjük olajjal és finoman megsózzuk, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a zöldséget puhára sütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült cukkiniről leitatjuk a felesleges folyadékot, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, ezután vágódeszkára helyezzük, és finomra vágjuk.
A Creme VEGA-t összekeverjük a sült cukkinivel, az aprított petrezselyemzölddel, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és a citromlével, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A mártogatóst tálalásig lefedve hűtőbe tesszük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült cukkiniről leitatjuk a felesleges folyadékot, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, ezután vágódeszkára helyezzük, és finomra vágjuk.
A Creme VEGA-t összekeverjük a sült cukkinivel, az aprított petrezselyemzölddel, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és a citromlével, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A mártogatóst tálalásig lefedve hűtőbe tesszük.
Tipp:
Petrezselyemzöld helyett finomra aprított kaprot is keverhetünk a mártogatóshoz.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?