Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cukkinis mártogatós

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

Sütőtálhoz:

némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj

Cukkinis mártogatóshoz:

350 g cukkini
frissen őrölt fekete bors
némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj
2-3 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk, a magos-szivacsos részét eltávolítjuk, majd olajjal vékonyan kikent sütőtálba helyezzük vágási felülettel felfelé. A fokhagymát megpucoljuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Az előkészített cukkinit átkenjük olajjal és finoman megsózzuk, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a zöldséget puhára sütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sült cukkiniről leitatjuk a felesleges folyadékot, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, ezután vágódeszkára helyezzük, és finomra vágjuk.

A Creme VEGA-t összekeverjük a sült cukkinivel, az aprított petrezselyemzölddel, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és a citromlével, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A mártogatóst tálalásig lefedve hűtőbe tesszük.

Tipp:

Petrezselyemzöld helyett finomra aprított kaprot is keverhetünk a mártogatóshoz.
Cukkinis mártogatós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!